Fashion

Zo komt jouw figuur en kleding beter uit!

Hey! Hoi! Hoe gaat het met jouw goede voornemens? Nu we alweer bijna 3 weken in het nieuwe jaar zitten, hebben de meeste Nederlanders hun goede voornemens alweer laten varen. Ik? Ik doe niet aan goede voornemens. ;) Mijn goede voornemen om gezonder te eten en gewicht te verliezen begon al deze zomer. Dit gaat de ene keer beter dan de andere keer, maar langzaamaan gaan er wat kilo’s af. Maar eerlijk is eerlijk, heel comfortabel voel ik me niet in mijn eigen lichaam en als ik mooie kleding aan heb zie ik altijd wel iets wat me niet bevalt. Daarom is het ook interessant om eens te kijken hoe je je kleding en figuur beter kan laten uitkomen. Met beter bedoel ik overigens niet slanker of dunner, maar wel dat je je lekkerder voelt in je kleding. Deze tips deel ik vandaag met je!

Passende shapewear

Shapewear is allang niet meer voor oude dametjes. De body-positivity bloggers en influencers laten de laatste tijd ook steeds vaker zien hoe je shapewear goed kan combineren. Deze meiden hebben ook geen maatje S of M, maar zijn wel trots op hun lichaam. Goede shapewear kan veel doen voor je lichaam en je figuur. Dit hoeft overigens helemaal niet te voelen als een dwangbuis. Shapewear heb je in allerlei soorten en maten. Van broekjes, hemdjes, ondergoed en jurkjes. Afhankelijk van wat je gecorrigeerd wilt hebben, kies je passende shapewear. Zelf heb ik een mooie onderjurk die eigenlijk onder elk jurkje past. Die heb ik niet altijd aan, maar bij speciale gelegenheden voel ik me hier prettiger in. Het maakt vooral mijn heupen en buik net iets strakker waardoor je slipje niet zichtbaar is en je minder rolletjes ziet in dat aangesloten jurkje.

Maak de juiste combinaties

Elke combinatie waarin jij je goed voelt, is goed en laat niemand je iets anders vertellen. Toch zijn er een aantal trucjes waarmee je bepaalde effecten kunt creëren zonder al te veel moeite te hoeven doen. Mensen die onzeker zijn over hun figuur zijn vaker geneigd om donkere kleding en veel zwart te dragen. Zwart kleedt immers af, toch? Donkere kleuren kunnen je lichaam inderdaad optisch slanker laten lijken. Maar kies ook juist eens voor iets anders. Ga je voor kleur, draag dan bijvoorbeeld iets dat uit één kleur is samengesteld, dan krijg je meer lengte. Vermijd drukke en kleine dessins als je klein bent, maar kies voor iets simpels. Een broek met een streep aan de zijkant laat je benen dunner lijken! Of een grote bloem of kruis op je trui laat jou ook groter en langer ogen.

Maak je outfit af! 

Tot slot, maak je outfit af! Kies accessoires die bij jouw outfit passen en deze nog beter uit laten komen. Een mooie riem om je figuur beter uit te laten komen. Een shawl om stiekem iets een beetje mee te verdoezelen. Kies voor de juiste schoenen, sieraden en tas. Een saaie outfit trekt de aandacht alleen maar meer naar je imperfecties.

Naast al deze tips en tricks is het natuurlijk vooral belangrijk om je goed te voelen in je lichaam. Of dat nou is met een maatje meer of minder. Wees blij met wie je bent! En bevalt het niet wat je ziet, doe er dan iets aan. (⇠ note to self).

 

1 thought on “Zo komt jouw figuur en kleding beter uit!”

  1. Goed artikel met zeer fijne tips 👌
    Een mens kan zich er zo goed door voelen door hier dit advies op te kunnen volgen…

    Xoxo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *