Moederschap Tag

The Mumlife Raw Tag ❤︎ Over schermtijd, makkelijke maaltijden en schuldgevoelens.

Een tijdje terug kwam ik een leuke tag tegen over het moederschap; The Mumlife Raw Tag. Deze tag stelt vragen over het ‘rauwe’ moederschap en het leek me leuk om weer eens een mamablogje te typen! De tag is oorspronkelijk bedacht door Elise Sheree en is naderhand vertaald in het Nederlands. Vandaag kom je weer wat meer te weten over ons leven als mama’s van een heerlijke peuterpuber!

BESCHRIJF JOUW DAG ALS MOEDER VANDAAG IN ÉÉN WOORD EN LEG KORT UIT

Relaxed.
Het is vandaag (donderdag 3 augustus) erg slecht weer dus kunnen we niet zo veel. Op het moment dat ik dit typ ligt Jippe lekker te slapen en hangen Pris en ik fijn even op de bank. We hebben beide vakantie dus we moeten helemaal niets. Vanochtend hebben we lekker rustig aan gedaan, even de dakkoffer teruggebracht naar mijn schoonzusje en vanmiddag gaan we, als het opklaart, lekker even fietsen. Een fijne dag!

WAT IS HET MEEST UITDAGENDE GEDEELTE OM TE CONNECTEN MET ANDERE MOEDERS?

Lastig. Persoonlijk heb ik niet het idee dat het lastig is voor mij/ons om te ‘connecten’ met andere moeders. Ik ben me er van bewust dat we misschien soms als ‘ouderwets’ of misschien ‘streng’ worden gezien, maar zelf heb ik niet het idee dat dit in de weg staat. Pris en ik zijn beiden van rust, reinheid en regelmaat en proberen Jippe, maar ook de andere kinderen respect, manieren en verantwoordelijkheid bij te brengen. Ook plaatsen we Jippe niet herkenbaar op social media. Maar uitdagend om te connecten, neuh niet echt.

Schermtijd; Mickey is toch nog steeds ultieme favoriet.

DEEL ÉÉN VRESELIJK POEPMOMENT, DIE HEBBEN WE ALLEMAAL

Haha, de poepmomenten zijn hier op het moment schaars. Maar dat is eigenlijk ook ‘vreselijk’. Meneer heeft wat moeite met poepen en houdt het rustig een paar dagen op, wat het alleen maar moeilijker maakt. We hebben een middeltje van de huisarts gekregen en inmiddels gaat het weer wat beter. Jippe poept ook regelmatig op het potje en dat vind ik toch wel heeeel fijn!

HOE GA JE OM MET PUBLIEKELIJKE DRIFTBUIEN VAN JE KIND(EREN)?

Ha, lastig. Jippe heeft nog niet zo vaak publiekelijke driftbuien (gelukkig), maar meestal ben ik van het negeren. Laat mensen dan maar lekker kijken. Vanbinnen ben ik overigens niet zo rustig hoor, maar dit laat ik over het algemeen aan de buitenkant niet merken. Jippe is gelukkig meestal nog aardig makkelijk af te leiden, dus lang duurt het zelden. Wanneer het echt te bont wordt, ben ik niet bang op Jippe streng toe te spreken. Maar gelukkig is dit niet zo vaak nodig.

EERLIJK: HOEVEEL SCHERMTIJD HEEFT JOUW KIND?

Dat wisselt heel erg! De iPad/tablet wordt hier niet zo vaak gebruikt, maar Jippe mag af en toe wel een puzzel maken of Nijntje doen. Hij is dol op televisie kijken en als het aan hem ligt, zit hij de hele dag voor de tv. Over het algemeen kijkt Jippe voor het middag- en avondeten even tv. Meestal een uurtje. Dit is puur eigenbelang. Vaak wordt Jippe wat hangerig rond die tijd, helemaal als hij niet naar buiten kan, en Pris heeft dan de tijd om het eten klaar te maken. Na het eten kijken we vaak ook nog een uurtje tv als we niet naar buiten gaan, tot hij naar bed gaat. Dus, zo’n 2,5 uur per dag gemiddeld? Al zijn er heus soms dagen dat Jippe veel meer tv kijkt dan dat hoor!

Samen koken met mama Pris! 

WAT IS JULLIE MAKKELIJKE GO-TO AVONDMAALTJE WAT JULLIE (TE VAAK) ETEN?

Pasta is absoluut onze makkelijke go-to maaltijd en alle kinderen zijn daar dol op. Daarnaast vinden we Dagschotel Sperziebonen Satésaus van MAGGI ook heel fijn en makkelijk! Daarnaast is kibbeling halen of spareribs laten bezorgen hier het ultieme gemaksvoedsel.

HEB JE VANDAAG GESCHREEUWD, GEHUILD OF HET MOEILIJK GEHAD VANDAAG?

Nee! Nog niet! Ik schreeuw geloof ik ook niet zo heel vaak, maar kan wel regelmatig mijn stem verheffen wanneer ik boos wordt. Achteraf bedenk ik dan, dat dat misschien niet zo handig was. Huilen, mijn stem verheffen of het moeilijk hebben gaat over het algemeen meestal gepaard met ‘de tijd van de maand’. Dan kan ik echt minder hebben, ook van de kinderen.

Schaarse knuffelmomentjes.

WAT WAS HET BESTE MOMENT VANDAAG ALS MOEDER?

Jippe is niet zo heel knuffelig, maar vanochtend waar we samen al redelijk vroeg beneden zodat de andere mama kon uitslapen, en dat was best fijn. Ik kreeg heel veel knuffels, hij kroop na het ontbijt heerlijk tegen me aan en we keken samen Pippi Langkous. Ha! Waar je als moeder al niet blij van kunt worden he? :P

WAT IS JE GEHEIME gUILTY PLEASURE OM JEZELF TE BELONEN ALS MOEDER?

Op dit moment is dat best wel een beetje beschamend! Als Jippe ‘s middags heerlijk op bed ligt, kruipen Pris en ik voor videoland en kijken we seizoen 1 van GTST. Het is zó slecht dat het leuk is. Overigens doe ik ondertussen vaak wel ook andere dingen. Ik lees een boek, doe de was of typ een blogje. Maar het is altijd wel even een fijn rust momentje.

Studeren met een kind op schoot! 

HOE VAAK ERVAAR JE SCHULDGEVOELENS ALS MOEDER?

Redelijk vaak, maar dat komt vooral door de situatie waarin ik zit. Voor mijn studie ben ik, op de schoolvakantie na, twee nachten weg van huis. Pris moet het die dagen alleen doen en ik weet dat dat voor haar ook pittig is. Daarnaast begint Jippe mij steeds meer te missen en is er bewust van dat ik er niet ben. Daarnaast ben ik dus thuis ook nog veel aan het werk en moet ik best vaak zeggen: “Nu niet Jippe, mama is even bezig.” Dat vind ik wel lastig. Maar goed, het is een investering voor onze toekomst!

DEEL EEN DING OVER HET MOEDERSCHAP WAAR MEER OVER GEPRAAT EN GEDEELD ZOU MOETEN WORDEN.

Poeh, dat weet ik eigenlijk niet? Met de meiden van ZwangerFit zit ik in een moedergroep. Dat is leuk en gezellig en daarnaast delen we ook van alles. Even een avondje ongegeneerd over kinderen, poepluiers, zinnelijk worden en slaapproblemen praten. Niet alleen het romantische ‘oh wat is het genieten!’ maar ook de ‘jemig wat is het soms een uitdaging’ momenten worden gedeeld. En dat is belangrijk denk ik. Moeder zijn is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het is hard werken en heeft daarnaast een weerslag op je relatie zoals je ‘m kende. Daar mag best eerlijk over gesproken worden.

Voel je vrij om de tag over te nemen wanneer je een eigen blog hebt!

x Lisanne

1 thought on “The Mumlife Raw Tag ❤︎ Over schermtijd, makkelijke maaltijden en schuldgevoelens.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *