Zwangerschap

Zaterdag Mamadag | Zwangerschapsupdate ♥ Week 15 t/m 17

week 15-17

Zo, het is alweer drie weken geleden sinds de laatste zwangerschapsupdate. Deze update schreef ik net voordat ik echt vakantie kreeg. Het was lekker druk op het werk, en dit merkte ik lichamelijk ook. Nu heb ik vakantie en is alles gelukkig een stuk rustiger. Afgelopen week hadden we weer een controle en we zijn druk aan de klus. Een uitgebreide update, lees je na de klik!

Vakantie! Rust, rust en rust…
Hoewel ik me er in eerste instantie niet aan toe wilde geven, heb ik de eerste week van mijn vakantie heel veel rust gepakt. Twee weken lang, zes (lange) dagen per week werken, ging me niet helemaal in de koude kleren zitten. Ik vind het lastig om toe te geven, maar ik vrees dat ik iets minder de drukte kan handelen in combinatie met mijn zwangerschap, dan ik verwacht en gewild had. Normaal ga ik altijd door, maar dat is iets lastiger wanneer je niet alleen verantwoordelijk bent voor jezelf maar ook ineens voor dat prille leventje in je. Door de rust knapte ik onwijs op, werd mijn rug stukken beter en ook mijn hoofdpijn werd langzaam minder. Weer wat geleerd dus, op tijd op de rem trappen!

Baby uitzet verzamelen!
We hebben het geluk dat er nog een hoop babyspullen in de familie zijn. We hadden zelf nog een kast en een commode en beneden komt de eerste weken de oude wieg van Pris te staan. Via via hebben we nog een ledikantje en een tweedehands kinderwagen van Mutsy met werkelijk alles er op en er aan op de kop getikt. Eigenlijk hebben we alle belangrijke spullen inmiddels al in huis door alle lieve familie en vrienden om ons heen. Van badje tot kinderstoel, van box tot wipstoel. We gaan deze week alleen nog even langs de Ikea voor wat leuke kleine dingetjes.

1

Druk aan de klus!
We hebben het geluk dat we in huis een kamer over hadden. Deze gebruikten we altijd als kledingkamer voor ons en de kids, maar ook stond hier een bureautje en alle administratie. Deze kamer wordt nu langzaam aan omgebouwd tot babykamer. We hebben de stellingen die we gebruikten voor de kleding verhuist naar de bijkeuken en voor onszelf een grote kledingkast aangeschaft. Toen we zo’n vijf jaar geleden in ons huis kwamen wonen hebben we overal een verfje over gegooid en zijn er toen zo in getrokken. Elk jaar pakken we een kamer aan en de toekomstige babykamer blijkt er het ergste aan toe te zijn. Onder de eerste laag behang, die er redelijk makkelijk af ging, kwamen uit eindelijk nog zo’n vier, vijf, misschien wel zes langen behang weg. En die gingen er op zijn zachts gezegd iets minder makkelijk van af. Ook kwam er onder al die lagen een behoorlijke scheur in de muur te voorschijn… Gelukkig loste de gemeente dat snel op. We zijn inmiddels bijna klaar met hulp van mijn schoonzusje en een vriendin. Hulde aan mijn klusvrouw! Op het moment zijn we lekker een weekje op vakantie en daarna gaan we verder aan de klus.

De 16 weken controle.
Begin deze week was het tijd voor de vier wekelijkse controle. Hier wordt je bloeddruk gemeten, urine gecheckt, je gewicht gecheckt, de grootte en positie van de baarmoeder gevoeld en – het leukste – het hartje mag weer worden beluisterd. Die klopte luid en duidelijk en een stuk ‘harder’ dan de vorige keer. Blijft bijzonder! Verder bleek helaas mijn bloeddruk te hoog. Hier kan ook de hoofdpijn vandaan komen, die ik toch nog regelmatig heb. Hier moet ik volgende week voor terugkomen om te kijken of het aanhoudt. Natuurlijk hoop ik van niet, want ik zit niet helemaal op die medische molen en het heen en weer reizen naar Leeuwarden te wachten. Verder bleken er ook nog suikers in mijn urine te zitten. Dit hoeft niets te betekenen, maar is wel iets wat beter onderzocht en in de gaten gehouden moet worden omdat dit kan duiden op zwangerschapssuiker(ziekte). De volgende dag moest mijn bloedsuiker nuchter nog een keer gecheckt worden. Dit bleek gelukkig dik in orde. Dus dat is één zorg minder. Verder was alles prima en bleek ik maar een paar ons aangekomen te zijn sinds de vorige keer, ook wel eens fijn dan elke keer die plus kilo’s.

2

Babybeweging en zwangerschapsdementie?
Verder heb ik afgelopen week de baby voor het eerst gevoeld! Natuurlijk wist ik niet precies wat ik moest voelen, maar zo iets had ik niet eerder gevoeld en leek veel op de omschrijving die Pris me gaf. Alsof er kleine bubbeltjes lang de buikwand en navel omhoog ‘kriebelden’, heel apart. Sinds gisteren heb ik het weer meerdere malen gevoeld, er is zeker activiteit daarbinnen, zo leuk! Ook begin ik opmerkelijk vaak dingen te vergeten en wat verstrooider te worden. Pris wees me er op, en oeps… Inderdaad. Ik vraag dingen vaker dan één keer, vergeet dingen en… ben gewoon wat verstrooider. En dat is écht niets voor mij! Verder doet de vakantie me eigenlijk heel goed. Ik probeer rust te pakken en te genieten van het thuis zijn. Ik kijk uit naar de echo over drie weken. Dan kunnen we de kleine eindelijk weer eens zien en komen we er – hopelijk – achter of het een jongetje of meisje is! Keep you updated!

 photo handtekeningYNI_zpscf0330c7.jpg

4 thoughts on “Zaterdag Mamadag | Zwangerschapsupdate ♥ Week 15 t/m 17”

 1. Fijn dat je nu even heerlijk vakantie hebt en een beetje tot rust kan komen, want zo te lezen heb je dat wel nodig meis! :)
  Bijzonder dat je de kleine al gevoeld hebt, lijkt me zo’n raar en bijzonder gevoel! Leuk al die kleine kleertjes he, fijn dat je ook een maxicosi hebt, dan heb je al wat basisdingen in huis.
  Ik ben benieuwd naar het babykamertje, geniet ervan en denk aan jezelf he! :)
  Mirjam onlangs geplaatst…Show/spam jouw blog!My Profile

 2. Wat fijn om te weten dat je de eerste weken van je verlof goed had uitgerust.
  Leuk om te lezen wat jullie aan babyspullen al hebben.
  Ik hoop voor je dat de hoofdpijn zal verdwijnen.
  De babykamer zal zeker heel mooi worden na al het geklus.

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge