Nailart

NOTD | Pink Ribbon Nail Art

IMG_1531

Oké, het is niet echt een Nails Of The Day. Meer een Nails Of The Olden Days. ;) Deze nail art maakte ik een een aantal maanden geleden voor een persoonlijk projectje. De foto’s bewaarde ik omdat ik ze nog wel kon gebruiken voor mijn blog. Grappig om te zien, de foto’s zijn duidelijk aan het begin van het bloggen gemaakt, wat dat betreft ben ik zeker vooruit gegaan. Goed, een Pink Ribbon Nail Art. De eerste, want ik ben van plan om er nog een aantal te maken in de maand oktober.

IMG_1526

Oktober staat in het teken van Pink Ribbon. De organisatie die aandacht vraagt voor borstkanker en voornamelijk in oktober extra veel donaties werft door acties.

IMG_1528

Het roze lintje komt van oorsprong uit Amerika, waar in 1991 alle deelnemers van de New York City Race een roze lintje kregen opgespeld om aandacht te vragen voor borstkanker. In Amerika werden vaker lintjes in verschillende kleuren gebruikt om bepaalde acties onder de aandacht te brengen. Sindsdien staat het roze lintje voor borstkanker en werd het omgedoopt tot het welbekende Pink Ribbon.

IMG_1529

Voor mijn nail art lakte ik één nagel wit waarop ik met WIC Las Vegas het roze lintje maakte. De andere nagels lakte ik ook met WIC Las Vegas, hier bracht ik één laagje Copper’ize-me! van Essence over aan voor een glamorous effect.

IMG_1532

Glamorous? zul je misschien denken. Ja, glamorous. Borstkanker doet (net als vele andere ziektes overigens) aanslag op je vrouwelijkheid. Pink Ribbon zet zich ook in om (ex-)patiënten weer vrouw, mooi en ook glamorous te laten voelen. Hoe oppervlakkig dat ook klinkt, ook dat is zéér belangrijk!

IMG_1525

Dat was mijn eerste (en vrij oude) nail art voor Pink Ribbon! Graag hoor ik of jullie het leuk vinden om er meer te zien!

Doe jij aan oktober-borstkankermaand? Doneer je? Koop je actieproducten?

9 thoughts on “NOTD | Pink Ribbon Nail Art”

  1. Ha wat leuk, ik zat al te kijken naar de foto’s wat er nou anders aan was, donkerder of iets? Maar nu snap ik het ;-) Je bent er echt op vooruit gegaan qua foto’s maken!
    Mooie nailart ook! Ik doe er verder niets speciaal aan/voor want ik vind dat er al genoeg aandacht naar uit gaat komende maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *