Beauty

Catch & Shine | Shower Jelly (Kruidvat)

Eén van mijn – of eigenlijk Jippes – favoriete producten van Lush zijn toch wel de Shower Jellies. Douchen hiermee is een feestje en ik snap helemaal waarom ook kinderen weg zijn van deze jellies. Ik werd dan ook helemaal blij toen ik zag dat ze bij het Kruidvat vorige week hun eigen Shower Jelly in de verkoop hadden. Toevallig was ik bij mijn ouders en dus gingen we op weg naar het Kruidvat om “blubublub zeep” te halen, zoals Jippe het noemt. Vandaag een review én vergelijking met Lush!

Ben je toe aan vernieuwing in de badkamer? Probeer dan de nieuwe Catch & Shine Shower Jelly van Kruidvat. Met de wiebelige textuur, fruitige geur en kleur heb je fun gegarandeerd! De jelly showergel lost op je huid op en zorgt voor een heerlijke zachte huid.

De Shower Jelly is te koop in vijf verschillende, fruitige varianten. Tover je badkamer om tot een bosbessen paradise met de Berry-o-baby. Ben je gek op kokos? Kies dan voor Coco Cabana. Leef je uit met Mango-liciousvoor een delicious mango geur. Benieuwd hoe kiwi onder de douche ruikt? Dan is Green Godess Kiwi jouw go-to product. De Raspberry Fantasy is fantastisch voor iedereen die gek is op frambozen.

Jippe koos voor de blauwe Coco Cabana en zelf nam ik nog de Mango-Licious mee. Ik ben dol op kokos maar ook fruitige geuren vind ik heerlijk. Met deze twee geuren was ik dus helemaal happy. De Catch & Shine producten zijn in principe verkrijgbaar bij Kruidvat, maar voor veel producten geldt wel; op = op.

De Shower Jelly zit een kunststof potje die je makkelijk kan afsluiten en dus prima onder de douche kunt bewaren. Je kunt de jelly in je hand nemen tijdens het douchen – pas op, glibbert! – of een stukje afbreken. De laatste manier is in principe het beste omdat je zo de rest van de jelly droog houdt. Jippe kiest voor de eerste manier, plezier gegarandeerd! Wil je nou extra verkoeling, dan kun je de jelly ook even in de koelkast leggen.

Uiteraard kunnen we er niet om heen dat deze jellies natuurlijk geïnspireerd zijn op die van Lush. Ze zijn alleen een stuk vriendelijker geprijsd waardoor ik het meteen een stuk prettiger vind om Jippe er mee te laten douchen. Wat betreft hoeveelheid krijg je bij zowel Lush als Kruidvat 100 ml en qua volume lijkt dit inderdaad hetzelfde. De roze van Lush (Conga – volgt later een review) lijkt iets “steviger” dan die van Catch & Shine.

Jippe kon uiteraard niet wachten om zijn nieuwe “blubublub zeep” uit te proberen en dus waagde ik de gok vóór ik er foto’s van kon maken. Het resultaat daarvan zie je bij de blauwe “Coco-Cabana”, waar Jippe zelf bij oma mee in bad is geweest. ;) Een kleuter laten douchen met een jelly is een gokje. Daarnaast merk ik wel dat de Catch & Shine jelly wel een stuk minder stevig is dan die van de Lush. Bij de ingrediënten zie je als 2e ingredient glycerine, bij Lush staat dit er als 1e ingrediënt op, wat verklaart waarom de Lush jelly wat steviger is.

Shower Jelly – Coco Cabana 

Coco Cabana ruikt – zoals de naam al doet vermoeden – heerlijk naar kokos. De geur is niet overweldigend maar wel goed aanwezig. Precies goed eigenlijk. De jelly schuimt heerlijk en laat een subtiele geur achter. Hij is dus inmiddels wat gehavend, maar ermee douchen kan nog steeds prima. Je kunt de jelly in je hand nemen of er een stukje van afnemen en hiermee je lichaam inzepen. De geur blijft naderhand niet heel lang hangen, maar al-met-al een heerlijke jelly!

Shower Jelly – Mango-licious

Voor de liefhebbers van frisse en fruitige geuren kun je terecht bij de andere vier jellies. Ik houd zelf niet zo van bessen en rood fruit qua kleur, maar de Mango-licious variant vind ik wel heerlijk! Deze geur is friszoet én ook deze blijft subtiel hangen, maar niet te lang.

Ik ben heel blij met deze budget variant van de Lush Shower Jelly en hoop dat Kruidvat deze nog lang blijft verkopen. De jellies werken prima, geven een heerlijke geur af en schuimen lekker. Daar bovenop zijn ze super budget-proof, óók heel fijn! Ik zeg; gauw naar het Kruidvat voordat ze weg zijn!

Catch & Shine Shower Jelly is de te koop bij het Kruidvat in vijf varianten. Eén jelly (100 ml) kost €1,99. 

2 thoughts on “Catch & Shine | Shower Jelly (Kruidvat)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *