Beauty

Essence | Mono Eyeshadow 15 ‘Hazel Me Not!’

banner

Eerlijk is eerlijk, over de Essence mono oogschaduws hoor ik niet vaak iets goeds. Ze trekken me eigenlijk ook nooit, dus meestal sla ik dat gedeelte van het schap over. Tot ik laatst de mono’s tegenkwam in het LE schap met een haarelastiek er om heen, duidelijk geïnspireerd op de Invisibobble. Aangezien ik zo’n elastiek al een tijdje wilde proberen en ook wel benieuwd was naar de vernieuwde Essence mono’s, nam ik een mooie neutrale matte kleur mee.

2015-03-25 14.58.38 2015-03-25 15.00.03

Allereerst het haarelastiek. Deze vorm wordt gebruikt om je haar snel, stevig en makkelijk vast te kunnen dragen zonder dat je er een ‘bobbel’ aan overhoudt, wanneer je je haar weer los gooit. Het elastiek is wat dikker dan de originele Invisibobble, maar op zich werkt hij oké. Helemaal ‘bobbel-loos’ is je haar niet, na het dragen van een staart, maar het is toch wel duidelijk minder dan wanneer je een normaal elastiek gebruikt. Hij werkt prima, niks mis mee. Ik gebruik ‘m geregeld.

2015-03-25 15.00.50 2015-03-25 15.02.48

Dan nu waar deze hele post uiteraard om draait, de oogschaduw. Ik koos bewust voor een matte neutrale kleur omdat ik zulke kleurtjes altijd erg prettig vind als basiskleur op mijn bewegend ooglid.

2015-03-25 15.02.11 2015-03-25 15.02.20

Essence heeft onlangs haar oogschaduws vernieuwd en belooft een poederoogschaduw die makkelijk aan te brengen en te blenden is. Het vernieuwde uiterlijk vind ik in ieder geval geslaagd. Ik vind het ‘patroontje’ een leuke extra en het plastic doosje voelt een stuk steviger dan ik me herinner van ‘vroeger’.

swatch hazel me not

De kleur Hazel Me Not! is een beige  kleur die inderdaad super matte is. Een hazelnoot kleur met een lichtgrijze ondertoon. De oogschaduw is een tikkeltje poederig, maar geeft voor zo’n lichte matte kleur redelijk wat kleur af. Het is geen hoogstaande kwaliteit, maar slecht is het zeker niet te noemen. Wel had ik een wat donkerdere kleur verwacht en wist ik eerst toch niet helemaal wat ik met deze kleur moest. Maar ik heb hierin de perfecte ‘overgangskleur’ gevonden! De kleur is perfect om bijvoorbeeld de overgang van je crease naar je wenkbrauwbot mee te blenden. Donkere kleuren kunnen soms lastig blenden met de highlighter op je wenkbrauwbot, Hazel Me Not! is de kleur om de overgang mooier te laten lijken. Zo gebruikte ik deze kleur als overgangskleur boven mijn crease bij deze look.

2015-03-25 15.01.45

De kleur valt op zichzelf niet heel erg op en hoewel ik eerst mijn twijfels had, heb ik toch een goed doel gevonden waarvoor ik de kleur voor kan gebruiken. En ik gebruik ‘m heel erg veel! Ook blijven dit soort kleuren, zoals ik al zei, ideaal om over het bewegend ooglid te gebruiken. Opvallen zal hij niet, maar hij geeft je oogleden wel een mooie frisse en egale look.

Een dubieuze review, want hij deed niet wat ik hoopte en toch ben ik er achteraf heel erg blij mee. Ben je op zoek naar een budgetproof matte kleur die zorgt voor een neutrale look of als aanvulling op je zware ooglook? Dan is deze kleur een echte aanrader!

Essence Mono Eyeshadows zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister met een Essence schap. Met elastiek verkopen ze ze helaas niet meer. Maar voor de mono betaal je maar €1,69!

handtekening

2 thoughts on “Essence | Mono Eyeshadow 15 ‘Hazel Me Not!’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge