Persoonlijk

Persoonlijk | Dit was mijn 2016!

dit-was-mijn-2016

In 2014 en 2015 blikte ik terug op mijn jaar. Dit wordt altijd erg goed gelezen en ik vind het zelf ook super leuk om terug te lezen. 2016 was het jaar van veranderingen maar ook van rust en regelmaat. Vandaag blik ik terug op ons 2016, kijk je mee? 

Januari

januari

Onze jaarwisseling verliep vrij rustig. Jippe werd even na twaalven wakker, vond het vuurwerk reuze interessant en viel daarna lekker weer in slaap. In januari had ik ook een soort van extra week vakantie aangezien de wegen onbegaanbaar waren door de ijzel op het eiland en de scholen dus dicht bleven. Iedereen schaatste op straat. Verder vond ik een foto van mezelf van vroeger en zag daar exact Jippe in. Grappig hoe ze zo op je kunnen lijken.

Februari

februari

In februari gingen we voor het eerst zwemmen, kwamen eindelijk de eerste tandjes door en gingen we eindelijk weer eens écht op vakantie. Door mijn werk ben ik nu ineens samen met de kids vrij, dus konden we heerlijk een weekje weg. Dit was tevens onze eerste vakantie met zijn zesjes en die was super geslaagd! Verder was niets meer veilig in huis want Jippe rolt de hele kamer door en komt op deze manier overal.

Maart

maart

In maart konden we al genieten van de eerste voorjaarszon en zat ik heerlijk in de tuin met een paar tijdschriften. We hebben zo’n geluk met onze tuin, we kunnen zodra de zon een beetje schijnt al heerlijk achter huis zitten. In maart ging Jippe voor het eerst op de fiets en er ging een wereld voor hem (en ons!) open. Zo fijn om ineens weer een stuk mobieler te zijn!

April

aprl

In april vroeg ik de lerarenbeurs aan en ineens kwam die nieuwe studie wel heel dichtbij. Natuurlijk waren we in april alweer 9 jaar samen en 2 jaar getrouwd. Verder gingen we in april lekker een paar dagen naar mijn ouders en hadden Pris en ik samen een heerlijke dag samen in Arnhem. Lunchen, shoppen en lekker naar de film! Ook in april waren we volop buiten en maakte Jippe voor het eerst kennis met gras en bloemetjes.

Mei

mei

Eind april / begin mei besloot Jippe dat hij geen borstvoeding meer wilde. Dit vond ik best even een dingetje en had het hier wel even moeilijk mee. Aan de andere kant was het op deze manier wel makkelijk om te stoppen omdat hij het zelf aangaf. In mei was het helemaal lekker warm (lees: heet) en was het echt korte broeken-weer. We gingen een weekje naar mijn ouders, konden voor het eerst in het buitenbadje en waren volop buiten, genieten!

Juni

juni

In juni was het wederom heerlijk weer, tussen de druilerige dagen door. Jippe kreeg de waterpokken en trok daarmee veel bekijks in de strandtent. Mijn vrouw verraste me met een jurkje wat ik al heeeeeel lang wilde hebben, de cross dress van King Louie. Ik ben er nog steeds heel erg blij mee. Uiteraard was het hoogte punt van juni Jippes eerste verjaardag. Hij was ontzettend blij met zijn houten muziek instrumenten en werd onwijs verwend.

Juli

juli

In juli kwam het eind van het schooljaar toch echt in zicht. Ik heb zo genoten van mijn eerste jaar als docent en had geen betere keus kunnen maken. In de laatste twee weken deden we allerlei leuke dingen met de klassen waaronder surfen. In juli was het uiteraard ook tijd voor één van mijn favoriete weekenden van het jaar: Madnes! Ook Jippe vond de muziek geweldig en ik ben benieuwd hoe hij het aankomend jaar gaat ervaren! In juli ontdekte ik ook de iets geniaals: de Zoku Quick Pop maker en daarna deelde ik een hoop heerlijke creaties op mijn blog en social media. En uiteraard was het in juli tijd voor: zomervakantie!

Augustus

augustus

Augustus stond vooral in het teken van genieten! Heerlijk alle dagen thuis zijn, lekker naar het strand, uitstapjes maken en vooral niks moeten. Terrasjes pakken bij vrienden, genieten van het Roggefeest… Ook gingen we naar het natuurmuseum en Jippe vond de vissen reuzen interessant. Tegen het eind van augustus besloot ik alvast een start te maken met mijn schoolwerk, helemaal met mijn drukke studiejaar in het vooruitzicht. Tevens had ik in augustus een heel gezellig en fijn vrijgezellenfeestje van een vriendinnetje. En eind augustus was het weer tijd voor: school!

September

september

2 september mocht ik alweer 27 kaarsjes uitblazen! Na jaren mocht ik eindelijk mijn Blond Amsterdam collectie uitbreiden en daar ben ik nog steeds onwijs blij mee. September stond ook in het teken van de start van mijn studie en voor het eerst wekelijks twee nachten weg zijn. Ik moest erg wennen aan de nieuwe drukte en het vele van huis zijn, maar heb hier geloof ik wel aardig mijn draai in gevonden. De momenten thuis zijn daardoor nog dierbaarder. In september was het ook nog steeds super warm en hadden we zelfs even een tropenrooster omdat het zó heet was!

Oktober

oktober

In oktober hadden we natuurlijk herfstvakantie (jeeeeetje, die leraren hebben me een vakantie!). We deden huizenruil met mijn opa en oma en genoten van een heerlijke week in het vertrouwde Zutphen. We gingen naar de dierentuin, slenterende over de markt en natuurlijk hadden Pris en ik een date-night. Oktober was fijn!

November

november

November stond in het teken van mijn eerste tentamenweek. Ik heb het idee dat ik vooral de eerste helft van november bijna 24/7 met school bezig geweest ben. Het harde werken werd gelukkig beloond met mooie cijfers (en één kleine onvoldoende). Ik kon het nog! Na de toetsweek ging ik even in relax-modus. Lekker eten, wandelen en genieten van de herfst. Jippe stapt steeds meer en vindt de herfstblaadjes reuze interessant.

December

december

En toen was het alweer december! We zette lekker vroeg de Kerstboom op en moesten onze nieuwsgierige dreumes flink vaak corrigeren. Die ballen waren wel heel leuk om er uit te trekken! Jippe ging echt los lopen en is niet meer te stoppen, eindelijk met 18 maanden, haha. Verder hadden we een heerlijke Kerst maar werd Jippe ook flink ziek van de BMR prik. Daardoor verliep het allemaal iets ‘rustiger’ dan gepland, maar we hebben wel genoten! Ik geniet van de quality-time met vrouw en kids en probeer me ondertussen ook alvast klaar te maken voor de tweede tentamenweek die er aankomt eind januari.

2016 was een jaar wat vooral in het teken van gezin, school en studie bestond. Hard werken, tussendoor mijn blog wat proberen bij te houden en vooral ook energie steken in de dingen die écht belangrijk zijn; familie. Ik kijk uit naar 2017, als het net zo’n fijn jaar wordt als 2016 dan teken ik er voor!

Fijne jaarwisseling!
x Lisanne

Pssssst! Ik heb bijna de 1000 likes op Facebook bereikt. Het zou tof zijn als dat dit jaar nog zou lukken. Help je mee? KLIK HIER!

 

1 thought on “Persoonlijk | Dit was mijn 2016!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *