Boeken

Mijn laatst gelezen boeken ♥︎ Zon, Niet te Stoppen, Het omgekeerde van Altijd en meer

Oh lezen, ik houd er zo van. Ik lees veel, maar zeker wanneer het wat mooier weer wordt, gaat mijn leestempo omhoog. De afgelopen weken heb ik dan ook weer een aantal pareltjes gelezen. Mijn boeken lees ik – zo ver het kan – altijd in het Engels maar ik zal zowel de Engelse als Nederlandse titels vermelden zodat het voor iedereen interessant is!

Zon // The Sun Sister

Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt…
Zon brengt de lezer van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia. Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden?

Ik hou toch wel zo van deze serie! Het enige nadeel is dat ik weer zo lang moet wachten op het zevende en laatste deel. Net als CeCe, wiens verhaal werd verteld in The Pearl Sister, was Electra een personage dat ik niet leuk vond in de verhalen in de eerdere boeken, maar in de loop van haar eigen boek groeide ze veel meer. Ze is verwend, irritant en vaak gewoon niet erg aardig, maar veel daarvan wordt veroorzaakt door haar verslaving. Uiteindelijk heb ik heb genoten van haar reis, vooral de tweede helft, waar ze echt tot haar recht kwam. Het mooiste vond ik echter het historische verhaal over Cecily Huntley-Morgan. Dit vond voornamelijk plaats in Kenia eind jaren 30/40 en was wederom fascinerend en leerzaam. Een aanrader, alweer!

Niet te Stoppen // On The Come Up

Bri is zestien en wil een van de grootste rappers ter wereld worden. En ze heeft wat te bewijzen, aangezien haar overleden vader een echte raplegende is. Maar dan wordt Bri’s moeder ontslagen en wordt overleven haar prioriteit. Bri uit al haar frustraties in haar raps. Het is nu geen kwestie meer van willen: ze móét het maken!

Na het lezen van The Hate U Give kon ik niet wachten tot dit nieuwe boek van dezelfde schrijfster te lezen. Tegelijkertijd was ik bang. The Hate U Give vond ik zó mooi en heeft op de één of andere manier een plekje in mijn hart. Dat kón niet overtroffen worden. En dat deed het ook niet. Niet omdat On The Come Up niet een mooi boek was, in tegendeel. On the Come Up behandelt dezelfde thema’s, maar het is een ander soort boek. Een mix van muziek, familiedynamiek, dialoog, social media en activisme, met een hoofdrolspeler die humeurig en moeilijk is en daardoor minder likeable. Maar juist daardoor misschien interessant. Ik kan niet wachten op een volgend boek van Angie Thomas!

Het omgekeerde van Altijd // The Opposite of Always

Bij Jack King lukt alles altijd bíjna. Bijna vroeg hij dat leuke meisje mee uit (maar zijn beste vriend was hem voor), bijna was hij de beste van de klas, bijna kwam hij in het footballteam…Als hij op een feestje de mooie, grappige Kate ontmoet, denkt hij dat de vloek van “bijna’ eindelijk is verbroken. Maar helaas… Kate gaat dood aan een ernstige ziekte. Dit zou het einde moeten zijn van hun verhaal, maar dat is het niet! Op het moment van Kates overlijden krijgt Jack een tweede kans. Zijn leven wordt gereset, en het volgende moment is hij zes maanden terug in de tijd en weer op het feest, waar Kate er gezond en stralend bij zit. Is hij gek aan het worden of is hij echt aan het reizen door de tijd? Jack is bereid overal in te geloven als hij Kate maar kan redden. Al snel zal echter blijken dat zijn keuzes niet zonder gevolgen zijn…

Dit boek was een genot. Het is een roman over liefde, vriendschap, tijdreizen en wat je zou doen als je de kracht zou hebben om terug te gaan en de toekomst op een of andere manier te veranderen. Ongeloofwaardig? Ja! En ik wist niet zeker of het voor mij zou werken, maar het werkte! De lus waarin de lezer steeds wordt gegooid is geweldig. Het was verslavend en hield me scherp vanwege de voortdurende veranderingen die plaatsvonden omdat Jack de toekomst wil veranderen. Ik hou van de algemene boodschap die door het hele boek is verweven. De toekomst veranderen heeft geen zin. Concentreer je gewoon op het beste wat je nu kunt doen. Wauw!

The Inexplicable Logic of My Life

A warmly humane look at universal questions of belonging, infused with humour, from the bestselling author of Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe. Sal used to know his place with his adoptive gay father, their loving Mexican American family, and his best friend, Samantha. But it’s senior year, and suddenly Sal is throwing punches, questioning everything, and realizing he no longer knows himself. If Sal’s not who he thought he was, who is he?

Dit boek is er helaas (nog) niet in het Nederlands, maar hij verdient echt een plekje in deze lijst. Na het lezen van het prachtige boek Aristotle and Dante (wel vertaald naar het Nederlands) moest ik deze lezen. Ik hield zo van de schrijfstijl van Benjamin Alire Sáenz dat ik niet kon wachten deze te gaan lezen. De schrijfstijl is hetzelfde en je moet er wel van houden. Houd je van verhalen die snel gaan, waar veel in gebeurt en een duidelijke climax is, dan moet je de boeken skippen. Houd je van verhalen om het verhaal? Om de mooie woorden en fijne personages? Dan is dit een boek voor jou. Want dit verhaal is prachtig!

It’s not Like it’s a Secret

Sixteen-year-old Sana Kiyohara has too many secrets. Some are small, like how it bothers her when her friends don’t invite her to parties. Some are big, like the fact that her father may be having an affair. And then there’s the one that she can barely even admit to herself-the one about how she might have a crush on her best friend. When Sana and her family move to California, she begins to wonder if it’s finally time for some honesty, especially after she meets Jamie Ramirez. Jamie is beautiful and smart and unlike anyone Sana’s ever known. There are just a few problems: Sana’s new friends don’t trust Jamie’s crowd; Jamie’s friends clearly don’t want her around anyway; and a sweet guy named Caleb seems to have more-than-friendly feelings for her. Meanwhile, her dad’s affair is becoming too obvious to ignore. Sana always figured that the hardest thing would be to tell people that she wants to date a girl, but as she quickly learns, telling the truth is easy…what comes after it, though, is a whole lot more complicated.

Wederom een boek wat niet in het Nederlands vertaald is (sorry). Maar voor iedereen met redelijke Engelse woordenschat is dit boek prima te lezen. Overigens is dit boek wel degene waar ik het minst enthousiast over ben, maar misschien komt dat ook omdat dit echt wel een Young Young Adult is. Wellicht ben ik hier gewoon iets te oud voor. Het is een echt verhaal over pubers op de middelbare school met alle problematiek die daarbij komt kijken. De poezië die door het verhaal heen verweven zit, vind ik wel een enorm pluspunt. Want tja, ik houd gewoon van poezië. ;)

Op dit moment ben ik druk bezig in het boek With the Fire on High, tot nu toe echt een heel mooi boek. Mocht ik er weer een aantal verzameld hebben, dan kun je uiteraard weer een nieuwe blogpost ontvangen! Houd je ook van lezen? Voeg me dan toe op Goodreads, een heerlijk platform voor boekliefhebbers waar ik vaak mijn volgende leesinspiratie vandaan haal.

Heb jij nog aanraders om te lezen?

 

1 thought on “Mijn laatst gelezen boeken ♥︎ Zon, Niet te Stoppen, Het omgekeerde van Altijd en meer”

  1. Het eerste boek wil ik ook heel graag lezen…..
    Maar helaas man ik niet naar buiten…..
    Ben al 3 mnd niet naar buiten geweest…
    Ik hou het wel vol….

    Xoxo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *