Beauty

Federico Mahora | Phenomenal Mascara, Eye Pencil & Lash Serum

blogbanner

Het Poolse merk Federico Mahora – in het kort FM – kende ik eigenlijk alleen van de parfums die net als Larome Paris veel (lees: heel veel) weg hebben van de dure designer parfums, maar vele malen goedkoper zijn. Dat FM ook make-up verkocht, wist ik tot voor kort niet. Afgelopen week kreeg ik een drietal producten van Federico Mahora toegestuurd om uit te testen. Laten we kennis maken met FM make-up!  

IMG_7898

IMG_7900

Ik ontving Lash Specialist Serum, Phenomenal Mascara en het Long Lasting Automatic Eye Pencil. De twee laatstgenoemde producten zijn producten die ik eigenlijk bijna dagelijks gebruik, al dan niet in andere vorm. Testen was dus niet zo lastig, ik kon er gelijk mee aan de slag!

IMG_7910

‘Deze Lash Specialist Serum is een effectieve conditioner om de conditie van de wimpers te verbeteren. Het geconcentreerde elixer stimuleert wimpergroei en voorkomt radioactieve neerslag, maakt het langeren dikkerReregenereerdvoedt en versterkt de wimpers, deze krijgen een gezonde uitstraling en een mooie glans. De eerste resultaten zijn zichtbaar al na 15 dagenInnovatieve formule. Het product is ontwikkeld op basis van geselecteerde ingrediënten zoalsTripeptidebiotinoyl1, creatineargininepanthenolarganolie en vitamine C en E.’

IMG_7909

Al eerder testte ik een wimper serum en hierover was ik vrij enthousiast. Ik merkte dat ik iets vollere wimpers kreeg, maar eerlijk is eerlijk, het gebruik van het serum verzaakte ik na het testen gauw. Ik was dus blij toen ik een nieuw merk kon testen en ben erg benieuwd! Het feit dat de conditioner de wimpers langer en dikker zou maken, geloof ik niet helemaal. Maar dat het wimperuitval tegengaat en daardoor een voller effect geeft wel.

IMG_7906

Het serum laat zich makkelijk aanbrengen. Ik gebruik het elke avond na het reinigen van mijn ogen op de bovenste en onderste wimperrand. Inmiddels gebruik ik het een week en moet ik eerlijk zeggen dat ik nog niet zo heel veel resultaat merk. Wel denk ik dat mijn wimpers inmiddels iets voller zijn, maar dit is nog lastig vast te leggen omdat het verschil minimaal is. Dit is logisch, want zichtbaar resultaat is er pas na 15 dagen, aldus FM. Over een goede week ga ik dus weer checken en laat ik jullie uiteraard weten of ik blij ben met het resultaat! Tot nu toe lijkt het veelbelovend!

Federico Lash Specialist Serum (4 ml) is verkrijgbaar bij verschillende FM dealers en kost €13,90.

IMG_7911

‘Phenomenal Mascara geeft fenomenale resultaten: verlengt, verdikt, scheidt en krult uw wimpers. Een geavanceerde formule en een extreem nauwkeurig borsteltje zorgen voor een panoramisch kruleffect.De voedende eigenschappen van de mascara zijn te danken aan nauwkeurig geselecteerde actieve ingrediënten. Een innovatief ingrediënt – peptidederivaat – ondersteunt de groei van wimpers, revitaliseert haarwortels en voorkomt uitval. Natuurlijke oliën voeden de wimpers en fosfolipiden en polysachariden hydrateren ze. De dubbele werking van vitamine C en E heeft een neutraliserend effect op vrije radicalen. Speciaal geselecteerde was maakt de wimpers zacht en soepel. Polymeren vergemakkelijken de applicatie, zorgen dat de mascara lang blijft zitten en voorkomen vlekken en korreligheid. Een speciaal ontworpen miniborsteltje bedekt zelfs de kleinste en meest delicate wimpers en creëert een kolkende, weelderige en hypnotiserende look.’

IMG_7912

Wanneer ik voor het eerst de mascara open, moet ik even wennen aan het borsteltje. Hij is inderdaad klein, maar wel vrij ‘dik’. Zelf ben ik smalle, dunne en wat langere borsteltjes gewend en zweer ik al jaren bij mijn favoriete mascara van Catrice. Er zijn maar weinig mascara’s die deze kunnen overtreffen. De huls is mooi en heeft hetzelfde detail als het serum. De mascara is ook groot, er zit 10 ml product in. Daar kun je even mee vooruit!

IMG_7916

Het aanbrengen van de mascara gaat makkelijker dan gedacht! Hij glijdt door mijn wimpers heen, scheidt ze goed en brengt veel product aan. Precies genoeg, zodat er geen klontjes ontstaan maar wel een goede zwarte dekking geeft. Wel vind ik het wat lastig om ‘schoon’ te werken met dit borsteltje, aangezien hij al snel het ooglid raakt. Dit zie je overigens ook terug op de foto’s onderaan deze post. Wel is één laagje echt voldoende, in ieder geval voor een alledaagse look. Wil je voor een dramatisch effect gaan, dan kun je twee laagjes aanbrengen. Ik ben erg tevreden over deze mascara. Hij maakt mijn wimpers goed zwart, krult ze goed en het blijft gedurende de dag erg goed zitten. Fijn!

Federico Mahora Phemomenal Mascara (10 ml) is verkrijgbaar bij verschillende FM dealers en kost €11,-. 

IMG_7917

‘De FM Longlasting Automatic Eyepencil trekt zowel dikke als dunne lijnen met uitzonderlijke precisie. Hij is verrijkt met voedende wassen en etherische oliën en bestand tegen water. Slecht een draai om te openen… draai om te sluiten en een handige slijper aan het uiteinde van het potlood.’

IMG_7921

IMG_7922

Als je mij al langer (lees héél lang) volgt, weet je van mijn verslaving aan de longlasting eyepencils van Catrice. In principe is dit een soortgelijk potloodje. Inmiddels gebruik ik zelden meer oogpotlood, maar was ik natuurlijk wel heel benieuwd of deze mijn liefde voor oogpotlood weer kon doen oplaaien. Ik ontving de kleur ‘decadence black’, een simpel zwart potlood wat altijd goed is.

IMG_7928

IMG_7930

Het oogpotlood is super zwart, creamy en zeer makkelijk aan te brengen. Hij glijdt letterlijk over de huid en blijft daarbij ook nog eens super goed zitten. Het nadeel van het feit dat het potloodje zo zacht is, is dat zijn scherpe punt snel verdwijnt en je na één oog het puntje weer even moet herslijpen. Dit gaat overigens wel heel gemakkelijk met de slijper die op de achterkant van het potloodje zit.

fm mascara + oogpotlood

En zie daar, het resultaat. Rij 1; geen make-up, rij 2; alleen mascara, rij 3; mascara én oogpotlood. Op mijn wimpers zie je één laagje mascara, zonder wimperkruller. De mascara separeert, krult en maakt mijn wimpers mooi zwart. Met het oogpotlood trok ik m’n oude vertrouwde wint. Dit is wel wat moeilijker met een oogpotlood in plaats van eyeliner, maar het werkt wel. Je krijgt een minder strak lijntje, maar geeft naar mijn mening wel een mooi resultaat. Daarbij blijft hij zitten als een huis, dus dat is ook een prettige bijkomstigheid. Ik denk dat het eye pencil het ook erg goed zal doen op mijn waterlijn trouwens. Binnenkort maar eens proberen…

IMG_7901

Ik ben erg tevreden met de producten! Het lash serum biedt belovende resultaten en de mascara en het oogpotlood doen wat ze beloven! De mascara gebruik ik momenteel elke dag en heeft op het moment mijn Catrice mascara even vervangen. Even hoor, want hierna ga ik stiekem wel weer over op mijn oude vertrouwde en zeer budgetproof Glamour Doll mascara. Maar, Federico Mahora heeft mij zeker weten verrast!

Bovenstaande producten zijn verkrijgbaar bij verschillende FM dealers. Google is je beste vriend! ;) 

x Lisanne

samenwerking

3 thoughts on “Federico Mahora | Phenomenal Mascara, Eye Pencil & Lash Serum”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *