Plog it

Plog It! | 03-02 Mooi weer, foto’s maken, bloggen, schoolwerk en meer…

banner

Dé nieuwste hype in blogland ‘ploggen’. Velen gingen mij voor en ik kan niet achterblijven. Ik vind het té leuk! Ploggen – voor wie er nog niet van gehoord had – is een soort vloggen door middel van foto’s. Je lezers meenemen door de dag door middel van foto’s. Eergisteren, maandag, had ik een lekker vrij dagje en maakte ik gedurende hele dag foto’s. Benieuwd naar mijn dag indeling? Lees dan verder!

1

Maandagochtend kon ik lekker ‘uitslapen’, aangezien de kids tot maandag altijd bij hun papa slapen. Rond half 9 werd ik wakker en lacht Rudolph mij toe. Nadat ik rustig m’n social media heb gecheckt loop ik naar beneden. Bas hoort mij altijd beneden komen en staat al te wachten bij de deur. Stiekem hoopt hij dat hij opnieuw eten krijgt en hij doet altijd enorm zijn best, maar helaas voor hem trap ik daar niet in. Pris moest er vanochtend al vroeg uit, en heeft hem al eten gegeven, haha.

2

Ook word ik altijd begroet door deze andere twee beestjes, die nodig geknipt moeten worden. Aangenaam Victor en Oscar. Check mijn hippe koeienpyjama trouwens! ;) Ik pers twee sinaasappeltjes voor mijn favoriete ontbijtje.

3

Verse jus met volle yoghurt! Mmm, het liefst drink ik dat met een rietje. Ondertussen lees ik al wat blogs op mijn iPad. Vervolgens is het tijd om me aan te kleden en mijn make-up te doen.

4

Ik dwong mijzelf weer eens wat oogschaduw te gebruiken welke ik niet zo vaak gebruik. Standaard grijp ik eigenlijk altijd naar mijn Naked 2 of 28 Neutral palette. Van mijn look maakte ik vervolgens gelijk foto’s voor een EOTD artikel die later deze week online komt.

5

‘s Ochtends probeer ik altijd gelijk de minder fijne klusjes te doen, zodat ik later op de dag tijd heb voor andere dingen. Aangezien Pris en ik écht een vrij weekend hadden gehad, stond er een overvolle wasmand op me te wachten. Tijdens het opvouwen kijk ik altijd series of YouTube. Ditmaal keek ik de nieuwste aflevering van Pretty Little Liars terug.

6

Na een paar grijze en/of drukke dagen, was het maandag eindelijk zonnig. Tijd om een hoop foto’s te maken dus! Als het licht is, probeer ik altijd zo veel mogelijk foto’s te schieten, zodat ik weer even vooruit kan.

7

Om 12 uur komen de kids uit school. Af en toe verwen ik ze tussen de middag met een gekookt eitje, daar zijn ze dol op. Zelf lunchte ik met een omelet met gesmolten kaas en tomaat (zonder brood). Mmm!

8

Om kwart over 1 zijn de kids weer op school en is het blog tijd! Na het maken van product foto’s, begin ik met het swatchen van nagellak. Ondertussen kijk ik wederom een serie. Ditmaal de nieuwste aflevering van Ravenswood. Mijn series kijk ik trouwens bijna altijd online, via Cucirca.

9

Alle producten waar ik nog wat over wil schrijven of welke ik nog moet fotograferen/swatchen, verzamel ik in een doosje. Als ik niet oppas, vergeet ik tijdens het bloggen om te drinken en eindig ik de dag met knallende koppijn. Ik drink graag Lipton Green Tea, heerlijk!

10

Nadat ik alle foto’s heb gemaakt, is het tijd ze te importeren op mijn externe harde schijf. Mijn lief is zo lief geweest om haar computer aan mij ‘af te staan’, aangezien ik er veel meer gebruik van maak dan zij. Mijn oude Vaio is echt op zijn eind en aardig langzaam, dit werkt stukken beter! Helaas mis ik nog wel Photoshop, dus bewerk ik mijn foto’s maar even online via Fotor. Gelukkig heb ik – als het goed is – binnenkort weer Photoshop!

10A

Om half vier komt mijn lief thuis en niet veel later komt één van onze ceremonie-meesters langs. De uitnodigingen zijn klaar en zij voegt er nog een aanvullend briefje aan toe (wat we niet weten mochten…). Bas ging gezellig bij haar liggen en nam de doos met uitnodigingen in beslag. Voor het eten maakte ik nog snel even het artikel over de Action Caviar Nails af. Deze zag je gisteren al online komen.

11

Pris kookt eten, altijd fijn! We eten rode bieten salade en een gehaktbal volgens het recept van Asja. De kinderen eten er ook aardappelen bij, maar wij eten bijna nooit meer koolhydraten en eiwitten samen, zoals ik al eens hier vertelde. Het wordt trouwens weer eens tijd voor een Foodiez artikel, ik vergeet het steeds! Na het eten is het tijd om de uitnodigingen te posten. Die van de Amelanders brengen we zelf rond in de auto. De bovenste uitnodiging is van Silke, een vriendinnetje van Dian. De kids mochten allen één vriendinnetje of vriendje kiezen die ze graag bij de bruiloft wilden. Hoi Silke, ik weet dat je dit leest! ;)

12

Na het rondbrengen van de uitnodigingen is het tijd om wat lessen voor te bereiden. De volgende dag (dinsdag) sta ik namelijk weer een dagje voor de klas. Dit doe ik – indien mogelijk – het liefst zo goed mogelijk voorbereid. Helemaal in het geval van een combinatie klas, wat altijd nog even extra puzzelen is. Ook maak ik alvast mijn lunchpakketje klaar, zodat ik dat de volgende ochtend niet meer hoeft te doen.

13

Wanneer de kinderen op bed liggen, kruip ik fijn op de bank. Pris kijkt The Black List en ik bezoek nog wat blogs onder het genot van een kopje thee. Ik ging lekker vroeg slapen, de volgende ochtend gaat namelijk weer vroeg de wekker!

Dit was mijn dag, vinden jullie het leuker om dit zo af en toe te lezen? Aankomende zaterdag ga ik op jurkenjacht, misschien dat ik dan ook wel ga ‘ploggen’…… Feedback en tips zijn altijd welkom!

handtekening

16 thoughts on “Plog It! | 03-02 Mooi weer, foto’s maken, bloggen, schoolwerk en meer…”

  1. Zelf ben ik sinds kort ook begonnen met ploggen: vind het zo leuk! Ook echt leuk om te zien hoe jouw dag eruit ziet. Je maakt wel spannende maaltijden voor jezelf hoor. Mijn lunch bestaat meestal ‘gewoon’ uit een boterham ;-) Wel goed dat je zo goed voor jezelf zorgt!

    1. Haha, dat doe ik niet altijd hoor! Maar, toch het grootste gedeelte van de week wel, ik heb gelukkig ook een vrouw die goed voor me zorgt! ;)

  2. Heel erg leuk om een daagje met je mee te wandelen!
    En het ploggen (ik maakte maandag ook mijn eerste) is mij ook goed bevallen. Ik moet er de volgende keer alleen wel aan denken dat ik voor de foto’s een mijn camera pak ipv mijn telefoon ;-)

    Leuke plog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *