Zwangerschap

Zaterdag Mamadag | 5 dingen die mij hielpen tijdens het eerste trimester.

1

Het eerste trimester is voorbij, de twaalf weken die bekend staan om de eerste zwangerschapskwaaltjes die nou niet echt prettig zijn. Over het algemeen mag ik zeker niet klagen over de eerste twaalf weken (lees hier de update), maar ook ik had te kampen met fijne kwaaltjes. Vandaag bespreek ik de 5 dingen die mij door het eerste trimester hebben geholpen!

1. De kersenpitzak, ook wel de ‘kruik‘.
Zoals ik jullie al vertelde, heb ik tot ongeveer de 9e week veel last van mijn buik gehad. In de eerste weken leek dit vooral veel op menstruatiepijn. De eerste weken kun je last hebben van ‘innestelingspijn’ wat daar inderdaad veel op moet lijken, dus ik gok dat ik daar mee te kampen heb gehad. Avond aan avond heb ik op de bank gelegen met een kersenpitzak. Even opwarmen in de magnetron en een heerlijke warme verlichting was het resultaat. Wat een uitkomst!

2. Lijnzaad, ook wel de ‘help-mijn-stoelgang-weer-op-gang pitjes‘.
Na de zogenoemde ‘innestelingspijn’, volgden mijn darmen. Die besloten gewoon lekker lui te worden onder het genot van al die hormonen. En nee, dat is geen pretje. En nee, ik hoef jullie niet te vertellen welke consequenties dat had. Pijnlijk was het in ieder geval. Ik ontbeet, en lunchte soms ook, met lijnzaad. Drie eetlepels door de yoghurt en/of sinaasappelsap, niet kauwen en doorslikken die handel. Verbetering vond al heel snel plaats!

3

3. Rennies, ook wel de ‘stop-de-zure-oprispingen pilletjes‘.
Maagzuur, iedereen heeft er wel eens last van. Ik gelukkig maar zelden. Tot ik zwanger werd. Vooral ‘s avonds na het eten, vlak voor het slapen gaan, kwamen de zure oprispingen opzetten. Bah, wat goor! Helemaal als ik niet helemaal gezond had gegeten, bijvoorbeeld na het Kerstetentje met collega’s, moest ik er aan geloven. Helaas is het nog steeds niet helemaal over, dus Rennie blijft mijn beste vriend. Je mag overigens niet alle maagzuurtabletten hebben wanneer je zwanger bent, maar Rennies zijn compleet veilig.

4. De bank, ook wel de ‘grootste-slaapverwekker‘.
Vooral in de eerste tien weken ben ik lekker moe geweest. Nu had ik geluk dat de rustige periode op het werk was aangebroken, dus dat ik mij er ook helemaal aan toe kon geven. Als je mij kent, weet je dat ik eigenlijk alleen op de bank zit wanneer ik thuis kom uit werk, verder zit ik het liefst aan de eettafel. De afgelopen weken zijn de Bank en ik beste vrienden geworden. Voor ik moest werken, in mijn pauze, na het werk… Wat heb ik al veel tuk uurtjes gemaakt op de bank. Gelukkig gaat dat nu stukken beter!

2

5. Pris, ook wel de ‘liefste-zorgzaamste-vrouw-die-er-bestaat‘.
Wat heb ik een geluk met mijn vrouw. Aangezien zij natuurlijk al moeder is van drie, weet ze als geen ander hoe het is om zwanger te zijn. Hallelujah for that! Ze begrijpt me, zeurt niet als ik even lui ben, klaag over mijn buik, hoofd of ‘zere tieten’. Ze remt me af wanneer dat nodig is, is super zorgzaam en soms een tikkeltje overbezorgd. Maar dat laatste mag, want zoals ze zelf zeg ‘ik kan niet voelen wat jij voelt, dus ik moet er maar op vertrouwen dat het goed voelt’. Love her. (Lekker cheesy hè?)

Hallo tweede trimester!

 photo handtekeningYNI_zpscf0330c7.jpg

4 thoughts on “Zaterdag Mamadag | 5 dingen die mij hielpen tijdens het eerste trimester.”

 1. Dat is was vervelend…. om zoveel last te hebben gehad van diverse zwangerschapskwaaltjes.
  Sommige kende ik niet.
  Fijn om de goede tips te lezen.
  Want ik denk dat veel dames die zwanger zijn hier iets aan hebben.
  Hoop dat het nu veel beter met je gaat.

  Fijne dag Xoxo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *