Sieraden

Welke edelsteen past bij jou?

Vroeger was ik een fanatiek edelstenen verzamelaar. Ik ging regelmatig naar een speciaal winkeltje op de Nieuwstad om mijn verzameling uit te breiden. Ik deed dan ook echt “gedegen” research naar edelstenen en hun kenmerken en zocht daar vervolgens m’n nieuwe stenen op uit. Edelstenen worden naast decoratief of vaak verwerkt in prachtige sieraden zoals ringen en kettinkjes. In deze blogpost vertel ik je daar meer over én doe jij een quiz om uit te vinden welke edelsteen bij jou past!

Edelstenen

Een edelsteen bestaat vaak uit 2 of 3 mineralen. In de aarde komen allerlei mineralen voor en bij de groei vormen deze zich tot kristallen. De kleur van de edelsteen wordt dan ook bepaald door welke mineraal tot groei is gekomen. Edelstenen geven energie af maar nemen ook energie op. Daarom worden mineralen en edelstenen al eeuwenlang gebruikt door de mensheid. Veel mensen geloven in hun geneeskrachtige werking of werden ze als amulet of zegel gedragen. Vaak ging dat laatste gepaard met inscripties en afbeeldingen. Ook tegenwoordig gebruiken veel mensen edelstenen als hulpmiddel om klachten of problemen te verminderen of te verzachten. Elke edelsteen heeft zijn eigen kenmerk of kracht.

Gebruik

Gebruik van edelstenen hoeft helemaal niet zweverig of spiritueel te zijn. Edelstenen kun je op allerlei soorten manieren gebruiken. Ervaar je veel stress, dan kan een steen om te ontspannen je verlichting geven. Ook zijn er stenen om te “aarden” of warmte te ontvangen. Belangrijk is wel dat je veel. in contact komt met de edelsteen. Het wegstoppen in een doosje en af en toe even aanraken is niet voldoende. Edelstenen werken op energetisch niveau en jij wilt zo veel mogelijk van die energie tot je nemen. Aanraken hoeft niet, maar de steen moet wel dichtbij zijn.

Zo kun je ze bijvoorbeeld bij je dragen in je broekzak of ze als prachtig sieraad dragen. Ook kun je de steen in huis plaatsen, bijvoorbeeld in ruwe vorm, in vorm geslepen of als bol. Naast dat dit een toffe eye-catcher is in huis, doet het ook nog eens z’n werk. Ben je wel wat spiritueler of wil je graag eens meditatie proberen, dan kan een passende edelsteen je daarbij helpen. Er zijn veel stenen die je helpen ontspannen, je ziet ze niet voor niets vaak staan in sauna’s of kuuroorden.

Edelstenen in sieraden

Edelstenen kunnen een prachtige toevoeging aan je sieraden zijn. Kies bijvoorbeeld een mooie edelsteen ring of een prachtige hanger bij Mostert Juweliers. Dit kan super klassiek zijn en precies passen bij wie je bent. Wil je een statement maken, dan kun je voor een grotere edelsteen kiezen, maar ga je liever voor subtiel, dan zijn er ook genoeg sieraden met kleine edelsteentjes voor een classy resultaat. Ga voor goud of zilver en kies een prachtige edelsteen die jouw verhaal vertelt of bij jou past. Dit is trouwens ook perfect om cadeau te geven!

Welke steen past bij mij?

Je kunt uiteraard de steen kiezen die je het mooiste vindt… De steen die het mooist past bij jouw interieur of jouw sieradenstijl. Daar is niks mis mee! Maar misschien is het juist leuk je eens te verdiepen in waar de edelsteen precies voor staat! Er zijn talloze edelstenen en de keuze is reuze! Hieronder kun je door middel van vijf verschillende vragen erachter komen welke edelsteen eventueel bij jou past. De uitkomst is natuurlijk beperkt en ik raad je dan ook aan om zeker eens verder te kijken! Take the quiz! 

 

Ik ben wel benieuwd, welke steen past bij jou?

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *