Persoonlijk Tag

Tag | Project Positief ♥ Over gelukkig zijn, eten, positieve quotes, coming-out en dromen.

Always be positive

De blog van Dagmar stroomt over van positiviteit. Niet voor niets dat haar blog in mijn vaste blogrondje zit. Heerlijk vind ik het om haar kijk op de wereld en mensen te lezen. Dagmar zette Project Positief op om ook anderen te inspireren tot positiviteit. Ze bedacht ze onder andere de Project Positief Tag. Een tag vol positieve vragen over – in dit geval – mijn kijk op de wereld en mijn eigen leventje. Benieuwd! Lees dan gauw verder!

♧ Wat is je favoriete quote en waarom?
Do what you want. Those who matter don’t mind and those who mind don’t matter. Een quote waar ik vooral de laatste jaren steeds meer naar probeer te leven en zeker een inspiratie is. Jarenlang ben ik altijd bezig geweest met wat anderen van mij vinden. Van wat ik aan heb, hoe ik mij gedraag, welke keuzes ik maak en wat ik doe. Tegenwoordig probeer ik me daar steeds minder van aan te trekken. Het belangrijkste is dat ik mij er fijn bij voel, gelukkig ben en lekker in mijn vel zit. Ik gok dat deze ontwikkeling ook zeker hoort bij het ‘ouder worden’. Altijd maar denken wat anderen van je zullen vinden, kost veel te veel energie. En in de laatste plaats was ik dan nooit mijn blog begonnen. Jaren zat ik al met het idee, maar ik was altijd bang dat anderen het gek of raar zouden. Nu maakt me dat niks meer uit. Altijd maar denken wat anderen van je zullen vinden, kost veel te veel energie.

♧ Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!
Lastig, ik heb meerdere dromen. De één wat groter dan de ander. Stiekem zou ik graag ooit een eigen nagelsalon aan huis willen hebben. Ik vind het heerlijk om lekker te priegelen en vrouwen blij te zien vertrekken. Nu ben ik nog lerende en doe ik alles aan de eettafel, hoe fijn zou het zijn om mijn eigen plekje te hebben? Verder zou ik heel graag over een aantal jaar met Pris een reis maken. Persoonlijk zou ik graag terug willen naar Ghana, daar heb ik bijna tien jaar geleden ontwikkelingswerk gedaan en ik zou graag zien hoe het er nu voor staat. Verdere ‘kleine’ dromen zijn gezinsuitbreiding en een baan in het onderwijs.

♧ Wat betekent geluk voor jou?
Geluk hangt voor mij voor een groot deel samen met de eerste vraag. Loslaten wat anderen van je denken, geluksmomentjes hebben met Pris en de kids. Samen zijn, een wandeling over het strand, samen eten, bankhangen en fijne gesprekken. Geluk is ook lieve mensen om je heen hebben, weten wat je aan elkaar hebt en voor elkaar klaar staan. En geluk is familie. Mijn ouders, broertje en opa en oma zien, ook al gebeurt dat helaas minder vaak dan ik zou willen.

♧ Wat/wie kan jou ontzettend opvrolijken?
Nagellak? Oké, dat is wel heel kort door de bocht hè? Hihi. Ik word van een hoop dingen vrolijk. Lekker eten, mooie spullen, lieve reacties en berichtjes en gek doen met Pris. Impulsieve acties als een etentje bij de Mexicaan of een bakje koffie bij de strandtent. Samen zijn maakt mij vrolijk.

 

♧ Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?
Ijs, pannenkoeken en poffertjes met heel veel suiker en roomboter. Ik voel een rode draad hier. Ik word gewoon gelukkig van lekker eten. ;)

♧ Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?
Bijzonder dat ik me eigenlijk geen moment voor ogen kan krijgen. Ik lach een hoop op mijn werk, waar we met zijn allen het leuk en gezellig houden door lekker gek te doen, elkaar in de maling te nemen en af en toe lekkere schunnige taal uitslaan. Ja, meestal kom ik met een glimlach terug van mijn werk en ook dat vind ik erg belangrijk.

x

♧ Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
Er zijn meerdere prestaties waar ik persoonlijk best trots op mag wezen. Of klinkt dat arrogant? Eén van die dingen gaat al ruim tien jaar terug. Toen ik in 4HAVO op de middelbare school voor de klas vertelde dat ik op vrouwen viel. Ik wilde er ‘in een keer’ van af zijn en besloot tijdens Nederlands, in overleg met de docent, mijn betoog te koppelen aan mijn coming-out. Drie dagen lang draaiden alle hoofden wanneer ik door school liep, maar ik probeerde me er niks van aan te trekken. Het feit dat ik altijd heel open ben geweest, heeft er naar mijn mening voor gezorgd dat er weinig geroddeld en gepraat werd. Is toch best iets waar ik trots op mag zijn op veertien jarige leeftijd.

♧ Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
Leef en laat leven. Ook ik ‘roddel’ wel eens en verbaas me over anderen. Maar ieder heeft zijn verhaal, zijn rugzak en geschiedenis, waar je niks van weet. Oordelen is heel makkelijk, maar probeer dingen vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Zo creëren we met zijn allen veel meer respect en krijg je dat ook terug! Zoals Stampertje ooit zei: Als je niks liefst kunt zeggen, zeg dan maar liever niets!

Don't judge...

Alle afbeeldingen via Weheartit

Wat een heerlijke tag! Fijn om stil te staan bij positieve dingen en je te laten nadenken over wat je hebt in plaats van wat je niet hebt. Hierbij tag ik Heleen (ByHelena), Daniëlle (MakeMeBlush), Joyce (BeautyChef) en Joyce (MissCraftsy)! Voel je uiteraard vrij om de tag over te nemen!

 photo handtekeningYNI_zpscf0330c7.jpg

13 thoughts on “Tag | Project Positief ♥ Over gelukkig zijn, eten, positieve quotes, coming-out en dromen.”

  1. Wauw wat heb je het prachtig ingevuld, ik ben er stil van! Ongelooflijk mooie boodschap die je deelt, geweldig om te lezen <3 En ik hoop echt dat je droom uitkomt, dat je je niet laat tegenhouden en dat je je hart kunt volgen <3 Heel erg lief dat je deze tag hebt ingevuld, ik voel mij vereerd! Dikke knuffel en hopelijk tot snel!

  2. Het blijft zo leuk om deze tag op allerlei blogs terug te zien. Wat heb ook jij ‘m leuk ingevuld!
    Dapper dat je – inmiddels alweer 10 jaar geleden maar daarom niet minder knap en zeker iets om trots op te zijn! – je Nederlands-betoog hebt gekoppeld aan je coming-out, echt tof :)

  3. Hoi Lisanne,

    Ik volgde al verschillende beautyblogs, en nu zie ik dat jij ( mijn oude buurmeisje) ook een blog heeft..wat leuk! !!! Lees het allemaal met veel plezier. .ga zo door groetjes Marieke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *