Nagellak

Essie | After School Boy Blazer

IMG_6916

Nog niet zo lang geleden liet ik jullie de herfstcollectie ‘For The Twill Of It‘ van Essie zien. Nu, niet veel later, druppelen de collecties hier en daar de winkels binnen. Vandaag laat ik jullie kennis maken met één van de lakjes in deze collectie, een perfecte najaars-  en winterkleur After School Boy Blazer.

IMG_6915

After School Boy Blazer is een hele donkere blauwe kleur. Hij neigt bijna naar zwart, maar is toch (gelukkig) overduidelijk blauw. De blauwe kleur doet me een beetje denken aan de Engelse schooluniformen. Ik gok dat daar de naam ook vandaan komt. ;) Deze kleur sprak me niet het meest aan in het persbericht, maar sprong er voor mij wel uit in het schap. De andere kleurtjes waren ook echt prachtig, maar de meeste kleuren leken op kleuren die ik al in mijn bezit heb.

IMG_6918

De lak lijkt wat dikker dan ik van Essie gewend ben. Het kwastje is wederom lekker breed.

IMG_6997

IMG_6998

De lak dekt na twee lagen perfect. Wauw, check die glans!! Ik vind dit werkelijk een prachtige kleur voor het najaar. Een donkerblauwe ‘navy’ kleur, duidelijk blauw maar zó donker dat je hem bijna met zwart zou verwarren. Ik kan zelfs zeggen dat ik, met alle flesjes die ik heb, deze kleur nog niet in mijn bezit heb. De lak lakt erg prettig en is niet stroperig of dik, zoals ik eerst verwachtte. Ook droogt hij snel, zoals ik van Essie gewend ben.

IMG_7001

IMG_7002

De structuur van de lak is bijna ‘jelly’ te noemen en lijkt het net alsof er al een dikke laag glanzende topcoat overheen zit. Opvallend vind ik het feit dat, wanneer je de lak verwijderd, er weinig ‘in’ de nagel blijft zitten. De risico’s bij donkere lakken zijn verkleurde nagelriemen en nagels die je, hoe goed je ook poetst, niet makkelijk schoon krijgt. Na het verwijderen en even napoetsen met een wattenstaafje, was er geen spoortje meer te zien van After School Boy Blazer. Ik raad je desalniettemin wel aan om een (goede) basecoat onder de lak te dragen. Verkleuring van (dunne) nagels laat met zulke kleuren erg makkelijk. Ik gebruikte Essie’s rock solid base coat. Een dikke aanrader!

IMG_6912

After School Boy Blazer ligt vanaf nu (tijdelijk) in de winkel en is verkrijgbaar bij verschillende parfumerieën en drogisterijen voor €9,99.

22 thoughts on “Essie | After School Boy Blazer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *