Home

Zo creëer je een speelhoekje in je woonkamer

Als je kinderen hebt, ken je de struggle. Speelgoed in de woonkamer. Nu heb ik niks tegen speelgoed in de kamer, ik bedoel kinderen móeten kunnen spelen en daar hoort speelgoed absoluut bij. Maar er is wel die continue zoektocht naar balans. Voor je het weet verandert je woonkamer in één groot speelparadijs en liggen er overal spullen. Een speciaal hoekje creëren, kan de oplossing zijn. Ik geef je tips!

Weinig ruimte?

Persoonlijk hebben we niet een hele grote woonkamer. Daarnaast zijn we – als iedereen thuis is – met zijn zessen en dus hebben we de ruimte ook absoluut nodig. Werken in de hoogte is dus handig wanneer je spullen wilt opbergen maar niet een enorm meubel in de woonkamer wil hebben staan. Op de website van OTTO zag ik laatst ladekasten waar de speelgoedbakken uit kunnen worden gepakt. Dat vind ik dus echt ideaal. De bak met PlayMobil wordt op de grond gezet en is ook heel gemakkelijk weer opgeruimd wanneer dat nodig is.

Verborgen achter deurtjes

Als het aan mij ligt, is alles “verstopt” achter deurtjes, maar dat idee heb ik al losgelaten. Toch hebben wij met ons tv-meubel wel een goede aankoop gedaan. In zo’n meubel kan namelijk veel meer dan alleen wat dvd’s en een dvd-speler. Alle puzzels, spelletjes, tekenspullen en speelgoed wat wat minder snel gepakt wordt of niet in de bakken thuishoort, ligt in ons tv meubel. De spelletjes liggen makkelijk voor de pak waardoor Jippe toch ook zelf overal bij kan. Onze tekenspullen zitten daarbij ook in een handige box, zodat het makkelijk te pakken én weer op te ruimen is. De deurtjes zorgen voor rust. Er is veeeeel meer speelgoed dan het oog ziet. ;)

Decoratieve opbergers

Wanneer je niet genoeg hebt aan wat bakken, kun je ook nog voor wat andere opbergers kiezen. Er zijn tegenwoordig zo veel leuke opbergers te vinden die aansluiten bij je interieur! De grote rieten mand zit hier vol Lego en wordt door de hele kamer heen gesleept. Hij is lekker ruim waardoor er heel veel inpast. We gooien de Lego ook regelmatig op een speelmat of kleed zodat het makkelijk te verplaatsen in. Daarnaast kun je ook kiezen voor zo’n handig kleed wat tegelijkertijd ook een zak is om speelgoed in op te bergen. Ideaal!

Een eigen plekje

Als je wel wat meer ruimte hebt, is een eigen plekje creëren voor je kids ideaal. Wij hebben er ook over nagedacht, maar in ons geval wordt het dan echt te vol. Toch is het super handig als het wel mogelijk is. Wij shoppen onze meubels regelmatig bij webwinkels als Otto. Wanneer je kids lekker kleuren, tekenen of dingen bouwen aan tafel hoeft dat niet altijd gelijk opgeruimd te worden wanneer de eettafel gebruikt moet worden voor bijvoorbeeld het eten. Een tafeltje of bureautje met stoeltjes, zoals hierboven is dan echt de oplossing.

Kleed de speelhoek aan

Om de hoek te laten “blenden” met je interieur kun je het ook leuk aankleden. Zet er een plantje of leuke boeken neer of hang een mooie poster op. Daarnaast is er ook speelgoed wat best tof kan staan zoals een vintage auto, een instrument of een mooie globe. Wanneer je de hoek aankleed wordt het één met de rest van je huis waardoor het veel minder opvalt.

 

1 thought on “Zo creëer je een speelhoekje in je woonkamer”

  1. Fijne en goede tips om te kunnen zien hoe men gemakkelijk speelgoed kan opbergen in een woonkamer als mensen kinderen hebben.
    Ik vind vooral de lage witte kast prachtig 👌🏽

    Een fijne dag 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge