Persoonlijk

Dit is waarom ik zo van de herfst hou

Begrijp me niet verkeerd… Ik ben dol op de lente. Verliefd op de zomer… Ik houd van warme temperaturen en het buitenleven. Maar nu de herfst écht zijn intrede doet en we afgelopen weekend weer van die heerlijke herfstdagen hadden, geniet ik daar ook echt keihard van hoor. Ik bedoel, elk seizoen heeft zo zijn charme, toch? Dit is waarom ik zo herfst hou!

Kaarsjes en sfeervolle avondjes

Als je mij een beetje kent, weet je dat ik dol ben op kaarsen. Vooral op geurkaarsen en kaarsen met prachtige designs. Onze woonkamer staat vol met kaarsen en waxinelichtjes in alle soorten, vormen en maten. Herfstige en winterse geuren als kaneel en vanille vullen hier ‘s avonds regelmatig de kamer. Ik vind het heerlijk wanneer het ‘s avonds donker is en je lekker op de bank kunt kruipen met een filmpje, een goed boek of een serie. Dekentje, lekkere koffie… en dat dan de kaarsjes sfeervol branden. Yup, I am that kind of girl.

Herfstwandelingen

Afgelopen weekenden maakten Pris, Jippe en ik weer een fijne wandelingen door het bos en over het strand. Wandelen vinden we altijd leuk maar eigenlijk vind ik het het leukst wanneer de temperaturen weer wat koeler zijn. Tijdens warme zomerdagen zie je mij echt niet wandelen en dus trekken wij de laarzen of wandelschoenen weer aan zodra het mooi herfstweer is. We maken dan ook echt wel wat kilometers en ook Jippe proberen we te laten wennen aan steeds langere wandelingen. Goede schoenen of laarzen en naadloze sokken zijn hierbij trouwens voor ons echt onmisbaar.

Op zoek naar leuke binnenactiviteiten

Na de zomer moet ik altijd wel even omschakelen. Wij leven echt buiten met mooi weer en ook Jippe speelt dan heel veel buiten of zit lekker in de tuin. Wanneer we weer gedwongen naar binnen moeten is dat voor iedereen altijd even zoeken. Eenmaal onze draai gevonden vermaken we ons prima! We doen puzzels, lezen boeken, tekenen, schilderen en spelen heel veel met de Lego. We kruipen weer wat vaker achter de Nintendo Switch en doen gezellig samen spelletjes. Wij vermaken ons wel!

Sokken, vrolijke sokken

Tijdens de warmere dagen loop ik op sandalen of instappers. Wat betekent dat ik op blote voeten of met enkelsokjes rondloop. Inmiddels zijn deze weer verruild voor laarzen wat betekent dat de sokken weer uit de kast mogen! Aan zwarte of saaie sokken doe ik niet. Mijn sokken zijn áltijd vrolijk. Behalve wanneer de naadloze sokken aan gaan vanwege een wandeling, staan mij sokken vol met sushi, avocado’s, fastfood, kersen, appels en ga zo maar door. Life is too short to wear boring socks! 

Herfskleuren

De herfstkleuren zijn prachtig. De laagstaande zon, de vallende bladeren, vogeltjes in het vogelhuisje in de tuin… Ik hou er van! De aardetinten die onlosmakelijk met de herfst zijn verbonden vind ik erg mooi en ook wat betreft kleding houd ik van de trendkleuren die bij de herfst horen. Bruin, groen, okergeel en bordeauxrood… Love it!

Houd jij ook zo van de herfst? Of ben je meer een zomermens?

 

2 thoughts on “Dit is waarom ik zo van de herfst hou”

  1. Gezellige dagen en fijn om met een mooie en warme plaid over de benen te liggen en met heerlijke geurkaarzen aan te genieten van al het moois en de rust deze dagen……
    Met een goed boek of door te kijken naar een leuke film…

    Xoxo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *