Tag

De Musical Tag ♥ Mary Poppins, Tarzan, Saturday Night Fever en meer!

large

Musicals, I love it! Ik ben en absolute liefhebber en het liefst bezoek ik elke musical. Helaas is dat natuurlijk niet mogelijk, maar als het kan bezoek ik er toch zeker één of twee per jaar. Wat dat betreft heb ik echt een soulmate in Pris gevonden, die is namelijk nog 100 x erger dan ik en steekt mij alleen maar aan. Op Anne Solveig kwam ik de Musical Tag tegen. Natuurlijk móest ik die overnemen. Lees alles over mijn favoriete musicals!

♥ Welke musicals heb je gezien?
Poeh, eens zien of ik ze allemaal herinneren kan. Love me just a little bit more, Chicago, The Phantom Of The Opera, Saturday Night Fever, Tarzan, Mary Poppins (2 keer), Miss Saigon, Belle en het Beest, The Wiz… Dat dekt aardig de lading geloof ik, maar ik kan er nog wat vergeten…

♥ Wat was de eerste musical die je zag?
Volgens mij was dat Love me just a little bit more. Als tiener was ik altijd al geïnteresseerd in musicals, maar ik had er nog nooit één gezien. Toen kreeg ik in de vierde klas van de HAVO de mogelijkheid om via het vak CKV een musical te bezoeken in ons stadstheater. Zeker niet de beste musical die ik gezien heb, maar de muziek van de Dolly Dots is natuurlijk wel fantastisch.

Love Me Just A Little Bit More (Bron)

♥ Welke musical heb je als laatste gezien?
Dat is alweer een tijdje geleden, maar ik geloof dat het Miss Saigon was. Of was het nou Mary Poppins? Hihi, ik weet het niet meer!

♥ Wie is je favoriete musicalacteur en actrice?
Chantal Janzen vind ik fantastisch. In Belle en het Beest en Tarzan was ze geweldig. Ze heeft humor en een prachtige stem. Verder klassiekers als Pia Douwes en Stanley Burleson natuurlijk. Oh en Linda Wagenmakers blijf ik ook zo goed vinden!

Belle en het Beest (Bron)

♥ Welke acteur of actrice hoef je niet perse in een musical te zien?
In Love me just a little bit more speelde Froukje de Both een vrij grote rol. Het was vermakelijk maar eigenlijk stiekem ‘niet zo heel erg goed’. In een wat kleinere musical als Love me just a little bit more kon het er mee door. Maar een echt zangtalent is het niet. Dat hoeft van mij niet weer, maar ik geloof ook niet dat ze daarna nog musicals gedaan heeft.

♥ Welke musical heeft je het meeste verrast?
Dat is een lastige… Ik denk Phantom Of The Opera. Ik kende deze musical helemaal niet en ging er een beetje ‘blanco’ in. Het is één van de mooiste musicals die ik gezien heb. Zang, dans het continu veranderende en verrassende decor vond ik geweldig. Stiekem houd ik wel van ‘zware’ musicals. Het verhaal is prachtig.

Phantom Of The Opera (Bron)

♥ Welke musical vond je tegenvallen?
Ik heb niet zo zeer een musical die ik echt tegen vond vallen. Elke musical die ik bezocht heb, vond ik leuk of mooi. Wel vond ik The Wiz één van de minste musicals. Het was een leuke, gezellige musical maar ‘niet zo mijn ding’. Een absoluut feestje op het podium, dat wel. Maar persoonlijk één van mijn minst favorieten.

♥ Heb je een musical meerdere keren gezien?
In het echt heb ik Mary Poppins twee keer gezien. Maar dat is niks bij Pris die sommige musicals wel drie of vier keer gezien. Pris en ik zijn samen naar Mary Poppins geweest en toen er de actie ‘kinderen voor de helft’ was, besloten we dat we de kinderen ook eens mee moesten laten genieten van dit spektakel. Kort daarna zijn we weer geweest, alleen toen met zijn vijfjes. Ze vonden het fantastisch en de cd wordt nog steeds grijs gedraaid.


Mary Poppins (Bron)

♥ Wat is je favoriete musicalnummer en CD?
‘Voor het eerst’ uit de musical Tarzan. Het is een erg mooi nummer, maar het komt voornamelijk door de herinneringen die ik aan het nummer heb. Tijdens ons eerste weekendje samen weg gingen we naar de musical Tarzan. We waren nog niet zo lang samen en dit nummer was zo passend in het begin van onze relatie. Het lied hangt samen met herinneringen aan een geweldig weekend. Verder draai ik graag de cd van Les MiserablesElisabeth en Miss Saigon. En natuurlijk Mary Poppins, omdat de kinderen die zo leuk vinden.

♥ Van welke musical baal je dat je hem niet hebt gezien?
Aïda. For sure. Mijn musical liefde begon een beetje met Aïda. Ik zag dingen er van op tv en bij de supermarkt kreeg je toen der tijd een dvd met ‘The Making Of’. Ik kende alle nummers uit mijn hoofd, maar was helaas toen nog niet zo oud dat ik zelf een musical kon bezoeken. Ik heb nog steeds spijt dat ik ‘m niet gezien heb. Verder had ik graag de musical Elisabeth gezien. Deze liedjes en het verhaal ken ik ook helemaal uit mijn hoofd terwijl ik de musical nooit gezien heb. Ik hoop nog steeds dat beide musicals nog eens op de planken komen.

♥ Naar welke musical kijk je uit?
Volgende maand gaan Pris en ik drie dagen naar Leiden. Dit hebben we cadeau gekregen voor onze bruiloft van mijn ouders en broertje. Daar gaan we de musical Soldaat van Oranje bezoeken. Hier ben ik super benieuwd naar en we kijken er erg naar uit. Ik heb er veel goede verhalen over gehoord!

♥ Wat zijn je vijf favoriete musicals?
Een top vijf maken kan ik niet, maar in mijn lijstje komen zeker Miss Saigon, Tarzan, Belle en het Beest, Mary Poppins en Phantom Of The Opera voor.

Miss Saigon (Bron)

♥ Wat is jouw favoriete musical? Of houd je er totaal niet van?
Haha, volgens mij is wel duidelijk dat ik wél van musicals houd. Een favoriet kan ik echt niet aanwijzen, daar heb ik gewoonweg te veel favorieten voor. Miss Saigon en The Phantom Of The Opera zitten daar sowieso bij. 

Yup, ik ben een musical liefhebber. Eén nadeel, een musical bezoeken is vaak zooo duur. Toch is het een ‘hobby’ waar ik af en toe graag wat geld aan uit geef. En gelukkig heb ik een vrouw die dezelfde passie heeft als ik! Ben jij ook een musical liefhebber? Neem deze tag dan over op jouw blog! Vertel me wel even wanneer je ‘m hebt overgenomen, ik lees het graag!

handtekening

Wat is jouw favoriete musical?

7 thoughts on “De Musical Tag ♥ Mary Poppins, Tarzan, Saturday Night Fever en meer!”

 1. Eens kijken of ik op een rijtje kan krijgen waar ik ben geweest. Volgorde klopt niet. En misschien vergeet ik nog een kleinere productie. Grappig om even bij stil te staan… De goede oude tijd!
  Miss Saigon 5x
  Oliver
  Anatevka 2x
  West Side story
  Sound of Music
  Elisabeth 2x
  Aida 3x
  Drie musketiers
  Beauty and the beast
  Tarzan
  Mama mia
  Joe de musical
  Mary poppins 2x
  Titanic
  Musicals in concert
  42 street

 2. Wat een leuke tag! En wat leuk dat je volgende maand een paar dagen naar Leiden gaat, echt een heel leuke binnenstad (kan je heel goed shoppen ;) ) en Soldaat van Oranje lijkt me echt een goede musical!
  Zelf ben ik een aantal keer naar Tarzan geweest omdat mijn man destijds daar achter de coullissen werkte, super leuk ;), en The Lion King heb ik ook gezien: wauw met al die dieren! Love musicals :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *