Nagellak

Pink Gellac | Vita Primer & Vita Base

Pink Gellac heeft naast het grote aanbod aan kleurtjes inmiddels ook een breed aanbod aan verschillende base- en topcoats. Even terug voegden ze daar twee nieuwe producten aan toe. Sinds kort is er naast de al bestaande basecoats nu ook de zogenaamde Vita Primer en Vita Base verkrijgbaar. Wat dit precies inhoudt en wat mijn ervaring is, lees je in deze post!

De toevoeging van vitamine B5 en E aan de Vita Primer en Vita Base stimuleert de groei van je natuurlijke nagels en is de perfecte keuze voor broze nagels. De zuurvrije Vita Primer met gelformule is de eerste Vita stap na het zorgvuldig cleanen van de nagels en zorgt voor een superhechting van de gellak aan je natuurlijke nagel. Deze primer met toegevoegd vitamine B5 en E laat zich eenvoudig en precies aanbrengen. Vervolgens breng je de Vita Base dun aan welke ook verrijkt is met Vitamine B5 en E. Last van slappe nagels die extra stevigheid kunnen gebruiken? Breng dan een tweede dunne laag Vita Base aan!

De Primer en Base beloven dus extra zacht voor de nagels te zijn en met de toevoeging van vitamine B5 en E tegelijkertijd je nagels te verzorgen. Verder moet dit niet afdoen aan de houdbaarheid en belooft Pink Gellac super hechting op de natuurlijke nagel.

Pink Gellac Vita Primer

De Vita Primer is zuurvrij en echt een andere primer dan wat Pink Gellac momenteel in het assortiment heeft. De meeste primers zijn dun en waterig en trekken razendsnel in je nagel. De Vita Primer heeft een gelachtige substantie die je dan ook 30 seconden uithardt in de lamp. De substantie is wel dunner dan een basecoat, en brengt dus aan als een dunne lak. Je moet dus niet teveel primer op je kwastje nemen en secuur lakken, anders loopt het in je nagelriemen. De Primer kun je los gebruiken in combinatie met je favoriete topcoat (en dus wel profiteren van de toevoeging van vitamine B5 en E) óf in combinatie met de Vita Base.

Pink Gellac Vita Base

Voor optimaal resultaat adviseert Pink Gellac om de Vita Base te gebruiken in combinatie met de Vita Primer. Door wederom de toevoeging van vitamine B5 en E stimuleer je de groei van je natuurlijke nagel. De Vita Base is verder wat dunner dan de Base Extend en de Rubber Base. Hij doet me wat denken aan de Base2, de basecoat die eerder altijd in de starterset zat. Deze was namelijk ook verrijkt met vitamine B5 en E, dus het lijkt vooral een Base2 in een nieuw jasje als je naar de samenstelling kijkt. Niks mis mee natuurlijk, laten we eens kijken naar de houdbaarheid!

Mijn ervaring

De Vita producten heb ik nu twee keer gebruikt, ook om verschil in gebruik te testen. De eerste keer heb ik gebruik gemaakt van de Vita Primer, Vita Base, drie dunne laagjes Sky Grey en de Pink Ultra Shine Topcoat. Tijdens het testen ben ik veel op het strand en in de zee geweest en zag ik na vier dagen de eerste beschadigingen, vooral aan de randen van mijn nagels. Na zes dagen besloot ik het daarom te verwijderen omdat ik het niet meer mooi vind, ik houd wel echt van strak gelakte nagels. Het verwijderen vond ik een ramp, maar dit had ik enigszins verwacht. Normaliter skip ik Primer in mijn gellak routine omdat de gellak bij mij dan vaak lastiger te verwijderen is. Na vijlen en weken en vijlen en weken had ik het er uiteindelijk af, maar m’n nagels waren daarna niet echt happy. Side note! Dit is per persoon heel erg verschillend, iedereen reageert anders op primers, cleaners en basecoats. 

De tweede keer vijlde ik mijn nagels korter, want die waren na al dat geweld niet zo blij. Ik gebruikte nu alleen de Vita Base – dus zonder primer – bracht drie laagjes Bridal Beige aan en maakte daarnaast gebruik van een Rubber Topcoat. Het resultaat na 6 dagen zie je op bovenstaande foto. Grappig wel om op deze manier eens te testen wat het effect is van verschillende producten. Je ziet dat mijn gellak na 6 dagen (wederom zee en strand) nog een stuk beter zit dan de eerste keer. Wel is het hier en daar gechipt en ook bij de nagelriemen zit het niet overal meer helemaal netjes. Daarom zou ik persoonlijk sneller voor de de Rubber Base van Pink Gellac kiezen. Daar blijven mijn nagels langer mooi mee, vooral ook bij de randen en nagelriemen. Mocht je wel een Primer willen gebruiken, kun je dus kiezen voor de Vita Primer wanneer je tegelijkertijd voor een toevoeging van vitamine B5 en E wil gaan.

Over het stimuleren van stevigheid en groei door middel van de toevoeging van de vitamines kan ik na deze korte tijd nog niet zo veel zeggen. Mijns inziens kun je, wanneer je graag extra verzorging wil, ook extra vitamines slikken en goed smeren met nagelriem olie. Maar ben je daar te lui voor, dan kunnen de Vita producten een goede keus voor je zijn!

De Vita Base is een prima basecoat die veel lijkt op de Base2, maar dan in een nieuw jasje. De Base doet prima zijn werk en zal vooral voor mensen die stevige nagels hebben een prettige base zijn zonder al te veel poespas. De Vita Primer is voor mij niet weggelegd, maar nogmaals, dit kan per persoon verschillen. Primers zijn voor mij sowieso niet geschikt, dus de Vita Primer is daarop geen uitzondering. De toevoeging van Vitamine B5 en E kan voor mensen een prettige toevoeging zijn.

De Vita Primer en Vita Base zijn te koop in de webshop van Pink Gellac voor €15,- per stuk. Wil je ze beide aanschaffen, dan scoor je ze voordeling samen in een set voor €25,-

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *