Moederschap

Onze Jippe is alweer 2 jaar!

Alweer twee jaar geleden mochten Pris en ik moeder worden van onze prachtige zoon. Elke dag nog ben ik dankbaar voor het feit dat wij samen moeder mochten worden en dat ons dat geluk gegund is. Nog steeds heb ik dagelijks momentjes dat ik vertederd ben, stiekem een brok moet wegslikken, m’n kind wel kan plat knuffelen… Alweer twee jaar, waar blijft de tijd?!

Het eerste jaar stond in het teken van een baby’tje groot brengen, wennen aan onze nieuwe gezinssamenstelling, gebroken nachten en vooral veel nieuwe dingen. Wat veranderen kinderen dat eerste jaar zeg! Het tweede jaar met Jippe was een uitdaging, om te gieren, te huilen van het lachen en van geluk. Maar ook is dat tweede jaar pittig. Met minder gebroken nachten maar wel een kind wat steeds meer een eigen willetje krijgt. Een jongetje wie doorkrijgt dat hij in kan spelen op de gevoelens van andere mensen, driftig kan worden omdat hij zijn zin niet krijgt en je soms met schaamrood op de kaken laat lopen. Yup, ik kan ‘m soms best achter het behang plakken, hihi.

Jippe is grappig, gelukkig erg makkelijk maar heeft daarnaast ook een sterke eigen wil. Het spreekwoord ‘ik ben twee en ik zeg nee’ deed hier een aantal weken geleden zijn intreden. Super grappig maar ook zeer frustrerend op zijn tijd. Je moet vooral niets doen wat Jippe niet wil en kussen, knuffelen en samen spelen doet hij alleen wanneer hij dat wil. En gelijk heeft ‘ie! Jippe is dol op zijn mama’s en zit momenteel in de periode dat hij vooral ook alles met zijn mama’s wil doen. Hij wijkt niet een moment van onze zijde en het ‘zelf spelen’ is er even niet meer bij. Maar daarnaast is het vooral genieten. Genieten van de kleine dingen en momentjes die ik persoonlijk, sinds ik moeder ben, zo ben gaan waarderen.

Vandaag vieren we Jippe’s tweede verjaardag. Afgelopen weekend is er al wat familie van het vaste land geweest en hebben we het al een klein beetje gevierd. Vandaag komt er wat familie en vrienden, maar doen we het vooral ook lekker rustig aan. Het weer belooft prachtig te worden dus het zal vast een zomers zwemfestijn in de achtertuin worden!

Hoera! Gefeliciteerd lieve Jippe! ❤︎

x Lisanne

BewarenBewaren

1 thought on “Onze Jippe is alweer 2 jaar!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *