Beauty

Catrice Absolute Nude & Longlasting Eyepencil

banner

Degene die mij volgen op Facebook en Instagram hebben mee kunnen delen in mijn enthousiasme. Vorige week viel er een behoorlijk zware enveloppe op de deurmat. Ik verwachtte op dat moment eigenlijk geen pakketjes, dus een beetje vreemd was het wel… Eenmaal open gemaakt bleek het een pakketje te zijn van een vriendin uit de andere kant van het land, zij volgt mijn blog vanaf het begin en is echt een trouwe volger. De enveloppe zat vol met producten van Catrice, NYC en Essence!  Omdat ik op Ameland woon, kom ik niet regelmatig bij het Kruidvat (misschien maar beter ook…). Zij scoorde wat nieuwe producten voor mij en mijn blog. Super lief! Dank je wel, Manon! Vandaag laat ik jullie het Catrice deel zien; het Absolute Nude palette en een Longlasting Eyepencil! Ga dus maar even zitten voor deze 2-in-1 review. ;)

Absolute Nude Palette

Het Nude palette wordt door sommige ook wel een knock-off van de Naked palettes van Urban Decay genoemd. Hier ben ik het persoonlijk niet helemaal mee eens. Misschien zijn ze er door geïnspireerd, maar echt lijken op de Naked palettes doen ze niet. De enige overeenkomst die ze hebben is, dat er natuurlijke kleuren in het palette zitten.

Het Nude palette is qua verpakking niet echt geslaagd. De verpakking zelf is stevig, maar de oogschaduwcontaintertjes zitten vrij los en slecht in het palette.

IMG_1659

Je mag dan een budgetmerk zijn, dit vind ik wel een echte domper. Dit ziet er toch niet uit? Goed, eerst aan de slag met lijm dan maar!

IMG_1661

Ik gebruikte nagellijm van een setje van de Action. Over het algemeen zijn die wel aardig sterk.

IMG_1662

Wat lijm er op en voorzichtig aandrukken… Mooi, dan kunnen we nu een poging doen om fatsoenlijke product foto’s te maken! ;)

IMG_1664

Het palette zit in een stevige verpakking. Doordat de voorkant doorzichtig is, zie je meteen met welk palet je te maken hebt. Zelf vind ik een niet-transparante voorkant mooier. Op een gegeven moment gaat het wat stoffen door de oogschaduw en zal het minder mooi worden. Verder vind ik het voordeel van een niet-transparante voorkant, dat je er een spiegeltje aan de binnenkant kan plaatsen. Zo zou hij een stuk geschikter zijn om bijvoorbeeld mee te nemen. Het formaat is daar namelijk perfect voor!

IMG_1689

De achterkant laat zien welke ingrediënten er in zitten en geeft een suggestie voor een ooglook. Handig voor ‘beginners’, zelf kijk ik er eigenlijk niet naar.

IMG_1681

Verder zit er behalve een sponsapplicator nu ook een oogschaduwkwastje bij! Een hele vooruitgang, Catrice luistert en gaat mee met de tijd! ;) Het kwastje is niet van super goede kwaliteit. De haartjes staan wat uit elkaar, maar is prima geschikt om mee te werken. Zelf grijp ik liever naar mijn andere oogschaduwkwasten, maar bij gebrek aan beter zeker oké!

IMG_1668

De kleuren zitten tussen rozige tinten en bruin tinten.

swatches

De kleuren zijn goed gepigmenteerd en goed op te bouwen. De kleuren brengen fijn aan en hebben niet veel fall-out (het Naked palette heeft hier meer last van!). De oogschaduws zijn goed te combineren en het palette is daardoor super geschikt voor een uitgebreide ooglook. De kleuren blenden goed (dat is altijd een beetje afwachten bij Catrice). Wel vind ik het heel jammer dat er alleen maar shimmerkleuren in zitten. Zelf vind ik het mooier om mat en shimmer met elkaar te combineren. Dit geeft juist een natuurlijke (nude) look!

Ben je op zoek naar een palette met natuurlijke shimmerkleuren, maar wil je niet te veel uitgeven, dan is dit palette helemaal geschikt voor jou! Het kost €4,99 wat ik een prima prijs vind voor deze zes kleuren!

Longlasting Eyepencil

IMG_1733

Ik gebruik steeds vaker oogpotloden. Niet alleen om een lijntje mee te zetten, maar ook als basis voor een ooglook. Ik werd dan ook helemaal enthousiast toen ik de nieuwe Eyepencils van Catrice zag in het persbericht! Manon stuurde me de groene 060 ‘Moss Undercover’ kleur. Een kleur wat ik nog niet in mijn bezit had, dus een super toevoeging! En ik kan je vertellen, ik ben razend enthousiast…

IMG_1734

Het potlood heeft een prettige romige structuur en een puntje waarmee je precies kunt werken. Met een draaibeweging breng je het potlood omhoog wanneer je meer product nodig hebt. Ja, denk jij, dan heb ik hem een paar keer gebruikt, weg puntje! Maar daar heeft Catrice iets op gevonden!

IMG_1738

IMG_1741

Aan de achterkant van het potlood zit een soort dopje waarmee je de punt weer scherp kunt maken, super handig! Puntje voor Catrice!

Dan de kleur…

IMG_1758

Zoals je ziet kun je zo wel dunne en dikke lijntjes trekken. Geschikt dus voor een simpele ooglook met alleen een lijntje om je ogen, maar ook perfect voor een heftigere look met deze kleur als basis op je ooglid. Wauw! Ik ben enthousiast. Maar goed. Waterproof… We nemen de ‘proof’ op de som…

IMG_1759
Au. Na heel hard boenen mét water is dit het resultaat. De roodheid is het bewijs van het harde boenen. Waterproof dus zeker, tenzij je van plan bent heel hard in je oog te wrijven. Maar daar ga ik niet van uit! ;) Ik kan maar één ding zeggen: ik wil meerrrrr! Dit is zeker een aanwinst op m’n stash. Ik heb onlangs ook 040 Karate with Bronze Lee toegevoegd aan mijn collectie. Dit is een prachtige brons bruine kleur.

Mocht je deze pareltjes tegen komen, neem ze mee! Voor het geld zijn ze zeker een aanrader. Je betaalt namelijk maar €2,39 voor deze ‘pencils’. En dat zijn ze dubbel en dwars waard!

Het moge duidelijk zijn. Ik ben enthousiast over deze producten van Catrice. De nieuwe collectie is vanaf deze maand te koop bij Trekpleister en Kruidvat met een Catrice-schap! Ga dus zeker even een kijkje nemen?

Heb jij al producten gescoord van de nieuwe collectie van Catrice? Wat raad jij aan?

 

15 thoughts on “Catrice Absolute Nude & Longlasting Eyepencil”

  1. Zelf vind ik het Absolute Nude Palette van Catrice niks, hij doet mij denken aan het H&M palet en heb er niet twee nodig. Het eyepencil daar in tegen vind ik wel erg mooi, misschien dat ik voor deze nog even ga kijken.

    1. De kleur van het oogpotlood blijft juist super goed zitten. Het vervagen was na héél hard boenen met water met roodheid als gevolg. ;) Was er niet af te krijgen. Haha.

    1. Voor €5 euro vind ik het palette best oke. De verpakking is alleen echt een domper. Maar ik snap je helemaal! Er zijn zeker mooiere (budgetproof) producten te verkrijgen!

  2. Het nude palette ga ik – ondanks mijn oogschaduw verslaving :p – denk ik niet halen. Ik heb een hele hoop van dit soorten paletten en ik denk niet dat dit een toevoeging is. Naar de oogpotloden ben ik wel erg benieuwd! Die ziet er erg goed uit, wil graag een aantal kleuren halen binnenkort.

Laat je een berichtje achter? Vind ik leuk!