Beauty

Nivea | Innovatieve Micellar Shampoo

Onze zuiderburen hadden ze al een aantal maanden, maar vanaf deze week zijn ze ook eindelijk in Nederland verkrijgbaar; de nieuwe Micellar Shampoos van Nivea! Micellaire producten zijn al een tijdje helemaal hip in Nederland en ook ik kan niet meer zonder. Nivea past deze technologie nu toe in twee innovatieve shampoos. Klinkt leuk, maar werkt het ook?

Van micellair water om mijn gezicht mee te reinigen ben ik al even fan. Sterker nog, ik kan eigenlijk niet meer zonder. Toch had ik van shampoo met micelaire werking nog nooit gehoord. Tot ik twee weken geleden het persbericht onder ogen kreeg. Om eerlijk te zijn dacht ik dat het weer zo’n hype was die helemaal uitgemolken zou worden. Ik kan me nog herinneren dat BB-cream een paar jaar geleden helemaal in werd en dat je hier meer dood gegooid werd. Elke getinte crème noemde zich, vaak ten onrechte, BB-cream en heel veel crèmes werkte simpelweg gewoon niet. Deze zogenoemde micellar shampoos wilde ik dan ook absoluut testen!

Net als NIVEA Micellair Water voor het reinigen van je gezicht, zorgen deze vernieuwende shampoos, dankzij de unieke technologie van micellen, voor een doeltreffende en zachte reiniging. Micellen zijn microscopisch kleine oliemoleculen, ingekapseld in water, die een magnetische werking als eigenschap hebben. De micellen omsluiten vuildeeltjes en overtollig talg, waardoor restjes vuil grondig maar mild worden verwijderd tijdens het spoelen van het haar.

Nivea komt uit met twee micellaire shampoos omdat iedereen haar natuurlijk anders is. Een is geschikt voor de vette hoofdhuid en de ander voor de gevoelige hoofdhuid. Ik heb zowel een vette als gevoelige hoofdhuid, dus des te interessanter om te testen!

NIVEA Comforting Micellar Shampoo, met waterlelie-extract, is speciaal ontwikkeld voor kwetsbaar haar en een gevoelige hoofdhuid. De formule reinigt mild zonder de hoofdhuid te irriteren en versterkt het haar voor verbeterde elasticiteit. Voor zacht, sterk haar en een beschermde hoofdhuid.

De galachtige structuur schuimt prettig en is zeer zuinig in gebruik. De frisse, lichtzoete waterlelie geur is subtiel aanwezig en geurt heerlijk. De shampoo bevat geen silicone en is zacht voor het haar en de hoofdhuid. Na het wassen voelt mijn haar fris en schoon aan, maar is “luchtig” ook zeker een woord wat ik zou gebruiken bij het omschrijven van mijn haar na het wassen. Eerst voelt mijn haar wat touwerig aan, maar wanneer het droog is, is hier niets meer van te merken en is het zacht en fris. Fijn!

NIVEA Purifying Micellar Shampoo, met verfrissend citroenmelisse-extract, is speciaal ontwikkeld voor normaal tot vet haar. De formule reinigt effectief en biedt langdurige frisheid van haar en hoofdhuid. Voor schoon haar en een optimale verzorging van het haar en hoofdhuid.

Deze shampoo lijkt veel op zijn roze zusje en om eerlijk te zijn voel en merk ik niet heel erg veel verschil. Ook deze structuur is gelachtig en zuinig in gebruik. En met zuinig bedoel ik dan ook echt zuinig, je pakt gauw te veel. Hij schuimt lekker en ruikt bovenal heerlijk. De frisse citroenmelisse en prettig aanwezig en vind ik erg lekker ruiken. De shampoo is geschikt voor dagelijks gebruik en ook deze variant bevat geen silicone. Na het wassen is mijn haar fris en lekker zacht en lijkt mijn haar tevens iets minder snel (maar helaas nog steeds vrij snel) vet te worden. Ook over deze variant ben ik enthousiast!

Beide shampoos vind ik erg prettig in gebruik. Ze zijn pH neutraal, bevatten geen silicone en zijn zeer vriendelijk voor je haar en hoofdhuid. De micellare technologie droogt je haar niet uit en verzorgt en verfrist. De shampoos zijn beide erg zuinig en gaan daardoor erg lang mee. In de flacons zit 400 ml dus voorlopig kan je met deze shampoos even vooruit.

Niveau Purifying Micellar Shampoo en Nivea Comforting Micellar Shampoo (400 ml) zijn vanaf deze week te koop voor €4,99 per stuk (consumentenadviesprijs).

 

13 thoughts on “Nivea | Innovatieve Micellar Shampoo”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *