Beauty

Essence | Glossy Lipbalms ‘Mint Drop’ & ‘Berry Cupcake’

IMG_6920

Eén van de dingen waar ik naar uitkeek na de assortimentsvernieuwing van Essence, waren de Glossy Lipbalms. Niet omdat ik nou verwachte dat het een enorm vernieuwend en verrassend product zou zijn, maar meer omdat ik gewoon dol en op lipproducten in alle soorten en maten. Al van jongs af aan was ik een verwoed verzamelaar van Labellos, lipglosjes, potjes lipbalsems etc. Daarom ging mijn hartje dan ook zeker sneller kloppen bij het zien van de nieuwe schattige lipbalms van Essence. M’n beste vriendinnetje nam ze vorige maand voor me mee en vandaag laat ik ze aan jullie zien! 

IMG_6923

De lipbalms komen in een vrij standaard tube. Essence had al eens eerder van zulke glossjes en die bevielen prima. De tubes zijn handzaam en prima voor onderweg. De applicators zijn niet altijd even hygiënisch en praktisch. Goed dichtdraaien is een must. ;)

IMG_6933

De lipbalms zijn beide van een vrij dikke plakkerige structuur. De roze (Berry Cupcake) lijkt vrij gepigmenteerd. De witte (Mint Drop) ziet er vrij transparant uit.

IMG_6936

Wanneer je ze uitsmeert, zie je duidelijk dat Berry Cupcake beter gepigmenteerd is. Hierin zitten warme gouden shimmers terwijl in Mint Drop meer de koele blauw/zilvere glitter zitten.

IMG_6930

1

Berry Cupcake is op mijn lippen een stuk minder gepigmenteerd dan ik in eerste instantie verwachtte. De lipbalm geeft een subtiele, gezonde kleur aan mijn lippen en geeft bovenal een mooie glans. De shimmers zijn gelukkig subtiel, hier houd ik persoonlijk namelijk niet zo van. De geur is, wederom, subtiel. Geen zoete overload aan berries, maar een prettige aangename geur. Een pluspuntje. Ik hoef tijdens het dragen van een lipbalm niet continu berries of cupcakes te ruiken. En tja, plakkerig is ‘ie wel. In de wind blijven mijn haren continu aan m’n mond plakken. Minpuntje van de meeste lipglossjes.

IMG_6925

2

Mint Drop geeft een aangename zoetige mint geur af en laat mijn lippen licht tintelen. Persoonlijk had ik op meer gehoopt. Deze kleur had ik namelijk echt uitgekozen om de mint. Ik houd namelijk onwijs van tintelende lipbalms. Kleur geeft hij niet af, enkel een gezonde glans met, wederom, subtiele shimmers. Ook deze is lekker plakkerig en vangt graag losvliegende haren (of vliegjes).

Beide lipbalms zijn leuk. Niet overdreven gepigmenteerd, geurend en ook niet super verzorgend. Gewoon leuk om mee te nemen, snel even op te smeren wanneer je een gezonde glans of teint aan je lippen toe wilt voegen. Verwacht je een goed gepigmenteerde lipgloss met onwijs verzorgende bestandsdelen, dan zou ik ‘m laten liggen. Maar hey, voor deze prijs mag je ook niet te veel verwachten en vind ik het zeker budgettoppers!

De Essence Glossy Lipbalms zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleuren/smaken en kosten maar €0,99 per stuk! Ze zijn te koop bij Kruidvat en Trekpleister met een Essence-schap.

10 thoughts on “Essence | Glossy Lipbalms ‘Mint Drop’ & ‘Berry Cupcake’”

  1. Hmm, ik hb net berry cupcake gekocht, maar zo heel plakkerig is ie ook weer niet, maar ht lijkt alsof er heel weinig in zit, misschien ligt het aan mij, maar ik moet steeds heel hard in de tube knijpen. Maar goed. In ieder geval wel een hele lekkere geur

    Dikke kus, Nina x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *