Food

Food | Lima Green T’e – Vegan Ice Tea

blogbanner

Nadat ik in maart besloot minder frisdrank te drinken en vervolgens flinke afkick-verschijnselen kreeg (écht waar!) drink ik vaak alleen nog maar water (met bubbels), koffie en thee. Uiteraard maak ik wel eens een uitzondering, maar de sappen, ice tea en frisdranken staan zelden meer in onze koelkast. Naast koffie, thee en water lust ik ook wel eens wat anders voor de afwisseling. Daarom was ik erg benieuwd naar de nieuwe ice tea van Lima. Compleet suikervrij en vegan. Dat moest uitgetest worden! 

IMG_0188

Allereerst moet er voorop gesteld worden dat ik absoluut niet vegan of suikervrij leef. In tegendeel. Ik ben dol op alles wat te krijgen is in de gemiddelde snackbar en drink het liefst de hele dag frisdrank. Vooral dat laatste doe ik niet meer, zeker niet nadat ik gemerkt heb hoe mijn lichaam reageerde toen ik geen pakken frisdrank (lees: geen Lipton Green Tea) meer dronk. Ik had echt afkickverschijnselen en heb drie dagen met verschrikkelijke hoofdpijn rondgelopen. Suiker? Dat eet/drink ik echt een stuk minder. Maar het boegbeeld van een healthy lifestyle? Nope, dat ben ik zeker niet.

IMG_0190

Wél ben ik dol op gezonde receptjes (die mijn vrouw dan weer maakt) en probeer ik graag nieuwe dingen uit. Lima Green T’e sluit daar perfect bij aan! Lima promoot al bijna 60 jaar de biologische, plantaardige en alternatieve keuken. Voor een gezonde keuken die niet alleen lekker is, maar ook goed voor onze planeet. Hierbij vormt evenwichtige voeding het uitgangspunt, wat ook terugkeert in de voedingsprincipes van het bedrijf: een voorkeur voor volkoren granen, plantaardige eiwitten, onverzadigde vetten en trage suikers. Dit in combinatie met verse, biologische groenten en fruit.

Green T’e Gember & Cardemom

IMG_0192

Green T’e Gember & Cardemom is een mengeling van kruidige toetsen. Het warme aroma van gember is en blijft een voltreffer, het vleugje cardemom zorgt voor een originele toets. De smaak van de groene Bancha komt volledig tot zijn recht!

IMG_2571

Fris, warm en kruidig. Een bijzondere combinatie. Bij het drinken van Lima Green T’e moet je het hele idee van de Lipton en Nestea vergeten. Dit is namelijk ‘echt’. Een bijzondere smaak waar je wel van houden moet, want gember geeft dit drankje een bijzonder touch. Maar, ik houd niet van gember en vond zelfs deze erg lekker! Wij serveerden ‘m met flink veel ijsblokjes, wat munt en citroen. Helemaal af!

Green T’e Granaatappel & Goji

IMG_0194

Green T’e Granaatappel & Goji is een ongesuikerde drank, bekomen uit een verse infusie van groene Bancha thee. De kracht van superfruit in deze verfrissende drank zorgen voor een extra touch. Bijzonder lekker dankzij het zoetzurige smaak van de granaatappel, de goji bes zorgt voor een extra fruitige toets.

IMG_2566

Goji it is! Flink zoet en tegelijkertijd fris. Ik moest flink wennen aan deze variant. Ik ben dol op goji bessen maar in een drankje is… bijzonder. Vind ik het lekker? Ja. Maar ik moest wel een paar slokken nemen voor ik daar achter was. Ben je dol op fris-zoet drankjes, dan is dit zeker een aanrader voor jou. Met sinaasappel vond ik deze trouwens nóg een stukje lekkerder.

Green T’e Vlierbloesem Acerola

IMG_0196

Green T’e Vlierbloesem & Acerola: een onweerstaanbare combinatie! Het subtiele aroma van het vlierbloesemextract is een echte ontdekking, acerola zorgt voor een zurige toets en een mooie smaakbalans.

Mijn absolute favoriet van de drie! Ik ben dol op de fris zure smaak van vlierbloesem. Ook deze dronk ik in combinatie met munt en citroen en oooooh dit is echt een topper. Zodra deze hier verkrijgbaar is, ga ik in slaan. For sure!

IMG_2581

De Lima Green T’e varianten zijn alledrie uniek en lekker op hun eigen manier. Het idee van de gezoete ‘traditionele’ ice tea moet je loslaten en misschien moet je even wennen. Maar, dit is echt heel erg lekker. Zeker wanneer je ze goed ijskoud drinkt, een schijfje citroen of sinaasappel toevoegt en eventueel een takje munt. Dit is lekker én gezond!

IMG_2576

De aanbevolen verkoopprijs voor het Green T’e gamma is €1,69. Lima is uitsluitend verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkels.  Kijk voor verkooppunten op de website van Lima Food.

x Lisanne

samenwerking

4 thoughts on “Food | Lima Green T’e – Vegan Ice Tea”

    1. Ja he? Zeker met dit warme weer! Ja ik ben afgevallen nadat ik geen/minder (suikerhoudende) frisdranken meer dronk. Maar helaas is dat niet genoeg (voor mij in ieder geval haha), dus er moet nog wat gebeuren. ;) Maar het is zeker een goede start!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *