Moederschap Persoonlijk

Hoe mijn geheugen nog steeds niet is wat het was – 3 jaar na de geboorte van Jippe

Jippe wordt in juni alweer 3 jaar. Dat betekent dat ik inmiddels de hoop aan het opgeven ben, ik vrees dat het met mijn geheugen gewoon nooit meer helemaal goed komt. Het ontzwanger excuus, 9 maanden op 9 maanden af en al die andere smoesjes, ik kan ze niet meer gebruiken. Bijna 3 jaar na de geboorte van Jippe en mijn geheugen is nog steeds niet wat het geweest is.

Voor ik zwanger werd had ik een agenda voor de “leuk”. In principe zat alles mooi geordend opgeslagen in mijn bovenkamer. Verjaardagen, werktijden, afspraken, to-do lijstjes en ga zo maar door. Een agenda had ik dus in principe niet echt nodig, ik schreef het wel op, maar daarna zat het ook in mijn hoofd. En daarnaast vond ik een agenda gewoon leuk om lekker in te kliederen.

Wat ging ik ook alweer  doen?

Helaas is dat sinds 3 jaar verleden tijd. Ik vergeet echt álles als ik het niet opschrijf. En zelfs dan is de kans dat ik het vergeet nog aanwezig. Het kan om van alles gaan wat ik vergeet. Soms loop ik naar boven om iets op te halen en eenmaal boven aangekomen weet ik niet meer wat ik ook alweer zou halen. Andere momenten wil ik iets vertellen en wanneer ik begin te praten weet ik niet meer waar ik met mijn verhaal naar toe zou gaan. Daarnaast vertel ik regelmatig dingen dubbel en zucht Pris: “Liehief, dat heb je nu al een paar keer verteld.” En dan weet ik dus serieus écht niet meer dat ik dat al eens verteld heb.

Ik vergeet verjaardagen…

Maar goed, dat zijn kleine dingetjes. Erger vind ik het dat ik er in de loop van de dag achter kom dat iemand jarig is en dat ik geen kaartje gestuurd heb, geen cadeautje gekocht heb of vergeten ben dat ik die middag op verjaardagvisite moet. Of, nog erger, er een dag later achter komen. Gelukkig gebeurt dat laatste me niet zo heel vaak en maak ik dankbaar gebruik van de kalender op ons toilet. Grappig trouwens, wist je dat dat typische Nederlands is? Verjaardagskalenders op toiletten? Als je er over na denkt kun je ‘m misschien beter in de keuken of studeerkamer hangen. Eenmaal van het toilet ben ik de verjaardagen namelijk ook regelmatig weer vergeten. :’) Andere dingen die ik vaak vergeet zijn het beantwoorden van mijn What’s Appjes en mailtjes en het versturen van facturen (niet zo handig) of herinneringen. Dus, mocht je nog een mailtje of appje van me terugverwachten, sorry! ;)

Lijstjes en agenda’s

Naast de verjaardagskalender zijn mijn agenda en ik onafscheidelijk. Ik heb een Bullet Journal maar houd daarnaast ook regelmatig belangrijke zaken in mijn telefoon bij en zet meldingen aan wanneer ik het echt niet mag vergeten. Ik maak gretig gebruik van allerlei to-do lijstjes en zweer bij mijn Wunderlist App voor boodschappenlijstjes en lijstjes voor het inpakken van mijn koffer bijvoorbeeld. Het is in ieder geval duidelijk, zonder agenda en lijstjes zou mijn drukke leven een enorme chaos worden. Frustrerend as hell!

Wat ik me dus afvraag he? Komt dit ooit weer goed? Of moet ik er maar mee leren leven? Vertel me alsjeblieft dat er meer moeders last hebben van blijvende zwangerschapsdementie… ;)

BewarenBewaren

2 thoughts on “Hoe mijn geheugen nog steeds niet is wat het was – 3 jaar na de geboorte van Jippe”

  1. Helaas heel herkenbaar. Ik had dat ook na mijn zwangerschap, maar heb het gevoel dat het na mijn tweede zwangerschap (anderhalf jaar geleden) nog erger is geworden. Kan ook regelmatig niet op woorden komen, Hoop dat het ooit beter gaat worden, maar ik betwijfel het…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *