Home

Geef je huis een nieuwe uitstraling met verf

Wanneer je al jarenlang hetzelfde huis bewoond hebt, is het niet zo gek dat het je op een gegeven moment verveelt. Je wilt gewoon iets helemaal anders. Helaas kan een verbouwing best wel duur zijn. Daarnaast neemt het ook veel tijd in beslag. Gelukkig kan je met wat simpele werkzaamheden je huis al als nieuw doen lijken. Wat verf kan namelijk wonderen verrichten!

  1. Het verven van de gevel

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar het verven van de gevel kan het huis al een hele andere uitstraling geven. Als je de gevel wilt vernieuwen, kan je kiezen tussen kalken en verven. Verven is veelal beter, omdat het minder ingrijpend is en neutraler is. Welke kleur je kiest, hangt van jezelf af. Veel mensen kiezen voor een neutrale kleur, omdat zij niet graag willen dat hun huis erg opvalt of extravagant is. Toch is de laatste jaren een trend merkbaar van donker geverfde gevels. Volg je eigen smaak.

  1. Dakkapel verven

Een dakkapel ziet er erg modern uit en verhoogt daarnaast ook nog eens de waarde van je huis. De dakkapel plaatsen kosten verschillen heel erg. Het hangt van een groot aantal factoren af. Het beste is om een offerte aan te vragen.

De kleur waarin jij je dakkapel laat schilderen, hangt veelal af van de kleuren van de rest van het huis. Een dakkapel is vaak de kers op de taart, laat je dus vooral leiden door de overige kleuren van het huis wanneer je een kleur gaat kiezen voor de dakkapel.

  1. Binnenshuis verven

Ook binnen in het huis kan een likje verf al wonderen verrichten. De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor donkere muren in huis. Dit geeft volgens hen een chique uitstraling. De kosten voor huis schilderen zijn moeilijk te geven. Het hangt erg af van de precieze werkzaamheden die je wilt laten verrichten. Want als je een schilder inhuurt, doe je dit meestal niet voor één enkel muurtje.

Je kunt dus kiezen voor donkere kleuren in huis, maar zachte kleuren brengen (zeker in de huiskamer) veelal meer sfeer. Kies bijvoorbeeld voor bruine tinten of pastelkleuren. Zo geef jij jouw huis in no-time een make-over!

 

1 thought on “Geef je huis een nieuwe uitstraling met verf”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *