Home

Mijn liefde voor Blond Amsterdam

Blond Amsterdam is inmiddels helemaal ingeburgerd in huize de Kruijff. Heel wat jaren geleden kreeg ik een grote pastaschaal voor Kerst van mijn ouders. Het was liefde op het eerste gezicht en toen Pris langzaam aan al dat roze begon te wennen heb ik onze collectie geleidelijk uitgebreid. Ik heb altijd wat te vragen voor de feestdagen en mijn verjaardag en eigenlijk heb ik dus bijna al mijn Blond spullen gekregen. Extra leuk als je het mij vraagt!

Thee en koffie drinken in stijl

Mijn collectie startte in 2016 toen ik voor mijn verjaardag van veel familieleden Blond servies kreeg. Ik wilde vooral graag het thee servies en kreeg uit de Even Bijkletsen serie de theepot inclusief verwarmer en 6 grote mokken. Daarbij kon ik meteen mijn suikerklontjes kwijt in de grote suikerpot en kreeg ik ook nog het melkkannetje (wat vooral als vorkjes houder fungeert, haha). De mokken vind ik echt ideaal omdat er lekker veel thee in kan, die kleine kopjes voor thee zijn aan mij echt niet besteed. Op mijn verjaardag kreeg ik ook nog een tof schilderij gemaakt door mijn moeder. Die hangt nog steeds in de keuken, ik vind ‘m zo leuk!

De giftcards die ik voor mijn verjaardag besteedde ik eveneens aan Blond. Als je thee drinkt uit Blond, moet je ook koffie drinken uit deze roze leukerds. Er waren toen net nieuwe mini mokken in de lijn van Even Bijkletsen uitgebracht en dus kocht ik zes leuke mokken voor koffie.

Bron: Blond Amsterdam

Het enige waar ik tegenaan loop is het opbergen van het servies. Op het moment staat het voornamelijk op de plank, zoals je ziet op de eerste afbeelding en op het aanrecht/kastje daaronder. In de toekomst zou ik voor diezelfde plek graag nog een mooie buffetkast kopen, zodat ik eindelijk een echt mooi plekje heb om het in op te bergen. Het mooie aan buffetkasten is dat je je servies stofvrij kunt opbergen maar dat je daarnaast ook nog mooie items kunt tentoonstellen. De Blond Amsterdam items zijn echte blikvangers die je vaak in buffetkasten ziet. Ze zijn immers een mooie toevoeging aan je keuken of interieur en voegen iets extra’s toe. De items zijn te mooi om achter een dichte kastdeur op te bergen.

Serveren op zijn Blonds

Het hebben van Blond Amsterdam werkt verslavend, ik zeg het je. Want nadat ik mijn collectie om koffie en thee uit te drinken compleet had, wilde ik meerrrrrr. Serveren op zijn Blonds, dat was mijn volgende doel. Voor mijn verjaardag en van mijn Kerstpakket kreeg ik een taartplateau en een etagère. Eigenlijk is alleen het taartplateau hetgeen wat het minst gebruikt wordt, omdat ik heel vaak vergeet dat ik ‘m heb. De etagère wordt heel veel gebruikt tijdens verjaardagen en etentjes en staat verder in de keuken als “fruitschaal”. Vervolgens kreeg ik tijdens de Sint- en Kerstdagen nog een peper- en zoutstel, een koekjesblik, een botervloot, een pollepelhouder en ga zo maar door.

Wat staat er nog meer op het lijstje?

Vorig jaar kreeg ik nog een prachtige partyschaal die heel veel gebruikt wordt voor hapjes en lekkers. Die stond heel lang op mijn lijstje en kan ik dus afstrepen. Afgelopen Sint kreeg ik nog een overwant en een kleinere schaal voor kleine salades en dergelijk. Nog iets afgestreept! Je zou denken dat het inmiddels aardig compleet is, maar zoals ik al zei… het werkt verslavend! Bovenaan staat nog de mooie Even Bijkletsen vaas die ik helaas nergens meer kan vinden. Verder zou ik er nog wel wat serveerschalen bij willen hebben en eigenlijk ook nog nieuwe ontbijtbordjes…

Ach, je moet blijven dromen! 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *