Beauty

The Body Shop | Vanilla Bliss Showergel

IMG_0816

Naast de Born Lippy’s en een heerlijke body butter, kocht ik bij TBS sale ook nog deze fijne douche gel. Eigenlijk had ik mijn zinnen gezet op de body butter uit deze lijn, maar helaas was deze al vrij vroeg uitverkocht. Dan maar genoegen nemen met een douche gel. De mensen die mij kennen, weten dat ik dol en op vanille-geur. Deze douche gel moet dan wel een goede keus zijn, toch?

IMG_0832

De Vanilla Bliss shower gel komt uit de Vanilla Bliss lijn, die bij de Kerstcollectie hoorde. Nu vind ik dat vanille áltijd kan, dus was ik blij nog iets uit deze lijn in de sale te kunnen scoren. The Body Shop omschrijft de Vanilla Bliss shower gel als een zeepvrije douchegel, met de rijke geur van vanille en een vochtregulerende werking. Verrijkt met Community Fair Trade-sheaboter en honing voor extra verzorging.

IMG_0818a

In een fles zit 250 ml. product. Een gemiddelde hoeveelheid voor een douchegel dus. Het uiterlijk vind ik mooi en chique. Ik houd wel van de warme uitstraling van deze kleurencombinatie. De kerststerretjes maken duidelijk dat het hier om een speciaal kerst-product gaat en ook de gouden dop is hierbij een leuke toevoeging. Maar, heel kerstig vind ik de fles (gelukkig) niet.

IMG_0819

Ingrediënten:

Aqua/Water (Solvent/Diluent), Sodium Laureth Sulfate (Surfactant), Sodium Chloride (Viscosity Modifier), Acrylates Copolymer (Stabiliser), Parfum/Fragrance (Fragrance), Glycerin (Humectant), Benzyl Alcohol (Preservative), Lauryl Betaine (Surfactant), Decyl Glucoside (Surfactant), Styrene/Acrylates Copolymer (Film Former), Mel/Honey (Natural Additive), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Salicylic Acid (Preservative), Sodium Cocoabutteramphoacetate (Surfactant), Disodium EDTA (Chelating Agent), Sorbic Acid (Preservative), Limonene (Fragrance Ingredient), Vanilla Planifolia Fruit Extract (Natural Additive), C11-15 Pareth-40 (Surfactant), C11-15 Pareth-7 (Surfactant), Denatonium Benzoate (Denaturant), Potassium Sorbate (Preservative), Sodium Benzoate (Preservative), CI 15985/Yellow 6 (Colour), CI 19140/Yellow 5 (Colour), CI 42090/Blue 1 (Colour).

Opvallend is het tweede ingrediënt in de lijst. Wist je dat ingrediënten altijd in volgorde van hoeveelheid worden opgesomd? Helemaal vooraan is het meest gebruikte ingrediënt, helemaal achter aan is het minste. Het tweede ingrediënt is SLS, een veel besproken goedje waar al menig discussie over geweest is. SLS zorgt er voor dat het product lekker schuimt en een reinigende werking heeft. Maar SLS staat er ook om bekend dat het een paar slechte eigenschappen heeft. Zo droogt het je huid uit en kan het voor irritatie zorgen op de (hoofd)huid. Zelf heb ik niet zo veel problemen met SLS, heb je dit wel, dan kun je dit product dus beter skippen. Grappig is het wel. De douchegel heeft een vochtinbrengende werking door toevoeging van onder andere shea en honing, maar heeft tegelijkertijd ook SLS in zich, wat dit juist weer tegenwerkt…

IMG_0835

De showergel zou ik zelf niet omschrijven als ‘gel’. Wel is de substantie wat wateriger dan een cream, maar echt gel-achtig zou ik het niet noemen. De geur is werkelijk goddelijk! Het is meer dan alleen vanille-geur. Hij is zoet, warm, een klein beetje kruidig maar ook fris. Vergelijk het met een heerlijk vanille gebakje, mmmm! Denk er om, de douche gel is niet eetbaar! Onder de douche is de gel in gebruik net als een gemiddelde douchegel. Hij schuimt lekker, reinigt prima en laat een heerlijke geur achter. Of mijn huid voelbaar zachter is? Nee, dat niet echt. Maar hij ruikt wel goddelijk en de geur blijft lang subtiel hangen.

IMG_0825

Vanilla Bliss is een heerlijke shower gel. Hij maakt dat ik nog meer baal dat ik de Vanilla Bliss Body Butter niet heb kunnen bemachtigen. Of hij heel bijzonder is? Nee, zo zou ik ‘m niet willen omschrijven. Het is gewoon een heerlijke shower gel met een prettige unieke vanille geur die lang blijft hangen. Ik koop dit soort douche gels dan ook alleen in de sale, wanneer hij een vergelijkbare prijs heeft als een gemiddelde drogisterij douche gel.

Ik kocht deze douchegel met een fikse korting voor €2,10, helaas heeft hij nu weer de normale prijs van €7,-. Jammer, want dat vind ik persoonlijk veel te veel voor een simpele douchegel. Je koopt Vanilla Bliss bij The Body Shop of in de online webshop.

13 thoughts on “The Body Shop | Vanilla Bliss Showergel”

  1. Oohw wat klinkt dit lekker! Ik hield nooit zo van Vanille en kocht het ook nooit. Maar laatst toch vanille geurkaars gehaald en ik ben er dol op, dol op die geur! Dit lijkt me dan ook heerlijk, vooral als die geur wat blijft hangen… De korting is inderdaad leuk, anders is het mij ook te duur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *