Home Moederschap

Tips | Maak je huis en tuin kindvriendelijk

Zodra je kinderen kunnen lopen, is het een stuk lastiger om een oogje in het zeil te houden. Des te belangrijker is het dan je huis kindvriendelijk is. Onder andere een traphekje, afgedekte scherpe hoeken en deurklinken met kinderslot zijn onmisbaar. Lees in vandaag hoe je de woonkamer, slaapkamer en tuin kindvriendelijk maakt.

Een eigen plekje in de woonkamer

In de woonkamer breng je veel tijd door met je kinderen. Het is dus belangrijk dat dit een kindvriendelijke plek is. Toch hoeft dit niet ten koste van de sfeer en ruimte te gaan. In een lege kamer kan weliswaar weinig gebeuren, maar echt sfeervol is het niet. Het geeft een beetje het gevoel dat de verhuizers nog meubels komen brengen. Een volle kamer zorgt juist weer voor drukte en veel prikkels. Maak een apart speelhoekje met speelgoed, zodat dit niet door de hele kamer ligt. Werk ook alle snoeren goed weg, want een los snoer nodigt uit om aan te trekken. Pas ook goed op met losliggende kleedjes zonder anti-slip. Zeker op een gladde ondergrond ligt het gevaar van uitglijden op de loer.

Zorg voor een veilige slaapkamer

Ook de slaapkamer van je kind moet natuurlijk een veilige omgeving zijn. Let bijvoorbeeld goed op waar je het bed neerzet. Zeker als het bed dichtbij de ramen staat is het verstandig om kinderslot op de ramen te installeren. Zo zijn de ramen veilig voor het geval je kind uit bed klimt. Bedek de verwarming of werk deze weg zodat ze zich hier niet aan branden als ze lekker op de slaapkamer aan het spelen zijn in de winter. Zet ook altijd een babyfoon in de kinderkamer als je kind nog niet zelfstandig uit bed kan komen. Tegenwoordig zijn er zelfs babyfoons met een ingebouwde camera. Dan werkt de babyfoon ook nog eens als camerabewaking. Beveilig ook de stopcontacten die lager dan 150 cm van de vloer zitten. Dit geldt natuurlijk voor het hele huis, maar zeker in de slaapkamer wil je geen risico nemen.

Zorg voor een veilige tuin

De tuin is de plek waar kinderen vooral in de zomer graag komen om te spelen. Het is alleen erg lastig om je kinderen goed in de gaten te houden als jij zelf niet buiten zit. Zorg daarom dat de tuin goed is afgebakend met een schutting of hek. Zo weet je zeker dat ze niet de tuin uit gaan. Zorg er ook voor dat er geen planten met giftige besjes in de tuin staan. Deze besjes zien er heel uitnodigend en onschuldig uit, maar zijn erg slecht voor kinderen. Let ook op de ondergrond in de tuin. Een grasveld is lekker zacht om op te vallen, maar een grindpad of tuintegels niet.

Wat doe jij er aan om je huis en tuin kindvriendelijk te houden?

 

 

BewarenBewaren

1 thought on “Tips | Maak je huis en tuin kindvriendelijk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *