DIY Nagellak

Tip: Sticker je nagellakflesjes!

banner

In een artikel van een paar weken geleden kon je lezen hoe ik mijn nagellak opberg. Inmiddels is dit alweer veranderd en zit het (wederom tijdelijk) in een rieten ladekastje. De lakjes staan in een la, maar vanaf boven kan ik niet goed zien welke kleuren er staan. Daar heb ik nu een oplossing voor!

Al eerder deed ik op de dop van het flesje een druppeltje van de nagellak die er in zat. Perfectionistisch als ik ben, vind ik dit eigenlijk niet netjes en mooi staan. Op Pinterest kwam ik het idee tegen om de flesjes te stickeren met klein rondjes die je maakt met de perforator.

Wat heb je nodig?

IMG_1026

 

  • Stickervel met etiketten. Deze komt uit het Sorbo-rek van de Jumbo en kostte 1 á 2 euro voor 100 etiketten. Één pakje is goed voor 200 of zelfs 300 nagellakflesjes.
  • Een perforator. Hier haal je de onderkant vanaf zodat je bij de rondjes kan die er uit komen.

 

Hoe ga je te werk?

IMG_1034

IMG_1035

Lak een deel van de etiketten. Doe dit groot genoeg! Je kan eventueel ook drie flesjes stickeren met één etiket, maar ik heb er twee kleurtjes op gedaan. Laat dit goed drogen. Als je meerdere flesjes wilt stickeren, lak je eerst alle etiketten, en ga je daarna pas verder met rondjes maken.

IMG_1037

Perforeer vervolgens elk gelakte etiket. Je kunt dit op twee manieren doen: Bijvoorbeeld op de manier zoals hierboven op de foto staat. Je kunt ook alvast het etiket van het vel afhalen en het dan perforeren. Dit laatste vond ik zelf uiteindelijk iets makkelijker werken omdat ik de achterkant van het rondje moeilijk van het etiket af kreeg.

IMG_1039

IMG_1040

Plak vervolgens de rondjes die uit de perforator komen, op de dop van de fles. Op deze manier kun je goed zien welke kleur lak er in het flesje zit en hoef je niet meer te zoeken! Handig is wel om witte etiketten te nemen. Deze geven het beste de kleur van de lak weer.

IMG_1053

En dan is dit het resultaat. Een stuk netter dan voorheen. Hier zie je alle kleurlakken die ik heb. Zoals je ziet een overgroot deel van Catrice. De glitterlakken en andere soorten staan apart:

IMG_1054

De glitterlakken heb ik op dezelfde manier gestickerd als de kleurlakken. De zwarte en blauwe striper heb ik met streepjes gedaan. Verder zie je nog rode stickers met BC – Base Coat, FM – French Manicure en TC – Top Coat.

Mijn kastje is er een stuk overzichtelijker van geworden! Het vergt wat tijd en je huis gaat heerlijk (!) naar nagellak ruiken, maar het resultaat is het waard! Ik ben blij!

Hoe herken jij je flesjes nagellak? Label je ze of graai je net zo lang tot je de goede kleur gevonden hebt?

11 thoughts on “Tip: Sticker je nagellakflesjes!”

  1. Handig! Mijn lakjes zitten in vier doorzichtige dozen van IKEA, dus labelen vind ik niet echt nodig. Alhoewel het bij de lakjes van Catrice (waar ik zo ongeveer 20 tot 30 van heb) wel handig zou zijn..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *