Nagellak

Meeki Beautylab | Chantarelle & Russet Brown

blogbanner-4

Via Facebook kwam ik een aantal weken terug een vrij nieuw merk nagellak tegen. Ze hadden een erg fijne kennismakingsaanbieding en dus besloot ik deze te gebruiken om dit merk eens uit te proberen. Het design en de kleurtjes zagen er erg tof uit dus dat maakte me extra nieuwsgierig! 

IMG_1149

IMG_1155

Het uitpakken van de lakken is al een feestje. Ze worden geleverd in een mooi doosje wat het toch wel iets extra’s geeft. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit nagellak, maar persoonlijk vind ik dit soort dingen altijd wel erg tof.

IMG_1157

IMG_1160

De flesjes zijn ook erg gaaf vormgegeven. De grote M op het flesje, de naam #Meeki op de dop, over het design is absoluut nagedacht. In de flesjes zit 7 ml. nagellak. Dit is niet veel, maar wat mij betreft meer dan genoeg. Ik heb zelden (lees: nooit) een 15 ml. flesje opgemaakt.

IMG_1165

Het kwastje is breed (yay!) en heel licht rond afgesneden. Van mij had hij nog iets ronder afgesneden mogen worden om nog netter te kunnen lakken, maar verder is er niets op aan te merken. Wel las ik bij andere bloggers dat niet alle kwastjes even netjes afgesneden zijn, maar dat was bij mijn flesjes niet het geval.

IMG_1168

IMG_1407

Chantarelle is een kleur die helemaal op mijn lijf geschreven is. Een mooie ‘dusty’ oudroze kleur maar wel met een bijzonder tintje De lak heeft namelijk een soort pearly finish. Deze zie je op het eerste gezicht niet (in het flesje zie je de glans wel terugkomen) maar sprankelt wel in het zonlicht. Op camera is hij dan ook lastig te vangen.

IMG_1406

IMG_1408

De dekking is prima, met twee dunne laagjes is deze nagellak good-to-go. De substantie is prettig, niet te dun en niet te dik en lakt dus ook erg fijn. De lak droogt erg snel maar blijft nog wel een tikkeltje kwetsbaar na het aanbrengen. Een sneldrogende topcoat is daarbij een goede oplossing. Sowieso raad ik deze aan voor de glans én houdbaarheid. Want op zowel glans als houdbaarheid scoort Chantarelle middelmatig.

 

IMG_1170

IMG_1435a

Ook Russet Brown is helemaal in mijn straatje. Een mooie bruinrode kleur waar ik er eigenlijk al zó veel van heb. Toch is Russet uniek in zijn soort door de mooie geel-gouden shimmers die bij bevat. Deze zijn wél erg mooi zichtbaar geven deze chique winterse lak een extra dimensie. Overigens zou ik deze lak ook prima in de zomer kunnen dragen, juist door de vele shimmers die deze beauty bevat.

IMG_1433

IMG_1436

Russet Brown dekt als een malle en hij zou er met één laagje door kunnen. Toch raad ik je twee laagjes aan voor de houdbaarheid en de kleurintensiteit. Wat betreft glans scoort deze kleur trouwens stukken beter dan Chantarelle, want op deze foto’s draag ik geen topcoat. De glans is overduidelijk aanwezig en vind ik erg mooi. Ook hier raad ik je wel een topcoat aan voor de houdbaarheid, zeker bij een donkere lak zijn chips en tipwear al snel zichtbaar.

Nagellak van Meeki Beautylab kost normaal gesproken €14,00. De collectie wisselt snel en past zich aan aan het seizoen. Momenteel is er weer een kennismakingsactie waarmee je één kleur kan proberen voor alleen de verzendkosten (à €2,95)! Dus ik zou zeggen, proberen maar! 

x Lisanne

2 thoughts on “Meeki Beautylab | Chantarelle & Russet Brown”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *