Challenge Nailart

Challenge | Week 3 Inspired By Pop Art

IMG_7111

Yay, ik word helemaal blij van de challenge. Ik vind het zo leuk om steeds weer een design naar een thema te bedenken! Vandaag alweer week 3. In week 3 laten we ons inspireren door pop art, een kunststroming die vooral in de jaren zestig haar hoogtij dagen vierde. Ik was op de middelbare school altijd dol op kunstgeschiedenis, dus deze week vind ik fantastisch! Kijk je mee naar mijn creatie?

PicMonkey Collage

Als ik aan popart denk, denk ik aan stippen en schreeuwerige korte woorden als ‘boom’, ‘pow’ en ‘pop’. Ook zie je vaak de bekende blonde vrouwen voorbij komen, die veel weghebben van cartoons. Vaak kijken ze wat bedenkelijk. Dat de stipjes en de ‘pow’s’ terug moesten komen in mijn nailart, was zeker. Maar een vrouw kon natuurlijk ook niet ontbreken.

IMG_7108

IMG_7111a

Voor deze nailart lakte ik mijn nagels eerst helemaal dekkend wit met de witte lak van de Hema. Daarna gebruikte ik de felle geel, rood en blauwe acrylverf voor de rest. In popart worden voornamelijk primaire harde kleuren gebruikt.

IMG_7126

IMG_7118

Natuurlijk omlijnde ik alles met zwarte verg om dat extra cartoon-effect te krijgen.

IMG_7128

IMG_7122

Poeh, deze nailart was nog best een lastig en tijdrovend klusje. Al met al ben ik tevreden, maar had ik sommige dingen toch nét even anders gedaan. Maar hé, ik moet niet té kritisch zijn hè. ;) De (matte) acryl lakte ik af met een glanzende topcoat om het een mooi glossy effect te geven.

IMG_7114

Ben je, net als ik, benieuwd naar de creaties van Rosita en Marije? Bezoek dan zeker even hun blogs:

Rosita – Just A Simple View

Marije – Bonjour Cherie

Wat vind jij van pop art?

25 thoughts on “Challenge | Week 3 Inspired By Pop Art”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *