Beauty

Rituals | Magic Touch Cherry Blossom & Rice Milk Body Crème

IMG_7736

Rituals is één van mijn favoriete merken als het gaat om lichaamsverzorging en geuren. Alleen de winkel zelf geeft zo veel rust, sereniteit en een hoog ‘verwen’gehalte. Voor mijn verjaardag had ik nog een cadeaubon liggen en deze wisselde ik twee weken terug in voor een bodycrème die ik al meerdere keren in mijn handen had gehad. En wat ben ik daar blij mee!

Schrijven over make-up en nagellak is zo makkelijk vergeleken met bijvoorbeeld lichaamsverzorging. Je swatcht, ziet gelijk of de pigmentatie goed is, creëert er een look mee en ziet of het goed uitpakt. Het omschrijven en testen van een body crème is heel anders. De geur, de werking, de structuur. Het is even omschakelen, maar ik wilde jullie deze body crème zeker niet onthouden, dus ga ik vandaag een poging wagen!

 IMG_7731

De Magic Touch body crème is onderdeel van de Sakura lijn van Rituals. De gehele lijn voert de geur van Kersenbloesem en rijstmelk. In Japan staat Kersenbloesem voor liefde en geluk. Elk jaar worden de vallende bloesemblaadjes gezien als het ontluiken van nieuw leven. Dit is ook wat  Rituals met hun Sakura lijn wilt bij het gebruik van hun producten. Het moet voelen als een nieuw, fris begin. Het frisse begin, begint al bij de prachtige verpakking. De mooie glimmende dop en de kenmerkende grote pot vol product. Al een plaatje om te zien.

IMG_7733

Magic Touch is een ultraverzorgende, luchtige bodycrème. In de crème zitten antioxidanten, vitamine E en het ingrediënt Centella Asiatica die helpt je huid te verstevigen. In de crème zit rijstmelk en kersenbloesen en deze zorgen voor een heerlijke geur. Als kind al ben ik dol op de geur van kersen. Hoewel ik de geur naarmate ik ouder werd, soms iets te zoet vind, is de geur van deze bodycrème echt perfect. Een subtiele hint naar kersen, maar door de bloesem en rijstmelk toch ook fris.

IMG_7735

De structuur van de crème is echt goddelijk. Het is niet zo’n vette dikke crème zoals je vaak ziet, maar hij is echt ‘whipped’ waardoor hij luchtig en licht aanvoelt. Bij het aanbrengen op de huid lijkt het alsof de crème zich langzaam met je huid versmelt. Hierdoor brengt hij erg prettig aan en voelt hij niet te dik of te vet. Ook trekt hij lekker snel in.

IMG_7739 IMG_7740

Na het douchen breng ik ’s ochtends én ’s avonds de body crème aan. Soms over mijn gehele lichaam, met uitzondering van het gezicht, en soms alleen op mijn armen, decolleté en schouders. Mijn huid voelt na het aanbrengen zijdezacht en gehydrateerd aan en geeft ook nog eens een heerlijke geur af. Deze geur blijft nog een gehele tijd hangen wat zorgt voor een prettige, subtiele, geur die af en toe voorbij vliegt. Heerlijk!

IMG_7742

De crème is ook ideaal voor de winter. Droge plekjes hydrateert hij namelijk als de beste. Even lekker je ellebogen er extra mee insmeren bijvoorbeeld. Ook mijn handen houden van deze crème en zelfs mijn droge voetjes (vooral mijn hielen) zijn verliefd geworden op dit heerlijke goedje! Het moge duidelijk zijn, ik snap wel waarom deze crème de bestseller is van Rituals. Ik gebruikte zelden bodymilks of -crèmes, nu bijna dagelijks! A magic touch it is!

IMG_7728

Rituals Magic Touch is verkrijgbaar bij Rituals, welke in vrijwel elke grote stad wel te vinden is. Voor een pot van 200 ml betaal je €15,-. Het is even wat geld voor een bodycrème, maar hij is elke euro waard en ook nog eens onwijs zuinig in gebruik. Heb je geen Rituals in de buurt? Ze hebben ook een webshop! Maar pas op, het kan zo maar zijn dat je zo in eens meer bestelt dan de bedoeling was…

9 thoughts on “Rituals | Magic Touch Cherry Blossom & Rice Milk Body Crème”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge