Lifestyle

Aan deze dingen kom ik toe nu ik vakantie heb

Vakantie! Ik weet dat ik in het onderwijs gezegend ben met heel veel vakantie. De afgelopen jaren heb ik mijn vakantie vooral heel veel gebruikt om bij te werken voor mijn studie en daarnaast achterstallig werk weg te werken. Natuurlijk houd ik ook regelmatig écht vakantie, maar deze zomer vakantie was na deze pittige drie jaar ontzettend welkom! En ken je dat? Tijdens zulke vakanties kom je ineens aan dingen toe die normaal altijd blijven liggen… Bij mij zijn dat deze!

De krant lezen

De krant? Die verdwijnt hier meestal in de papierbak zonder dat ik maar één letter gelezen heb. Zonde! Daarom kiezen wij meestal voor een tijdelijk- of proefabonnement op het AD. Op deze manier kun je voordelig de krant een bepaalde tijd in huis hebben en zelf kiezen voor de periode. In de vakantie vind ik het stiekem heerlijk om burgerlijk de dag te beginnen met een kopje koffie en de krant!

Poetsen

Vakantie of geen vakantie, ik blijf altijd poetsen. Wel blijft dit dan vaak bij de “noodzakelijke” dingen die dagelijks of wekelijks moeten gebeuren. De badkamer even grondig onder handen nemen of de kastjes uitsoppen, dat zijn dingen die ik in de vakantie doe. Zo heb ik ook onze eetkamerstoelen vorige week weer even gepoetst met zo’n wonderspons. Onze witte stoelen maak ik regelmatig schoon, maar na een beurt met de wonderspons zie je pas echt hoe vies ze soms echt zijn!

Bloggen

Sinds ik moeder ben en een baan in het onderwijs heb, gaat het bloggen met ups en downs. De vakantie gebruik ik vaak om bij te werken, maar eigenlijk is dat jammer. Zeker in de zomervakantie heb ik lekker tijd om te bloggen, maar de bezoekersaantallen in de zomer zijn vaak toch wat lager. Maar heerlijk is het wel. Tijd hebben om foto’s te maken, weer wat meer samenwerkingen aan te kunnen gaan en nieuwe producten te testen. Vakantie is ook tijd voor bloggen!

Kasten uitzoeken

Of het nou kledingkasten of speelgoedkasten zijn, in de vakantie mest ik er steevast een aantal uit. Oude of niet passende kleding gaat in de zak van Max of sturen we naar Packmee. Over dat laatste heb ik volgens mij als eens eerder verteld. Je verzameld kleding, schoenen, handdoeken etc. in een doos, plakt er een verzendlabel op en brengt het naar een PostNL of DHL punt. De kleding krijgt vervolgens een tweede leven. Mooi én beter voor het milieu!

Lezen, heel veel lezen

Hoewel ik ook buiten de vakantie om heel veel lees, houdt ik het ’s avonds meestal na een paar bladzijdes voor gezien (lees: ik val in slaap). Inmiddels ben ik bijna door deel 3 van De Zeven Zussen reeks heen en wil ik deze vakantie eigenlijk het liefst alle vijf de boeken die nu uit zijn gelezen hebben.

Spelletjes spelen

Phase 10, Sushi Go en Yatzee. Dat zijn de spelletjes die sowieso met ons mee gaan op vakantie. Kleine spelletjes, niet te moeilijk en prima met zijn tweeën te spelen. Ook heb ik de afgelopen week al verscheidene potjes Memory en Kwartet gespeeld met Jippe. Hier neem ik normaal echt veel te weinig de tijd voor!

Series Bingewatchen

Ook series kijken doe ik natuurlijk heus naast mijn vakantie. ’s Avonds een aflevering of twee is hier geen uitzondering. Maar, in de vakantie is er toch meer tijd om ’s avonds lekker nóg een afleveringetje te kijken! Vorige week zijn we begonnen aan de Spaanse serie Vis a Vis. Tot nu toe een aanrader! – Lees hier meer Netflix aanraders! – 

Maar tijdens deze vakantie is er vooral veel tijd om te genieten! Lekker samen dingen doen, bloggen, van het weer genieten en er op uit gaan. Naar het strand, fietsen, wandelen en drankjes drinken in de tuin. Heerlijk!

1 thought on “Aan deze dingen kom ik toe nu ik vakantie heb”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge