Persoonlijk Plog it

Plog It | 28 juli ❤︎ Ambachtelijke Dag, sushi en weg met de box!

blogbanner-13

Laatst schreef ik in een blogpost dat ik het persoonlijke bloggen best wel een beetje miste. Dit wil ik langzaam een klein beetje terugbrengen en daarom besloot ik gisteren weer eens ouderwets te ploggen! Voor wie niet meer weet wat dit ook al weer was, even een opfrissertje. Ploggen staat voor Photo-Bloggen, het door middel van foto’s bijvoorbeeld je dag laten zien. Ik heb een jaar of twee terug wel eens geplogd en dit werd altijd hartstikke goed en leuk ontvangen. Vandaar dat ik vandaag weer eens een leuke ouderwetse Plog It heb. Bereid je voor op een foto overload!

1

De dag begint hier de laatste tijd zo rond een uur of 6. Jippe wordt dan wakker, maar we hebben geluk dat hij na een flesje rustig nog even verder slaapt. Vandaag was dat ook zo, dus kroop ik lekker nog even onder de wol. Pris sloop rond een uur of 8 uit bed en Jippe werd even daarna ook wakker. Pris ontfermde zich over Jippe en ik bleef lekker lui nog even liggen. Daarna was het tijd om me klaar te maken. De laatste tijd draag ik weer wat meer make-up, heerlijk! Maar wel tijdrovend.

2

Na m’n make-up routine spuit ik mijn gezicht nog even in met mijn all-time favourite face mist van TBS. Heerlijk! Ik ontbijt weer eens met yoghurt en wat cruesli terwijl Pris het winterboek van Your 50 Days Of Happiness doorspit. Wij hebben het Zomerboek en zijn daar erg blij mee. Iemand hier op het eiland had het Winterboek, dus wisselden ze even recepten uit. Na het ontbijt gingen we in de auto op weg naar Ballum voor de jaarlijkse Ambachtelijke Dag!

3

Op de Ambachtelijke dag was het nog lekker rustig dus konden we de optocht van paarden, oude tractoren, auto’s fietsen en… ganzen goed zien. Jippe vond het geweldig!

4

Jippe keek zijn ogen uit, hij is dol op beesten en dan voornamelijk paarden. Na de optocht dronken we wat koffie en haalde Isa popcorn.

5

Na de koffie ging Isa samen met haar nichtje, neefje én Jippe in de kleine draaimolen. We hadden verwacht dat hij het wat spannend zou vinden, maar hij vond het fantastisch en danste en zwaaide er op los. Daarna gingen we weer op weg naar huis en deden we onderweg boodschappen bij de Jumbo. Thuisgekomen stond daar mijn proefpakket van Boursin te wachten. Maar eerst…. boodschappen opruimen!

6

Ik wilde graag onze theedoos weer aanvullen en kocht deze twee nieuwe theesoorten van Pickwick. Onze theedoos is een ratjetoe van theesoorten en merken. Pris en ik houden van totaal verschillende theesmaken, dus er is voor elk wat wils. Na het opruimen van de boodschappen zette ik mijn Boursin pakketje op de foto. Ik doe weer mee met een leuke bloginsider actie waar ik dit leuke pakketje mee mag testen.

7

Ook kwam er met de post een pakketje uit China binnen. AliExpress it is! Ik kocht nieuwe correctietape voor aankomend schooljaar in de vorm van een melkfles (tja) en drie kalligrafeer stiften. Ondertussen lunchten we, brachten we daarna Jippe op bed en was het tijd voor een minder leuk klusje: kwasten wassen. Ik vind dit altijd zo’n rot klus, maar ben altijd wel blij als het weer gedaan is.

8

Terwijl Jippe op bed lag, maakte ik foto’s voor de blog. Hij werd rond half 4 wakker en heeft even heerlijk gespeeld. Hij gaat steeds overal bij staan en ik moet eerlijk zeggen dat ik het dood eng vind, haha. Hier staat overigens de box nog in de kamer. Maar niet lang meer… Terwijl Jippe speelt laad ik nog even wat foto’s op mijn MacBook en komt er opnieuw een pakketje binnen. Dit keer uit België! Vorige week won ik een leuk Essence pakketje op de blog van Tania.

9

Ondertussen is Pris druk met het eten. Vandaag eten we sushi! Links zie je het sushi apparaat wat ik laatst al eens noemde in de cadeautips. De meiden zijn inmiddels thuis en vinden het altijd heerlijk om met Jippe te spelen. Op de foto zie je zijn favoriete speelgoed van dit moment. De muziekinstrumenten en de Toettoet Auto’s. Iets na zessen is het tijd om te eten!

10

Jippe heeft spaghetti bolognese, maar moet daar eigenlijk niks van weten. Snap ik wel, als er sushi voor je staat. Hij hapt wat spaghetti én sushi en terwijl wij nog even verder tafelen, kijkt Jippe zijn favoriete filmpje op tv; Nijntje de Musical!

11

Terwijl Jippe even tv kijkt, probeer ik mijn stiften uit. Vroeger was ik dol op kalligrafie maar ben het echt wel wat verleerd. Leuk om tussendoor even wat te prutsen. Daarna maak ik een fles melk voor Jip en plof ik samen met ‘m op de bank.

12

Pris is ondertussen druk bezig met het uit elkaar halen van de box. We twijfelden al de hele week of we ‘m uit de kamer zouden halen en hakten gisteren uiteindelijk de knoop door. Hij zit er alleen ‘s ochtends even in, maar verder speelt hij eigenlijk altijd op de auto mat (of door de rest van de kamer). Dat momentje ‘s ochtends ga ik wel missen gok ik, maar de ruimte vind ik heerlijk. Terwijl ik Jippe op bed breng, ruimt Pris de box op en beneden gekomen richten we samen Jippes nieuwe speelhoekje in. Wat een ruimte!

13

Daarna plof ik lekker op de bank en terwijl Pris North & South kijkt, werk ik onder een genot van een (heerlijk!) kopje thee en door Pris gemaakt bananenbrood deze Plog bij. Ik lees nog wat andere blogjes via Bloglovin’, scroll wat op Social Media en dan zit de dag er voor vandaag alweer op! Wat een fijn, productief dagje!

Vinden jullie het leuk om weer wat vaker Plogs te lezen?

x Lisanne

1 thought on “Plog It | 28 juli ❤︎ Ambachtelijke Dag, sushi en weg met de box!”

 1. Leuke foto’s!
  Gezellig zo een dagje uit.
  Fijn dat de box is opgeruimd.
  Jullie zoon gaat van alles ondernemen.
  De sushi is goed gelukt met het apparaat.

  Xoxo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *