DIY

DIY: Sieraden aan de kapstok!

banner

Dank je Ikea, voor nog een DIY! Vandaag laat ik jullie een manier zien hoe je simpel maar overzichtelijk je sieraden op kan bergen. Het enige wat je nodig hebt zijn haakjes. Lees gauw verder om te zien hoe ik mijn sieraden opgeruimd heb.

Ik heb aardig wat kettingen en armbanden, maar ik draag ze (te) weinig. Eén van de redenen is dat ik (lange) kettingen en armbanden niet praktisch vind ik bij mijn werk als serveerster. Toen ik nog voor de klas stond, droeg ik veel vaker sieraden. Een andere reden is dat mijn sieraden allemaal aan één haakje in de badkamer hangen. Ze raken altijd in de knoop en nét die onderste ketting te pakken krijgen is me iets te veel werk…

voor

Bij de Ikea zochten we naar haken voor de kamers van de kinderen. Toen bedacht ik dat ze voor mijn sieraden misschien ook wel eens van pas konden komen… En een nieuwe DIY was geboren! De haken kostten €2,99 per 4 stuks.

vippa-haak__30687_PE119361_S4

Mijn vriendin bevestigde ze aan de zijkant van mijn make-up kastje. Denk er hierbij wel om dat je niet te lange schroeven neemt! Anders boor je zo je kastje in. ;)

haken

De haken hangen op verschillende hoogtes. Handig voor lange kettingen, korte kettingen en armbanden. Vervolgens verdeelde ik mijn sieraden. Hierbij heb ik vooral gelet op lengte, zodat de kettingen niet meer in de knoop konden raken.

IMG_0800

raster

Voor €2,99 heb ik nu een superhandige manier om mijn sieraden op te bergen! Mijn kettingen gaan niet meer in de knoop en ik heb meer overzicht over welke sieraden ik heb. De zijkant van mijn kastje is nuttig gebleken en om eerlijk te zijn vind ik het nog leuk staan ook! Nu nog op zoek naar een manier voor mijn oorbellen…

Hoe berg jij je sieraden op?

15 thoughts on “DIY: Sieraden aan de kapstok!”

    1. Hahaha, dat ken ik! Onze kat was laatst ook naar boven geglipt en had in mijn kettingen een erg leuk speeltje gevonden! Dat heeft er één helaas niet overleefd, hihi.

  1. Haha ik moest lachen om je reacties op mijn blog! Super lief! Wat een leuk idee dit. Ik heb zelf mijn lange kettingen en zonnebrillen aan een hartjesvorm hangen waar ook haakjes aan zitten. Ziet er ook super leuk uit :)

  2. Oh wat een leuk idee!
    Bij Xenos hebben ze ook allerlei haakjes van hout in verschillende soorten en stijlen; ook erg leuk voor sieraden ;-)
    Mijn sieraden hangen deels aan mijn spiegel, maar het grotendeel ligt in mijn kast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *