Beauty

Catrice | Check & Tweed Quattro Baked Eyeshadow C02 ‘Town Of Crown’

2014-09-29 13.40.16

De nieuwste LE van Catrice deed bij meniq beautyliefhebber het hartje sneller kloppen. Zo ook bij mij, wat een toffe producten! Dat de collectie populair is, is duidelijk. Bij alle Kruidvatfillialen waar ik geweest ben was het schap (zo goed als) leeg. Gelukkig kon ik nog een laatste oogschaduwpalette scoren. Yay!

2014-09-29 13.31.43kopie

2014-09-29 13.39.40

Het palette komt in een leuk kartonnen doosje wat sluit doormiddel van een magneetje. Heel stevig en goed sluitend is het doosje niet, maar ik vind het zeker tof dat Catrice weer eens voor wat anders gaat dan alle standaard plastic doosjes. Even een elastiekje om het doosje wanneer je het ergens mee naar toe neemt en je weet zeker dat hij heel blijft. Het patroontje op het doosje sluit naadloos aan bij de inspiratiebron van deze collectie; Tweed.

2014-09-29 13.39.13kopie

2014-09-29 13.36.34kopie

Het palette bevat vier ‘baked’ oogschaduws met een glanzende finish. Gebakken oogschaduws zijn van stevige en niet al te poederige kwaliteit waardoor ze ook zeer geschikt zijn om nat te gebruiken voor nog meer kleur intensiteit.

swatches

Op de bovenste foto’s heb ik de oogschaduws droog aangebracht en op de onderste foto’s vochtig. De kleuren geven goed pigment af, al moet je wel even ‘stevig’ met je kwast of vinger of de oogschaduws heen gaan. Vochtig hebben de kleuren net wat meer intensiteit, zoals je vooral op de foto rechtsonder kunt zien. De eerste en laatste kleur vind ik persoonlijk wel erg veel op elkaar lijken op de huid. Daar had van mij wel nét wat meer verschil in mogen zitten.

ooglook

Het kleurenpalet is zo samengesteld dat ze samen perfect zijn voor een look. De eerste lichte kleur gebruikte ik als highlighter op het wenkbrauwbot, de vierde rozige lichte kleur bracht ik aan op het bewegend ooglid. De blauwe kleur bracht ik aan in de buitenste ooghoek en blendde ik richting het midden van mijn bewegend ooglid. Uiteraard leent de bruine kleur zich perfect voor in de crease. De bruine kleur bracht ik eveneens aan op mijn onderste wimperrand. Wil je wat meer opvallends, dan is de blauwe kleur daar ook super geschikt voor. Onder de oogschaduws draag ik de primer van The Body Shop.

De oogschaduws brengen prettig aan, hebben vrij weinig fall-out, bevatten veel pigment en zijn eventueel mooi op te bouwen. De blauwe kleur vind ik vooral erg mooi, hoewel hij bij de foto’s van de ooglook niet helemaal tot zijn recht komt. Met een basis blijven deze oogschaduws ook nog eens goed op hun plek gedurende de dag. Nice!

Catrice Check & Tweed collectie is tot eind oktober 2014 te koop bij Kruidvat en Trekpleister met een Catrice schap. De palettes zijn in twee uitvoeringen (blauw en groen) verkrijgbaar en kosten €4,59 per stuk.

 photo handtekeningYNI_zpscf0330c7.jpg

11 thoughts on “Catrice | Check & Tweed Quattro Baked Eyeshadow C02 ‘Town Of Crown’”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *