Persoonlijk

9 x dingen die ik gewoon echt niet snap

blogbanner-2

Soms hè…. Soms zijn er dingen die ik gewoon echt niet snap. Een soort van irritatiefactortje, maar dan net even anders. Zaken waar ik gewoon niet bij kan met mijn hoofd, of waarvan ik niet snap dat ze zijn zo als ze zijn. Ik besloot ze op een rijtje te zetten!

Dat mensen werkelijk gedachteloos aan élke winactie op Facebook mee doen, zelfs wanneer elke rationeel denkende mens kan bedenken dat die winactie echt niet echt is. Iets met ‘Hallo, wij verloot iPhone die in winkel hebben gelegd showmodellen. Jij delen, jij winnen mooie iPhone.’ Ja, hallo. Wake-up! Echt niet dus!

Dat zo’n grote winkel als H&M, zo’n lange levertijd heeft wanneer je het online besteld. Waarom moet het bijna een week duren voor het binnen is?

Dat mensen een printscreen van foto maken en die vervolgens delen op social media. Uhm, er bestaat zelfs op je telefoon een manier om een foto simpel weg op te slaan. Dat we nog maar 39% batterij, twee streepjes bereik en als provider KNP hebt hoeven we er echt niet bij te zien. En hey, het maakt de foto ook echt niet mooier.

 Dat je leuke foto’s deelt van je kids is oké (hey, dat doen wij ook, iets met trots), maar we hoeven echt niet élke poep en scheet (ja serieus die mensen zijn er) mee te krijgen.

Dat een iPhone snoer maar 1 meter is. Dat is dus gewoon écht niet handig. Wat zeg ik? Dat is onwijs onhandig!

Dat er mensen zijn die nog steeds denken dat ze een legging als broek kunnen dragen.

Dat je Facebook vol stroomt met vriendschapsverzoeken van de vreemdste mensen wanneer je 1. net getrouwd bent, 2. net aangekondigd hebt zwanger te zijn en 3. wanneer je net bevallen bent. Nieuwsgierige aagjes!

Dat je 10 weken na je bevalling weer aan het werk moet. Natuurlijk snap ik dat er weer gewerkt moet worden, maar wanneer je beeb 10 weken is, zit je nog vol in de gebroken nachten, voedingsmarathons, en een baby die juist in deze tijd moet hechten aan z’n mama. Iets langer de tijd nemen, mag best. Nederland loopt zwaar achter wat betreft zwangerschapsverlof!

Dat je op de snelweg rijdt en dat er dan ineens vrachtwagens zijn die elkaar gaan inhalen. Serious?

En zo zijn er eigenlijk nog veel meer dingen die ik niet snap… Maar die bewaar ik maar voor een volgende keer.

x Lisanne

12 thoughts on “9 x dingen die ik gewoon echt niet snap”

  1. Ja!! Die zwangerschapsverlof!! Ik hoor iedereem erover. Beter kunnen we een voorbeeld nemen aan die scandinaviërs. Die hebben het toch beter geregeld. Ook voor de vaders

  2. Haha er zitten veel herkenbare punten tussen! Wat betreft die iPhone snoer trouwens, je kunt wel langere snoeren bestellen! Op internet vind je er genoeg en volgens mij heeft Hema ze ook :)

    1. Haha, ik weet het! Heb er inmiddels al een aantal in huis. Maar ze zouden ze standaard mee moeten leveren vind ik. :p

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *