Home

Onze nieuwe HEKTAR lampen!

blogbanner

Langzaam aan zijn we onze woonkamer steeds een beetje aan het opknappen. Met kleine dingetjes wordt het allemaal wat frisser, wat nieuwer en wat meer eigentijds. Toen we 6,5 jaar geleden in ons huisje kwamen wonen, zijn we er bijna direct in getrokken. Met wat tweede hands spulletjes, een vloer die er al lag en een likje verf hier en daar was het prima te doen. Zo af en toe schaffen we wat nieuws aan en proberen we het steeds meer ‘een geheel’ te maken in plaats van ‘een bij elkaar geraapt zooitje’. Zo kochten we laatst twee onwijs gave lampen bij de Ikea die ik jullie écht even moet laten zien!

De HEKTAR serie is vrij nieuw en past helemaal bij de trends van nu. Ze zijn geïnspireerd op de oude lampen uit bijvoorbeeld fabrieken en theaters. Ze geven een onwijs gaaf industrieel effect en passen vrijwel in ieder interieur.

2016-01-24 12.40.59

2016-01-24 12.39.46

Wij kochten de grote hanglamp voor boven de eettafel en de staande lamp voor naast de bank. De hanglamp hangt aan een industriële ketting en is daardoor perfect verstelbaar. Wat ik ook erg gaaf vind is de grote ‘schijf’ die je aan het plafond bevestigt en waar de lamp dus als het ware aan hangt. Voor ons ook nog eens erg praktisch, aangezien ons plafond bij het ‘hanglamp gedeelte’ niet erg mooi meer is. Twee vliegen in één klap!

2016-01-24 12.45.48

2016-01-24 12.47.28

De staande lamp geeft niet overdreven veel licht af door de grote ‘diepe’ kap. Hij is perfect om te gebruiken bij het lezen van een boek en voor sfeerverlichting in een kleinere ruimte. De lamp verlicht niet een groot oppervlak van je kamer, wat wij zelf erg fijn vinden. Onze tv heeft Ambilight en geeft dus al vrij veel licht. De kop van de lamp is verstelbaar waardoor je het licht makkelijk op een plek kan richten. Het enige nadeel vind ik dat de lamp niet in hoogte verstelbaar is, hij is namelijk vrij hoog. Inmiddels ben ik er aan gewend, maar zelf had ik het mooi gevonden als hij nét een tikkeltje lager was geweest.

2016-01-24 11.28.47

In beide lampen zit LED verlichting die gewoon op dezelfde lampen afdeling van Ikea te vinden zijn. Denk er wel om dat je kunt kiezen uit dimbaar en niet-dimbare lampen! Daar gingen wij namelijk even de mist in! We hebben een dimbare lamp boven onze eettafel en dan is het wel zo fijn als je ook van die functie gebruik kan maken!

Schermafbeelding 2016-01-25 om 13.33.44

De HEKTAR serie bestaat uit een aantal gave designs en is ook in brons te verkrijgen. Ook super mooi als je het mij vraagt! Voor de grootste hanglamp betaalden we €59,95 en voor de staande lamp €49,95. Wij zijn er erg blij mee! Nu eens zien wat de volgende stap wordt in ons interieur! ;)

x Lisanne 

samenwerking

6 thoughts on “Onze nieuwe HEKTAR lampen!”

 1. Hoi hoi, wij hebben deze lampen ook gekocht maar wij hebben problemen met de bovenkant deze sluit niet goed aan tegen het plafond? hebben jullie deze problemen ook ondervonden?
  grtjs Benthe

  1. Hallo!
   De bovenkant ‘zweeft’ inderdaad een klein beetje tegen het plafond. Dit zie je bijna niet, is millimeter werk. Maar ik herken inderdaad wel wat je zegt
   Groetjes,
   Lisanne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *