Beauty

Catrice | Prime and Fine Eyeshadow Base

IMG_2415

Toen Catrice in januari de nieuwe producten aankondigde, waren er een paar dingen die gelijk op mijn wishlist kwamen te staan. De Prime and Fine Eyeshadowbase was daar één van. Oogschaduwbasis gebruik ik elke dag en is iets waar ik echt niet zonder kan. Deze heb ik al een aantal weken in huis, maar ik heb de tijd genomen om het product goed voor jullie te kunnen testen. Lees gauw verder!

IMG_2410

Oogschaduwbasis is een absolute must voor vrouwen die (vaak) oogschaduw dragen. ‘Vroeger’ was mijn oogschaduw na een halve dag vaak nergens meer te bekennen, behalve in mijn crease (de plooi tussen je oog en je wenkbrauwbot)! Oogschaduw hoopt hier graag op, waardoor je na een paar uurtjes vaarwel kunt zeggen tegen je prachtige opgemaakte ogen. Ik ben gezegend met een zeer vette huid, mijn oogleden behoren hier ook toe. Oogschaduw glijdt dus maar al te graag van zijn plaats, tot ik oogschaduwbasis ontdekte!

IMG_2413

Oogschaduwbasis breng je aan voor je de rest van je oogmake-up aanbrengt. Het zorgt er voor dat je make-up langer blijft zitten en dat de kleur intenser wordt. Catrice claimt met deze oogschaduw basis ook nog eens je make-up waterproof te maken, maar daar geloof ik niet zo in. In dit potje zit 4 ml oogschaduwbasis. Dit lijkt weinig, maar hier kun je erg lang mee doen!

IMG_2416

De basis heeft een licht beige huidskleur. Wanneer ik een foto met de flits maak is er een lichte shimmer te ontdekken, maar deze vind ik in gewoon daglicht eigenlijk niet terug. Het product zit in een potje, dit vind ik jammer. Persoonlijk geef ik bij dit soort producten de voorkeur aan tube’s. Dit werkt prettiger en is hygiënischer.

IMG_2420

Dan nu de reden waarom ik zo lang gewacht heb met dit artikel. Ik moest zó wennen aan deze substantie. De basis is niet romig maar vrij stroef. Wanneer je je vinger over de basis heen haalt krijg je een vrij plakkerige substantie. Dit is even wat anders dan de meeste basissen die ik gebruikt heb.

IMG_2422

Zo ziet het product er uit na dat ik één keer mijn vinger er door heen heb gehaalt. Aan de ‘puntjes’ kun je zien dat de substantie vrij dik is.

IMG_2423

IMG_2428

Het aanbrengen is dan ook wat lastig. Doordat het vrij dik is moet je de basis goed verdelen over het ooglid. Hier had ik nog al problemen mee. Af en toe bleven er wat dikke stukjes achter op mijn oogleden, die ik dan als nog goed uit moest vagen. Maar… Eenmaal op zijn plek, gaat hij nergens meer heen! De basis is dekkend genoeg en heeft een prima kleur voor onder een oogschaduw. Doordat hij iets lichter is, maakt hij de oogschaduw iets intenser. Maar het belangrijkste van alles, mijn oogschaduw blijft op zijn plek! Zelfs na een dag werken, zit mijn oogschaduw er nog prima op. Persoonlijk denk ik dat de goede werking komt omdat hij juist niet zo romig is, waardoor de basis nergens heen ‘glijdt’.

Deze oogschaduwbasis en ik moesten elkaar even leren kennen. Maar toen het ijs gebroken was, was het top! Ik ben fan van deze oogschaduwbasis en gebruik hem sindsdien elke dag. Een absolute aanrader! Glijdt jouw oogschaduw ook altijd alle kanten op? Probeer dan eens deze basis! Voor een vriendelijk prijsje van €3,99 is Catrice Prime and Fine Eyeshadowbase te koop bij Kruidvat en Trekpleister met een Catrice schap!

Welke oogschaduwbasis is jouw nummer 1?

19 thoughts on “Catrice | Prime and Fine Eyeshadow Base”

  1. mijn nummer 1 is met stip primer potion van urban decay! maar deze lijkt me eigenlijk ook best fijn, heb er toch al veel goeds over gehoord en hij is echt pakken goedkoper

    1. Ik hoor veel goede dingen over de PP van UD. Maar, inderdaad, die prijs staat me een beetje tegen. Deze werkt echt prima voor mij, dus waarom meer uitgeven! ;)

  2. Ziet er goed uit! Ik heb een tube van Essence en die is erg makkelijk te verdelen, je hebt maar een klein beetje nodig en het blijft de hele dag goed zitten.

  3. Ik heb deze basis sindskort ook en ik heb hetzelfde als jij. Ik ben zo gewend aan de vloeibare versie van Too Faced, dat ik af en toe niet weet wat ik hier van moet denken. Maar aan het einde van de dag zit mijn oogscahduw nog wel goed op zn plaats!

  4. Wat een fijne review :-) Zo te lezen een ontzettend goed product. Wanneer mijn eyeshadow base van Essence op is, zal ik eens een kijkje nemen naar deze.

  5. Ik ben nu de primer potion van urban decay nog aan het gebruiken, maar ik ben niet van plan terug zo veel geld aan uit te geven aan een primer. Moet goedkoper ook te vinden zijn, zoals deze :)

  6. Ik zweer bij Too Faced Shadow Insurance, vrij prijzig maar ik doe meestal een jaar met een tube en ik gebruik het elke dag!

  7. Die klinkt wel erg goed zeg! Ik heb nog steeds een mini tube van Too Faced, ik vind hem erg fijn maar hij is snel waterig. Zo’n potje lijkt me best fijn, kun je het meteen met je vinger aanbrengen!

  8. Ik gebruik deze nu ook al een tijdje en hij werkt ontzettend goed! Je oogshaduw komt er mooier en inderdaad intenser uit te zien. Na een hele dag werken of op school te zitten of een avondje uitgaan ziet je oogschaduw er nog net zo mooi uit als toen je hem net aanbracht. Het houdt je oogschaduw uitstekend op zijn plek. Een absolute aanrader voor een betaalbaar prijsje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *