Fashion

Brrr, het is tijd voor een dikkere jas!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het steeds frisser worden. Hoewel het zonnetje af en toe nog heerlijk schijnt, kan het in de ochtend al behoorlijk fris zijn op de fiets. Mijn vest heb ik al een aantal keer ingeruild voor een dikkere jas en dus kunnen we er niet omheen; de tijd van de winterjas komt er weer aan! Vandaag zet ik de trends voor je op een rijtje!

Kleur – natuurlijk óf lekker opvallend! 

Wat betreft kleur mag en kan tegenwoordig weer steeds meer. Dit zie je ook terug in de winkels, want naast de winterse, natuurlijk kleuren zie je ook steeds meer geel, roze en (licht)blauw tussen de winterjassen. Persoonlijk ga ik altijd voor een wat donkere winterjas omdat dit stiekem toch ook het veiligst is. Het past immers overal bij. Maar wil je kleur, dan kun je je hart ophalen bij steeds meer winkels. Pris heeft een super toffe gele jas en daar ben ik een tikkeltje jaloers op. Geel is opvallend, vrolijk en past bij heel veel andere kleuren.

De parka

De parka is een jas die eigenlijk elk jaar wel te vinden is, en ook dit jaar is deze klassieke winterjas goed vertegenwoordigd in de winkels. Zelf ga ik ook graag voor een parka. De jassen zijn stijlvol en modern, hebben vaak grote en meerdere jaszakken en zijn vooral lekker warm. Lange jassen zijn ideaal voor de winter want het bedekt net wat meer dan alleen je bovenlichaam. Parka’s vind je in verschillende lengtes, van net over de heup tot op de knie.

De trendy regenjas

Vorig jaar deed hij al zijn intrede: de “foute” regenjas in verschillende kleurtjes. Waar hij eerst vooral als tussenjas was bedoeld is hij inmiddels ook steeds vaker te vinden met een heerlijke voering van bijvoorbeeld teddy-stof. Zeker in het najaar is deze jas, naast super hip, ook heel erg handig. Hij is namelijk waterdicht, en met de regen in Nederland is dat geen overbodige luxe…

Stijlvolle trenchcoat

Misschien niet voor iedereen geschikt als echte winterjas, maar zeker wel ideaal als tussenjas, is de trenchcoat. Trechcoats die je met knopen of enkel een ceintuur dichtmaakt zijn stijlvol en passen zeker bij je wanneer je een wat nettere look hebt en deze door wilt trekken in je (winter)jas. De suede en leren varianten vind ik zelf prachtig, nadeel is natuurlijk dat deze geen fan zijn van een flinke plensbui. Gelukkig zijn trenchcoats er ook in andere stoffen die wat beter kunnen tegen het Hollandse najaar- en winterweer.

Zoek jij nog een winterjas? Kom woensdag dan nog even terug; er komt een leuke winactie aan!

 

1 thought on “Brrr, het is tijd voor een dikkere jas!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *