Nailart

Essence | Effect Nails 07 Candy Buffet

IMG_7449

Caviar Nails zijn al een tijd op de markt en het ‘hot en happening’ is er wel een beetje van af. Toch blijf ik deze schattige pareltjes een leuk effect geven op je nagels en grijp ik er, vooral tijdens de feestdagen, toch weer naar. Bij de Herfst-vernieuwing kwam Essence met een paar schattige potjes ‘effect nails’, leuke toevoegingen voor je nagels. En daar zat deze schattige ‘candy buffet’ nail caviar bij welke toch ook perfect past tijdens de Kerst- en feestdagen.

IMG_7443 IMG_7444

Candy Buffet is een potje van 8,5 gram. Een hele hoop, want je gebruikt echt maar een klein beetje per nagel. Op de achterkant staat de gebruiksaanwijzing. Eén van mijn eerste artikelen ging over de caviar beads van MUA, hier in leg ik stap voor stap uit wat je moet doen. Zelf kijk ik het artikel met schaamrood op mijn kaken terug, wat heb ik veel geleerde de afgelopen maanden! Hihi.

IMG_7446 IMG_7450

De beads komen in een kleurrijke combinatie van rood, oranje, blauw, roze, groen en meer verschillende tinten. Kennen jullie die ‘pareltjes’ snoep van vroeger in het zilver? Daar doen ze me altijd een beetje aan denken. De kleur is vrolijk en ‘licht’ waardoor de beads ook prima in het voorjaar kunnen. Toch ben ik helemaal fan van caviar nails in december.

IMG_7448

Wanneer je het potje opendraait zit er nog een extra ‘klepje’. Dit zorgt er voor dat de beads niet door de hele deksel vliegen. Het gaatje strooit makkelijk, maar de overgebleven beads terug doen in het potje is nog wel een klusje. Dit heb ik uiteindelijk met een rietje (!) weten te klaren!

IMG_8687 IMG_8694

Als eerste heb ik de beads over mijn gehele ringvingernagel gestrooid. Ik vind caviar het leukst als accentnagel. De beads kunnen eigenlijk met elke kleur, maar ik vind deze combinatie met Essie Tart Deco wel heel snoeperig.

IMG_8690 IMG_8684

Hierover heb ik geen topcoat aangebracht omdat ik uit ervaring weet dat de beads dan minder mooi worden en wat gaan verkleuren. Hierdoor blijven de beads niet heel lang zitten. Werken of huishoudelijke klusjes zal je manicure niet overleven.

IMG_8699 IMG_8708

Als tweede combi heb ik de beads maar aan één deel van mijn nagel aangebracht. Dit was een aardig priegelkarweitje en hier heb ik deels wel gebruik gemaakt van een blanke lak om zo nauwkeurig mogelijk te kunnen werken. Dit zie je voornamelijk aan de rand, waar je de lak door de beads heen ziet glimmen.

IMG_8701 IMG_8702

Van caviar beads blijf ik fan, mits in de goede combinatie en mooi aangebracht. Met alleen strooien over je nagels, kom je er niet. Het mooiste is als je de lege plekjes ook vult met beads doormiddel van een cocktailprikker of een dottingtool. Persoonlijk vind ik dat het mooiste resultaat geven.

De Essence Nail Effects zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar in het tweede Essence-schap van Kruidvat voor €1,99.

handtekening

20 thoughts on “Essence | Effect Nails 07 Candy Buffet”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *