Persoonlijk Tag

Jeugdsentiment Tag ♥ Danootje Powerrr, Dag Juf tot morgen, The Spice Girls en meer!

PicMonkey Collage

Op verschillende blogs kwam ik deze fantastische tag tegen. Ik ben dol op het ‘terugkijken’ naar dingen uit mijn kindertijd. Films, liedjes, series, snoepgoed. Die goeie oude tijd en toen was alles beter. Haha. Vandaag deel ik met jullie mijn ultieme kindertijd favorieten. I’m a nineties kid, dus prepare voor Spice Girls, Madelief, Britney Spears en meer!

Favoriete kinderfilm:

https://www.youtube.com/watch?v=deJug2ZOEDwToen ik klein was, was ik helemaal verzot op de film Assepoester. Deze film draaide mijn ouders werkelijk grijs voor mij. Nog steeds, als ik de film zie, vind ik ‘m fantastisch. De muziek, de muizen, het verhaal. Vooral bovenstaand liedje is prachtig. Ja, Assepoester is toch wel de film die voor mij de ultieme ‘favoriete kinderfilm’ is.

Favoriete televisieserie:

https://www.youtube.com/watch?v=uuBnHeci9wEHet kiezen van een favoriete televisieserie was toch wat lastiger… Want ik had er zeker meer. Eén die zeker niet mag ontbreken is Dag juf, tot morgen! Alleen al de intro van deze serie brings back memories. In deze serie volg je allerlei jonge schoolkinderen uit dezelfde klas die vele, vooral alledaagse, dingen beleven. Heerlijk! Andere series die ik keek waren Madelief, Otje en Mijn Franse tante Gazeuse. 

Favoriete boek:

Wederom lastig! Ik verslond boeken bij het leven als kind. Stiekem ‘s avonds nog even verder lezen wanneer ik eigenlijk moest slapen (sorry mam, ik weet dat je dit leest!). Abeltje is één van de boeken die mij zeker bij gebleven is. Deze heb ik vele malen gelezen. Ik weet nog goed dat ik het boek van Sinterklaas kreeg, samen met kaartjes voor de film in de bioscoop. Annie MG Schmidt is sowieso een schrijfster waar ik als kind veel boeken van verslonden heb. Ook was Pipi Langkous een grote favoriet!

Favoriete nummer van de Spicegirls (of andere girl-/boyband):

Spice Girls! Jaaaa! Als kind wilde ik er eerst niets van weten, want iedereen vond de Spice Girls leuk en dat vond ik belachelijk. Maar uiteindelijk ging ook ik overstag. Volgens mij zat ik in groep 7 toen de meidenband helemaal hip werd. Zo herinner ik mij nog de lollies met de hoofden van de Spice Girls, de plakboeken en natuurlijk de – vreselijke – film. Oh ja, favoriete nummer? Wannabe, sowieso! Helemaal omdat we op het werk dit nummer na sluitingstijd nog regelmatig draaien tijdens het schoonmaken!

Favoriete fashion item:

Wat was ik blij met mijn eerste ‘vlinderpijpen broek’. Yup, zo noemden wij ze ‘vroeger’. De flared jeans, met zeer wijduitlopende pijpen waren super hip toen ik een jaar of 11 was. Voor mijn verjaardag mocht ik nieuwe kleren uitzoeken met opa en oma. Ik koos voor een ribbroek in een beige kleur. En die had subtiele wijduitlopende pijpen. In de zevende hemel was ik. Toen ik op de middelbare school zat, kwam de trend ook nog een keer terug. Nu geef ik de voorkeur aan aangesloten broeken. Daar gruwelden we toen echt van!

Favoriete snoep/snack:

De diplollies! Na het zwemmen zeurde ik de oren van mijn moeders hoofd. Want daar zaten ze in de snoepautomaat, diplollies. Het leukste waren die super zure lollies met nog zuurdere dip. En het liefst knetterende dip, want dan was het helemaal cool!

Favoriete TV reclame:

Tv reclames? Die waren toch helemaal niet leuk? Zappen die handel, zodra er reclame op was. Oké, er was wel één reclame die ik super grappig vond, maar toen was ik toch echt niet meer zo heel klein. Later vond ik Danoontje Powerrrrrr en beetje irritant worden, maar dat kwam vooral omdat deze reclame overal voorbij kwam.

Favoriete nummer:

Eerlijk is eerlijk, toen ik op de basisschool zat was ik niet zo heel veel met muziek bezig. Dit kwam pas op het eind, doordat een vriendinnetje van mij altijd naar The Box keek. Britney Spears was één van de artiesten waar ik wel veel naar luisterde en het – dramatische – liedje Lucky draaide ik grijs. En tja, ook de playbackshow moest met dit nummer gedaan worden. Verder luisterde ik – op jongere leeftijd – naar Linda Roos en Jessica, Aqua, Toy Box en Stacie Orrico.

Wat een onwijs leuke tag zeg! Geweldig om al die dingen weer even op te zoeken en een reis terug in de tijd te maken. Voel je vrij om deze tag over te nemen, wanneer je dit doet, hoor ik dat graag. Ik vind deze tag namelijk ook erg leuk om bij andere bloggers te lezen!

 photo handtekeningYNI_zpscf0330c7.jpg

 

10 thoughts on “Jeugdsentiment Tag ♥ Danootje Powerrr, Dag Juf tot morgen, The Spice Girls en meer!”

  1. Gee dit lijkt me moeilijk om in te vullen zeg! Maar wel keileuk! En sorry trouwens dat ik je nog niet gemaild heb over die banner. Ik heb het zo druk gehad dat ik er nog niet aan toegekomen ben, sorry! Ik ga er nu echt zo snel mogelijk mee beginnen!

  2. Wat een leuke tag is dit! De meeste dingen ken ik alleen niet hiervan, ook had ik niet zo veel met de spicegirls. Ik geloof dat dat ook wel weer een beetje voorbij was toen ik echt naar eigen muziek ging luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *