Beauty

Catrice | Lip Sugar Scrub and Balm 010 Sugar Kiss

Lippenbalsems en handcreme, zeker in de winter kan ik niet zonder. Droge lippen en handen zijn in mijn geval een veel voorkomend probleem tijdens dit gure weer. Lipscrub is daarbij ook een zeer goede oplossing! Ik ben dol op mijn lipscrub van Lush, maar toen Catrice met een Lip Sugar Scrub and Balm in stickvorm kwam, moest ik deze natuurlijk uitproberen! Handig voor onderweg, toch?

Stick met een zachte en transparante exfoliërende textuur voor zachte, natuurlijke en prachtige lippen. Bevat peeling van suikerdeeltjes. De transparante textuur voelt aan als de gemiddelde lip peeling. Maar in vergelijking tot andere peelings, laat het niets achter op de huid. De textuur smelt praktisch op de lippen, houdt ze vrij van velletjes en laat ze zacht aanvoelen. 

Allereerst de verpakking, om van te smelten! Ik houd enorm van rose gouden details en in combinatie met de witte parelmoer huls is deze stick echt een plaatje. Zeker in het begin vloog deze de winkel uit, want uiteindelijk heb ik deze online bestelt. In de winkel waren ze óf op óf al zodoende aangeraakt dat ik ze écht niet meer wilde kopen (mensen, blijf van make-up af in de winkels).

De stick ziet er in eerste instantie uit als een normale lippenbalsem. Hij heeft een zachte, maar wel ietwat chemische, zoete geur. De ruimte tussen de stick en de huls is iets te groot, waardoor de stick nogal wankel in de huls zit. Aangezien de balsem vrij zacht is, is het dus vrij kwetsbaar. Na het eerste gebruik zie je de scrubdeeltjes, of zoals Catrice ze noemt ‘suikerdeeltjes, verschijnen.

Bij het aanbrengen voelt de balsem vettig en verzorgend aan. Het heeft een witte, transparante kleur. De scrubdeeltjes zijn klein en mild maar goed voelbaar. Je kunt je lippen scrubben door er vervolgens met je vingertoppen overheen te gaan of door je lippen even over elkaar heen te wrijven. Bij de suikerscrub van Lush lossen de deeltjes op en kan ik de scrub als het ware opeten (een traktatie, ik zeg het je). Catrice claimt dat dit ook suikerdeeltjes zijn, maar ik raad je niet aan om deze suiker op te eten. De balsem en deeltje smaken namelijk behoorlijk chemisch, niet als echte suiker. Ook smelten ze niet, zoals Catrice belooft. Wanneer je deze scrub dus gebruikt, zul je je lippen daarna schoon moeten deppen want anders loop je rond met een mond vol witte spikkels…

De balsem doet op zich goed zijn werk. De balsem is verzorgend en de scrubdeeltjes… tja, die scrubben. Toch maakt het product het naar mijn mening nét niet helemaal waar en vind ik vooral de substantie echt te chemisch. Bij een sugar scrub had ik iets anders verwacht. De werking is dus prima, maar mijn verwachtingen waren misschien iets te hoog.

De Catrice Sugar Scrub and Balm is  te vinden bij de Kruidvat en Trekpleister voor € 3,99.

 

3 thoughts on “Catrice | Lip Sugar Scrub and Balm 010 Sugar Kiss”

  1. Het ziet er zo mooi uit.
    Ik ben hier heel benieuwd naar want ik heb van die loshangende velletjes aan de mond in de winter dus dit zal ik zeker kopen….

    Een fijne dag 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *