Home

De woonkamer een nieuwe (roze) touch geven!

De afgelopen weken zijn we weer bezig geweest om de woonkamer wat meer aan te kleden. We kochten een nieuwe tv-kast en bank en wisselden wat van accessoires. Eindelijk heb ik het voor elkaar om wat meer roze toe te voegen in onze woonkamer. ;) Het grote canvas boven de bank viel daarbij een beetje uit de toom en toen ik van Drukwerknodig een nieuwe wanddecoratie mocht uitzoeken was het helemaal compleet. Vandaag een kijkje in onze woonkamer!

Tv meubel: Ikea Besta ♥︎ Speelgoedkast: Ikea Trofast ♥︎ Speelgoedmand: Bloomingville ♥︎ Kinderstoel: Childwood Evolu ♥︎ Koperen mand: Sissy Boy

Al lange tijd stond er een lage tv-kast op mijn wensenlijstje. Ons oude oude dressoir was echt aan vervanging toe en dus besloten we de bekende Besta kasten van Ikea aan te schaffen. Hierover heen maakten we zelf steigerhouten planken wat het naar mijn mening net even afmaakt. De speelhoek voor Jippe bestaat uit het opbergsysteem van Ikea. Ideaal, de bakken kun je makkelijk op de grond zetten en in de grote rieten mand zit nog alle Duplo. Bovenop de kast is mooi ruimte voor wat boeken en ander speelgoed zoals zijn Tiptoi. De kleine stoel was voorheen Jippes kinderstoel aan tafel, deze was makkelijk om te bouwen tot een kleine stoel. Ideaal!

Dienblad op pootjes: Ikea ♥︎ Geurstokjes: Rituals ♥︎Poster: AliExpress ♥︎ Vaas met kunstbloemen: Ikea ♥︎ Lichtbox: Radbag ♥︎ Waxbrander: Xenos ♥︎ Rieten mand: Action

Aan weerszijde van de tv creëerde ik hoekjes met vooral veel planten. Links de mama Pilea plant, links nog het kleine stekje wat moet groeien. Verder dient het dienblad op pootjes (Ikea) links als verzamelplekje voor kleine plantjes en vooral ook dierbare herinneringen. De poster van de bus vind ik persoonlijk een super tof plaatje en ik ben echt helemaal verliefd op dit hoekje. Aan de rechterkant dient de letterlichtbox ook als handige “cover” voor de Nintendo Switch. Deze staat er achter en is zo makkelijk te gebruiken maar staat hij niet in het zicht.

Stolp: Ikea ♥︎ Plantje: Jumbo ♥︎ Roze poef: Kwantum ♥︎ Retro stoel: Ikea ♥︎ Steigerhouten tafel: handgemaakt ♥︎ Bank: BePureHome

In de vensterbank staan wederom plantjes en ook onze grote stolp. Hierin staat ons gezin geschilderd op houten peg dolls. Verder vind je vooral veel kaarsjes en prulletjes. Met de woonladder ben ik nog een beetje aan het stoeien. Ik ben dol op de ladder maar kan er sinds de nieuwe meubels maar niet een plekje voor vinden waar ik echt tevreden over ben. De retro stoel van de Ikea heb ik voor mijn verjaardag gekregen. Hij was lange tijd uitverkocht maar ineens was er weer een op voorraad, ik heb dus enorm geluk gehad en ben er zo blij mee!

Foto: Drukwerknodig.nl ♥︎ Kussenhoezen: Ikea ♥︎ Roze bloempot: Ikea ♥︎ Waxinelichthouder: Action ♥︎ Tijdschriften: VT Wonen ♥︎ Roze plaid: Ikea 

Boven onze bank hangt nu sinds vorige week deze prachtige foto. We wilden iets anders dan canvas en kwamen uiteindelijk uit op plexiglas. Op bovenstaande foto’s zie je hoe hij glanst, het is echt een blikvanger geworden op onze muur. De foto is gemaakt door mijn vader (hij maakte ook al eens onze trouwfoto’s) en is precies zoals de vier kinderen zijn. Ik ben er zo blij mee! Het feit dat hij iets van de muur hangt door het ophangsysteem wat je hierbij kunt bestellen vind ik ook een tof effect hebben. De foto mocht ik uitkiezen van Drukwerknodig waar je naast vele fotoproducten als deze ook bijvoorbeeld boeken, visitekaartjes en nog veel meer kan laten bedrukken.

Lamp: Hektar Ikea ♥︎ Witte bloempotje: Action ♥︎ Tafeltje: pt, ♥︎ Snuffy: Mr. Maria (Flinders)

Naast de bank “miste” ik nog een bijzettafeltje en tegelijkertijd zochten we nog iets voor onze tijdschriften. Ik sloeg twee vliegen in één klap met het tafeltje van pt,. Ideaal! De lamp van Ikea bewijst nog steeds trouwe dienst en inmiddels hebben we er een dimmer in zodat we niet helemaal in de schijnwerpers zitten als hij aan staat. Snuffy van Mr. Maria bewijst ook nog steeds trouwe dienst. Jippe zit er nog regelmatig op, maar daarnaast zijn er vooral ook veel kindjes en nichtjes en neefjes die er maar al te graag op zitten en rondlopen. Hij blijft leuk!

De woonkamer is lekker even opgefrist en ik ben blij met de roze details. Het blijft wat zoeken en uitproberen, maar ik word er steeds beter in. De foto aan de muur is een schot in de roos en ik ben er onwijs blij mee. De foto is super mooi (bedankt pap) en de bedrukking op plexiglas is prachtig! Rijkdom aan de muur, echt!

 

2 thoughts on “De woonkamer een nieuwe (roze) touch geven!”

  1. Wat is het prachtig geworden! Heel sfeervol, zeker ook die roze details. Ik vind dat plateau met planten trouwens ook ontzettend leuk eruitzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *