Home

Tips voor een kleine badkamer

Onze badkamer is niet de ruimte in ons huis waar ik het meest trots op ben… De vorige bewoners hebben van de twee naastgelegen slaapkamers een stukje afgehaald om het groter te maken maar vervolgens absoluut niet gebruik gemaakt van deze ruimte. Een badkamer aanpakken kost geld, en tot nu toe zijn er steeds andere zaken en ruimtes die prioriteit hebben. Maar, regelmatig kijk ik wel stiekem even rond naar manieren om onze kleine badkamer anders en opnieuw in te richten! Kijk je mee?

Maak de ruimte optisch groter

Het is algemeen bekend dat donkere kleuren ruimtes optische kleiner maken en lichte kleuren juist groter. Ga dus voor lichte tegels of lichte accenten. Een ander hack is het gebruik van dezelfde tegels op muur en vloer. Wanneer je deze tegels letterlijk in elkaar laat overlopen, lijkt de ruimte ook groter. Naast de kleur en het materiaal op de muur en vloer, kun je ook op andere manieren de ruimte optisch vergroten. Denk aan veel licht met mooie lampen en een grote wandspiegel. Spiegels vergroten echt de ruimte, dus denk groot!

Ventileer

Een kleine ruimte waar ook nog in gedoucht of gebadderd wordt, moet goed geventileerd worden. Heb je een raam in je badkamer, zet deze dan regelmatig open. Je wil echt geen vochtplekken of schimmelvorming in de ruimte, want dan ben je verder van huis. Wij hebben zelf een badkamerventilator in de badkamer én op de overloop. Deze zetten we aan tijdens het douchen en laten we ook daarna nog even aan staan om alle vochtige lucht goed af te voeren. Dit scheelt enorm!

Gesloten opbergers

Sowieso ben ik een fan van gesloten opbergers. Wij hebben voor een groot gedeelte planken aan de muur, maar het liefst zou ik een mooie grote gesloten kast tegen de muur zetten. Op deze manier oogt de badkamer rustiger en meteen ruimtelijker. En het is ook gewoon fijn om alle badkamer prullaria uit het zicht te hebben! Je kunt daarnaast natuurlijk wel een plank inrichten met artikelen die je wel elke dag gebruikt, zoals mooie parfumflesjes bijvoorbeeld. Dat ziet er meteen leuk uit!

Handige meubels

In een kleine badkamer zul je keuzes moeten maken. Je zult niet gemakkelijk voor een dubbele wastafel kunnen gaan bijvoorbeeld en ook een toilet zul je misschien moeten laten. Hetgeen wat ik zelf het meeste mis, is een bad. In onze kleine badkamer zou het kunnen, maar het wordt dan wel erg vol. Ik zou in de toekomst misschien wel een mooie combi bad/douchemeubel willen. Tegenwoordig zijn die een stuk beter zonder dat je op de schuine badrand aan het douchen bent. Als een bad geen optie is, maar je mist het wel dan kun je ook altijd nog voor de opblaasbare of kuipbadjes kunnen gaan die je steeds meer ziet. Kies in ieder geval voor meubels met veel opbergruimte. Platte kastjes áchter een spiegel, een ruime wastafel met kastjes eronder, etc.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *