Lifestyle

Manieren om je Bullet Journal of Planner op te leuken – ook als je niet zo creatief bent.

Plannen en Bullet Journaling is hot. Saaie agenda’s zijn uit en tegenwoordig is het aanbod aan planners en agenda’s grandioos. Zelf ben ik al van jongs af aan gek op agenda’s en is deze hype dus helemaal aan mij besteed. Eén probleem, écht creatief ben ik niet. Tenminste, niet wat betreft tekenen en handletteren. Ik doe wel eens een poging, maar als ik soms zie wat voor een creaties sommige mensen in hun journals maken word ik stikjaloers. En dus moet ik op zoek naar alternatief. Ik teken en schrijf hier en daar wat en leuk mijn Bullet Journal op een andere manier op. In deze blogpost deel ik een aantal leuke manieren om je planner, agenda of BuJo op te leuken, ook als je niet zo’n teken- of handletter talent bent.

Washi tape

De simpelste, leukste en makkelijkste manier is het toevoegen van washi tape. Met washi tape kun je leuke randen creëren, de boel wat opfleuren, pagina’s markeren en ga zo maar door. Je kunt washi tape knippen of scheuren of er leuke figuurtjes uit halen. Washi tape bestaat er in allerlei diktes, kleurtjes en printjes waardoor er voor elk “thema” wel iets passends te vinden. Tegenwoordig vind je washi tape in verschillende boekhandels, Action of via AliExpress (als je wat geduld hebt).

Stickers

Mijn absolute go-to wat betreft het pimpen van mijn Bullet Journal. Stickers vervangen misschien niet de prachtige mooie illustraties die sommige mensen kunnen maken, maar het komt in de buurt. Van leuke plantenstickers tot grote stickers met quotes er op. Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken en je vind er stickers van. Wil je nog origineler? Dan kun je natuurlijk ook zelf je stickers drukken. Hoe leuk is het om originele printjes te maken en af te drukken of stickers af te drukken met foto’s er op? Deze stickers kun je overigens, net als washi tape, ook altijd nog gebruiken om post dicht te plakken (want echte post is leuker). Dat doen wij dan ook regelmatig!

Kaartjes

Je planner kun je ook opleuken met kaartjes. Toffe postkaarten kun je overal vinden voor leuke prijsjes. Deze kun je opsturen óf inplakken in je BuJo. Zo heb je leuke kaarten in de vorm van polaroid foto’s bijvoorbeeld. Dit geeft een super leuk effect. Daarnaast kun je ook her en der ook leuke kaartjes vinden speciaal voor bijvoorbeeld scrapbooking. Onderstaande kaartjes gebruik ik regelmatig en komen van AliExpress. Ze zijn zo tof!

Gebruik verschillend papier

Om de ruimte in je planner of BuJo te “breken” kun je gebruik maken van verschillende soorten papier. Scheur verschillende soorten papier uit en gebruik dat als onder grond. Zo kun je oude bruine brood- of fruitzakken gebruiken maar ook krantenpapier of stukken uit tijdschriften. De Flow kun je hier bijvoorbeeld goed voor gebruiken, het ligt er maar net aan wat voor een soort dingen je in je planner wilt laten terug komen.

Pinterest

Pinterest is natuurlijk het walhalla onder de planners en BuJo-ers. Je vind hier naast leuke spreads en ideeën ook prachtige afbeeldingen die perfect zijn voor in jouw planner. Zoek foto’s of afbeeldingen die passen bij jou en jouw thema, print ze uit op papier of fotopapier en plak ze in je planner. Zo kun jij het helemaal customizen naar jouw eigen smaak.

 

1 thought on “Manieren om je Bullet Journal of Planner op te leuken – ook als je niet zo creatief bent.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *