Lifestyle

Eenheid in je Instagram feed creëren met presets (+ gratis presets!)

Al een lange tijd was ik met mijn Instagram aan het “klooien”. De trend dat alles maar perfect moet zijn in je feed vind ik enerzijds vreselijk, anderzijds vind ik een feed die eenheid uitstraalt toch ook wel heel tof. Instagram is tegenwoordig gewoon een belangrijk onderdeel van zichtbaar zijn en blijven in de grote blogwereld en dus probeerde ik van alles uit. Van het alleen nog maar gebruiken van dezelfde Instagram filter tot het afwisselen van verschillende soorten foto’s om een soort van patroon te creëren. Toch werd ik nog steeds niet blij van mijn feed. Toen werd ik benaderd door Kelly van Pixgrade of ik niet eens wat wilde proberen met presets en Lightroom. Vandaag vertel ik je hoe dit werkt en hoe ik weer gelukkig werd van mijn Instagram feed!

Wat zijn presets?

Voor ik vertel hoe het werkt, is het handig om te weten wat presets precies zijn. Presets zijn een soort van voorinstellingen. Je kunt deze zelf maken of aanschaffen via bijvoorbeeld Pixgrade. Met een preset pas je in één keer een aantal dingen aan in een foto. Van belichting, tot warmte, kleur etc. Presets maak je of voeg je toe in Adobe Lightroom. Hier heb je een desktop versie van (deze kost geld) of de gratis app. Zelf gebruik ik de app op mijn iPhone en dit werkt prima. Je hebt dan dus alleen maar de kosten van een eventuele gekochte preset. Bij het aanschaffen van een preset krijg je een uitgebreide handleiding hoe dit werkt. En anders; Google is je beste vriend!

Wat is het voordeel van het gebruik van een preset?

Zoals ik net al zei vind ik het feit dat alles perfect moet zijn op Instagram tegenwoordig echt vreselijk. Eigenlijk wil ik gewoon graag spontane plaatjes posten zonder van te voren te hoeven nadenken of dit in mijn feed “past”. Toch vind ik een feed die eenheid uitstraalt wel heel erg tof en eigenlijk lukte het mij maar niet om dit met alleen Instagram filters voor elkaar te krijgen. Met het gebruik van presets in Lightroom lukte dit wel. Natuurlijk moet je dan alsnog wel kiezen voor foto’s in een soortvan gelijke stijl om eenheid te houden, maar persoonlijk doe ik dat al. Meestal post ik foto’s van sfeerbeelden, van buiten, onszelf of Jippe. Foto’s die over het algemeen buiten geschoten zijn. Doordat je hier elke keer dezelfde preset overheen zet, krijgen je foto’s iedere keer dezelfde soort feeling. In de Lightroom bibliotheek check ik dan meteen ook even of de foto bij de rest van de foto’s past. Op deze manier kan ik lekker blijven posten en heb ik eindelijk de feed die ik graag wilde.

Presets van Pixgrade

Zoals ik al zei gebruik ik op het moment een preset van Pixgrade. In deze webshop zijn op het moment zo’n 14 verschillende presets te koop. Elke preset bevat ook weer zo rond de 10 verschillende variaties waardoor je met kleine aanpassingen toch net een andere look krijgt. De meeste presets kosten tussen de €7 en €9. Wanneer je ze aanschaft, kun je ze gelijk downloaden. Dit kan op de computer of via je telefoon. Het handige is is dat je gedownloade presets altijd beschikbaar blijven in je account. Vanaf je telefoon laad je de presets in Lightroom en kun je ze direct gebruiken. Kind kan de was doen! Zelf heb ik 4 presets en mijn favoriet is absoluut de Insta Favorites.


Is mijn feed nu perfect? Nee, maar dat hoeft ook niet. Wel straalt het meer eenheid uit en dat wilde ik graag. Natuurlijk kun je de presets wel gebruiken om je Instagram echt helemaal Insta-perfect te maken, maar zelf vind ik het spontane van Instagram daar te leuk voor. Deze preset is ideaal nu het licht buiten is en de zon vaak schijnt. Ik ben benieuwd hoe het straks is wanneer er weer wat meer winterse plaatjes geschoten worden. Wie weet ga ik dan wel weer opnieuw op zoek naar een andere preset. Maar één ding is zeker, ik wou dat ik deze presets eerder had ontdekt!

Gratis 3 presets proberen!

Wil je zelf eens bekijken of presets wat voor jou zijn? Dat kan! Van Pixgrade mag ik 3 presets aan jullie geven om te proberen! Met Summer Glow, Digital Nomad of Minimal Whites kan jij naar hartel experimenteren!

Klik hier voor de gratis presets!

Presets kun je zelf maken of aanschaffen. Ik koos er een aantal via de shop Pixgrade die een uitgebreid aanbod heeft voor verschillende stijlen als fotografie, portret, beauty, fashion, travel etc. De service is daarnaast ook erg goed, dus een absolute aanrader!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *