Home

Tips om je fotoboeken een plek te geven in je huis

Als kind vond ik het al heerlijk, het doorbladeren van (oude) fotoboeken. Mijn ouders legden allerlei momenten vast op de gevoelige plaat en dus kreeg ik een stapel fotoboeken mee toen ik uit huis ging. Ontzettend waardevol! Ook ik maak veel foto’s, heel veel foto’s. Voordeel van een digitale camera, maar het nadeel is dat je toch minder snel een fotoboek maakt. De laatste jaren is daar verandering in gekomen, en maak ik steeds vaker fotoboeken. Ik wil immers onze fijn herinneringen niet alleen maar van een beeldscherm kunnen bekijken. En dus vult ons huis zich langzaam met fotoalbums!

Niet verstoppen! 

Onze fotoboeken lagen altijd goed opgeborgen op zolder. Een veilige plek, maar niet een plek waar je snel even een fotoboek pakt om door te bladeren. Met de “mooie” fotoboeken zijn tegenwoordig natuurlijk veel meer mogelijkheden! Wanneer je deze leuk ontwerpt, kunnen ze absoluut een toffe en zichtbare plek in je interieur krijgen. En dat is precies wat wij gedaan hebben!

Kies voor een zichtbare plek in huis

Omdat fotoboeken tegenwoordig “echte” boeken zijn, kun je ze ook op die manier in je interieur verwerken. Zet ze in de boekenkast of combineer ze met leuke accessoires op een plank bijvoorbeeld. Wanneer je alle albums op dezelfde manier ontwerpt kun je ze ook mooi combineren en ook wanneer je kiest voor allemaal zwart-wit kaften, kan het een echte eye-catcher zijn in je interieur.

Wij hebben een klein plankje die echt speciaal is voor onze foto’s en fotoboeken. Deze hangt boven onze eettafel en is gecombineerd met een poster van Radbag met data die voor ons speciaal zijn. Aan deze plank hangt een lichtslinger met polaroids die we regelmatig wisselen. Zo hebben we gelijk een leuk plekje voor onze Instax Mini foto’s. Onze fotoalbums zijn geen eenheid, dat is ook niets voor ons. Daarnaast zitten er ook albums tussen die we hebben gekregen, zoals het bijzonder kleine vierkante album die mijn moeder maakte van Jippe. Hierin zitten 52 foto’s van Jippe, van elke week eentje tijdens zijn eerste levensjaar.

Varieer in grootte

Waar de één gaat voor eenheid, gaan wij juist voor variatie. Onder ander omdat geen album hetzelfde is, maar daarnaast geeft het een speel effect op de plank. Tijdens de voorjaarsvakantie maakte ik weer twee fotoboeken van onze afgelopen twee vakanties. Voor de één koos ik voor een liggend ontwerp en de ander staand. Op deze manier is er van alle albums íets te zien op het plankje en vul ik de variatie aan grootte verder aan.

Daarnaast heb maak ik op de achterkant van de albums een collage. Op deze manier is het ook heel leuk om een aantal fotoalbums om te draaien. Zo kun je steeds andere combinaties maken op de plank en stel je meteen meerdere foto’s tentoon. Zo leuk om op terug te kijken!

Voor de pak!

Ik vind het zo leuk dat onze fotoalbums “zo voor de pak” liggen. Regelmatig pakken we even een album wanneer we aan tafel zitten te koffie drinken en bladeren we ze samen door. Ook de kinderen pakken vaak een album om door te bladeren. Voor nu staan er vooral albums van vakanties en “speciale” gebeurtenissen zoals onze bruiloft en Jippes geboorteboek. Eigenlijk zou ik ook nog graag fotoboeken hebben per jaar. Maar dat is een volgend project!

Fotoboeken maken doe ik altijd via Het Fotoalbum, zij hebben scherpe prijzen en super fijne software om op een snelle en leuke manier je fotoboeken samen te stellen. 

 

1 thought on “Tips om je fotoboeken een plek te geven in je huis”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *