Beauty

La Biosthetique | Belavance Magic Shadow ‘Brocade’ & ‘Ice Blue’

BANNER

Afgelopen week vertelde ik jullie al over de La Biosthetique Lipsticks waar ik razend enthousiast over ben. Ik kreeg een aantal producten van mijn moeder mee, waar ik in eerste instantie niet zo van onder de indruk was. Hetzelfde gold voor deze twee oogschaduws. Ze leken niet echt heel bijzonder, maar ook dit keer bleek de eerste indruk niet te juiste. Benieuwd naar deze (oké, misschien ietwat oudbollige) oogschaduws? Klik dan even verder!

IMG_9689

Ja, oudbollig zijn ze. Met zwarte verpakkingen is niks mis, maar zodra dit gecombineerd wordt met goud, vind ik het zelf al snel een wat ‘oudbollige’ uitstraling geven. Net als de lipsticks zijn deze oogschaduws van het, vrij onbekende merk, La Biosthetique. Een merk wat niet heel makkelijk verkrijgbaar is. In de webshop van John Beerens worden onder andere de haarproducten verkocht, maar helaas vind je de make-up hier niet terug.

IMG_9691

Belavance Magic Shadow belooft een zijdezachte, fluweelachtige structuur met dé perfecte hechting. De oogschaduw is zeer geschikt voor de gevoelige huid rondom de ogen, door toevoeging van hydraterende ingrediënten. De oogschaduw kruimelt niet en hoopt niet op in de crease. Let’s put them to the test! 

IMG_9700

Ik kreeg twee kleuren, namelijk Brocade en Ice Blue. Ice Blue is een prachtige, goed gepigmenteerde blauwe kleur. Ijsblauw, precies zoals de naam sugereert. Brocade is een prachtige goud oranje kleur die wel héél dicht in de buurt van MAC’s Expensive Pink. Expensive Pink glanst iets meer, maar je kan ze toch zeker gelijkwaardige dupes noemen.

mac-bio

De camera focust zicht op deze foto meer op Ice Blue waardoor een vergelijking iets minder realistisch is. Op bovenstaande foto wil ik je toch even de  twee kleuren naast elkaar laten zien. Boven zie je – de ietwat wazige – Brocade en onder Expensive Pink. Zo naast elkaar zie je dat MAC net iets beter gepigmenteerd is, maar de kleur is nagenoeg hetzelfde. Ice Blue en Brocade zijn inderdaad zijdezacht, maar kruimelen niet. Erg prettige oogschaduws die makkelijk aan te brengen zijn op de huid. Maar hoe werken ze op je oogleden?

Brocade

IMG_9696 look brocade

Brocade lijkt inderdaad veel op Expensive Pink. Door de oranje/roze gloed, is het verstandig deze kleur te combineren met aardetinten. Doe je dit niet, dan heb je het risico dat je ogen ontstoken of tranerig lijken. Ik combineerde Brocade wederom met bruintinten, maar ditmaal uit mijn 28 Neutral palette. Ik bracht Brocade bijna over mijn gehele ooglid aan, met uitzondering van het binnenste gedeelte. Hier bracht ik een glanzende wit/beige kleur aan (rij 2 kleur 6). In mijn crease gebruikte ik een hazelnootbruine kleur (rij 4 kleur 3). Wederom glanzend. Deze kleur werkt prachtig samen met Brocade, deze krijgt door het blenden een soort koperen gloed over zich. In de buitenste ooglook bracht ik een iets donkere bruine kleur aan (rij 3 kleur 4) en deze trok ik door op mijn onderste wimperrand. Voor de verandering gebruikte ik weer eens een klein beetje eyeliner van Essence om de look iets meer ‘body’ te geven. Dit is echt een beetje mijn signature look. Neutraal, maar toch anders. En stiekem ook omdat ik niet helemaal weet met welke kleuren ik Brocade (of Expensive Pink) nog meer kan combineren. Tips anyone?

Ice Blue

IMG_9698 look ice blue

Ben ik de enige wie blauwe oogschaduw nog steeds een beetje associeert met eind basisschool, begin middelbare school? Aan het begin van je make-up carrière (jaja) grijpt iedereen naar blauw, toch? Daarom was ik eerst ook niet zo enthousiast toen in Ice Blue kreeg. Tja, blauw… Wát moet ik daar nou mee? Aan de andere kant wilde ik de oogschaduws wel graag reviewen. En een review is naar mijn mening niet helemaal compleet zonder een look. Dus dwong ik mijzelf een look te maken met blauwe oogschaduws… En guess what? Ik vind het super gaaf! Op mijn bewegend ooglid bracht ik eerst Infinite White Color Tattoo aan om de ijzige look nog extra definitie te geven. Op mijn bewegend ooglid bracht ik Ice Blue aan. De rest van de look maakte ik af met mijn MUA Undressed palette en gebruikte hieruit de lichtere en donkere blauwe kleur in mijn crease, buitenste ooghoek en onderste wimperrand. De look is totaal iets anders dan wat ik normaal dragen zou, maar ik vind het eigenlijk wel heel erg mooi bij mijn ogen passen. Dit ga ik dus zeker vaker dragen!

Ook over de oogschaduws van La Biosthetique ben ik zeer te spreken. Ze brengen prettig aan, zijn goed op te bouwen en vervagen niet tijdens het blenden. Er is geen sprake van fall-out, hopen niet op in de crease en inderdaad, ze blijven zitten alsof ze nooit meer weggaan! La Biothetique doet wat hij belooft, erg fijn!

La Biosthetique Belavance Magic Shadows kosten €18,80 per stuk en zijn hier te koop. Een behoorlijk prijskaartje, dat is waar. Zelf zou ik ze nooit voor dit geld kopen, maar ik ben wel erg blij met deze twee pareltjes in mijn stash!

handtekening

15 thoughts on “La Biosthetique | Belavance Magic Shadow ‘Brocade’ & ‘Ice Blue’”

  1. Blauw en middelbare school. Dit brengt mij terug naar blauwe mascara, oogpotlood en haarmascara waarmee je zelf een paar plukjes kleur kon geven hihi ik ben toch blij dat wij deze mode flaters voorbij zijn. En het is ook precies de reden waarom ik mijn blauwe oogschaduw nooit gebruik. Zonde eigenlijk want ik vind de look die je heb gemaakt echt prachtig!

    En de eerste look vind ik ook erg mooi. En dat met oogschaduw met een oubollig design hihi

    Mooi artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *