Nailart

Dress Red Day + serieuze praat

banner

Aankomende zondag, 29 september, is het Dress Red Day en Wereld Hart Dag. Op deze dag vragen we extra aandacht voor hart- en vaatziekten. Ik besloot er een bijpassende nail art bij te maken, in de hoop dat meer vrouwen dit over zullen nemen op zondag. Waarom alleen rood kleden, als je ook met je nagels nog wat extra aandacht kunt vragen?

Met deze blogpost hoop ik er nog wat extra aandacht voor te vragen, ik zou het waarderen als je de moeite neemt om de gehele post te lezen.

IMG_7368

Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. Op Dress Red Day wordt hier extra aandacht voor gevraagd door zoveel mogelijk mensen in Nederland te vragen op deze dag rood te dragen. Dress Red Day valt op 29 september dit jaar samen met de Wereld Hart Dag. Nog een extra motivatie om deze dag extra stil te staan bij hart- en vaatziekten.

IMG_7370

Mijn nail art heeft verder geloof ik niet zo veel uitleg nodig en spreekt voor zich. Het rode jurkje staat voor de Dress Red Day natuurlijk. Daarom wil ik jullie in dit artikel niet alleen vragen om stil te staan bij hart- en vaatziekten, maar ook eens actie te ondernemen!

IMG_7371

Op Dress Red Day wil ik niet alleen stil staan bij de vrouwen, maar omdat het Wereld Hart Dag is, ook bij de mannen. Hier heb ik een speciale reden voor. Op 1 oktober 2011 zijn goede vrienden en oud-werkgevers van mij, hun (toen) 35-jarige zoon verloren aan een hartstilstand. Met deze mensen heb ik in de periode dat ik er gewerkt heb (2005 – 2010) een goede band op gebouwd. De klap was erg hard toen hun zoon in oktober, totaal onverwacht, overleed. 

IMG_7373

Graag wil ik jullie vragen, eens stil te staan bij de Hartstichting, en weet wat deze kan betekenen voor (jonge) mensen met een hartprobleem. Doneer eens een klein bedrag bij de collectes of sponsor eens een actie voor de Hartstichting.

Zo gaan in mei 2014 een groep vrienden en bekenden, onder leiding van de ouders van deze overleden jongen, de Hanzeloop doen in Zutphen om geld op te halen voor de Hartstichting. Een hartverwarmend initiatief. Ik wil jullie niet vragen te doneren, maar bekijk de actie en overweeg eens een keer een actie te steunen. Als we geld overhebben voor al die nagellakflesjes, kan er vast wel een keer een euro van af voor het goede doel, toch? Voor meer informatie over hun actie en de Hanzeloop klik hier!

Uiteraard zal ook ik een donatie doen!

IMG_7375

Ik hoop jullie met deze (wat serieuzere) post van vandaag een klein beetje aan het denken te hebben gezet. Dan is mijn doel voor Dress Red Day al behaald. Laat je hart zien op Dress Red Day!

Draag jij ook rood op Dress Red Day?

16 thoughts on “Dress Red Day + serieuze praat”

 1. Wat een goed initiatief van je om zo’n post eens te schrijven. Een paar minuten van je tijd kost niets extra’s toch?
  Erg mooi dat ze de Hanzeloop gaan doen, ik ga even kijken op de site om wat te doneren.
  Ik vind het ook echt bizar dat hart/ en vaatziekten doodsoorzaak nummer 1 is bij vrouwen, daar sta je toch nooit bij stil? Mensen gaan dood als ze oud of ziek zijn, punt. Maar dat je op je 35ste dood kan gaan aan zo’n ziekte staat niemand bij stil, dat het leven van de ene op de andere dag afgelopen kan zijn, staat niemand bij stil.
  Soms mag je best eens even goed nadenken waar je allemaal trots op mag zijn, leef en geniet nu, en staar je niet blind op de toekomst!

 2. Wat goed dat je aandacht besteed aan Dress Red Day! Hoop dat dit veel mensen aan het denken heeft gezet, want hart & vaatziekten is een groter probleem dan veel mensen denken.

 3. Wat idioot dat ik werkelijk de verkeerde datum had opgeschreven. Ik vind dit artikel heel goed geschreven, want mijn broertje is sinds zijn 33ste een hartpatiënt en heeft een grote engel op zijn schouder gehad want eigenlijk liep hij veel te lang door met allerlei klachten.

  Mooie nailart!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *